maritbet girişmaritbet
Kendilerine ada inşa ettiler!

Kendilerine ada inşa ettiler!

Kanadalı çift 20 yıldır, denizin üzerine inşa ettikleri ‘Özgürlük Koyu’nda yaşıyor.

"Freedom Cove" ("Özgürlük Koyu") adını verdikleri sürdülebilir yaşam alanında 20. yıllarını dolduran Kanadalı çiftin bu yüzen evi, yakınlardaki yerleşim yerlerinde yaşayanlardan da büyük ilgi görüyor.

Özgürlük Koyu

Kanada'nın British Columbia bölgesindeki Vancouver Adası'nın kıyısında bulunan ve sürdürülebilir bir yaşama alanı sunan bu yüzen ev, şehir hayatından ve onun gerektirdiklerinden uzakta bir yaşamın ne kadar harika olabileceğini gösteriyor.

Özgürlük Koyu

66 yaşındaki Wayne Adams ve 59 yaşındaki eşi Catherine King'in 1992 yılında birlikte inşa ettikleri ev, bu tarihten beri büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Özgürlük Koyu

Sakinlerinin “Freedom Cove” (“Özgürlük Koyu”) olarak adlandırdıkları ev; bir dans pisti, sanat galerisi, konuk bir deniz feneri, Adams ve King için bir stüdyo alanı ve 5 sera alanını da içerecek biçimde toplam 12 adet yüzen platformdan oluşuyor.

Özgürlük Koyu

Söz konusu yerleşim yerinde sebze ve meyve yetiştirmek için ayrılan alan yarım dönüm büyüklüğünde. Denizden balık da tutan çift içme sularını da yaz mevsiminde yakınlardaki bir şelaleden ve kış mevsiminde de yağmur sularından elde ediyor. Bu ‘sürdürülebilir yaşam' alanı yan yana dizilmiş 14 güneş panelinden de enerji alsa da, son zamanlarda bu panellerde yaşanan bir arızadan dolayı bir jeneratör kullanılmak durumunda kalınmış.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kendilerine ada inşa ettiler!
  • 11.05.2015 12:26

Kendilerine ada inşa ettiler!

Kanadalı çift 20 yıldır, denizin üzerine inşa ettikleri ‘Özgürlük Koyu’nda yaşıy ...