maritbet girişmaritbet
Kenan Evren'in 'Beyazev'i 8 yıldır satılamıyor!

Kenan Evren'in 'Beyazev'i 8 yıldır satılamıyor!

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Marmaris'te yaklaşık 17 yıl yaşadığı Beyazev isimli lüks villasını satamadan yaşamını yitirdi.

Evren, Armutalan Mahallesi'nde yaptırdığı villasını, sağlık sorunları nedeniyle 2007'de İzmir'e taşınmasının ardından 950 bin avroya satışa çıkardı. Geçen 8 yılda "Beyazev"e alıcı çıkmadı. 

Ormanlık alana yakın bir bölgede, ilçe merkezini ve Marmaris Körfezi'ni kuş bakışı gören, 6 oda, 2 salondan oluşan 3 katlı villa, zaman içerisinde içinde kimse oturmadığı için bakımsız kaldı. Villanın dış boya ve alçılarının dökülmeye başladığı, bahçe demirlerinin ise paslandığı görülüyor.

Mahalle sakinleri, Evren'in taşınmasının ardından emlakçıların birkaç müşteriye villayı gezdirdiğini, ancak satılamadığını kaydetti. 

İlçedeki emlakçılar ise Evren'in 1986 yılında, metrekaresine 35 lira ödeyerek aldığı 1 dönümlük arsanın metrekare değerinin bin liraya kadar çıktığını belirtti. 

Koruma polisleri artık görev yapmadığı için villanın yanı başındaki ve sokak girişindeki kulübeler ile koruma amirliği binasının boşaltıldığı, duvarlarına resimler çizilip yazılar yazıldığı, camlarının çoğunun kırıldığı görüldü. 

İlçedeki birçok yerden adı silindi

Kenan Evren'in yaşadığı konutunun adından dolayı, bulunduğu sokağa ''Beyazev Sokağı'' adı verilmiş, 7. Cumhurbaşkanı ile komşu olmak isteyenler tarafından mahalleye onlarca lüks villa yapılmıştı. 

Evren'in İzmir'e taşınmasının ardından ''Beyazev Sokağı''nın ismi belediye tarafından ''239 Sokak'' olarak değiştirildi. Kenan Evren'in adını taşıyan ilçedeki 1 cadde, 2 okul ve eşinin adı verilen 1 çeşme ile parkın isimleri de değiştirildi. 

AA

 

Yorum Yaz