maritbet girişmaritbet
Keçiören TOGEM Ali Ağaoğlu ve Sabahat Mevlüt Akbunar okullarını Emine Erdoğan açtı!

Keçiören TOGEM Ali Ağaoğlu ve Sabahat Mevlüt Akbunar okullarını Emine Erdoğan açtı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Keçiören TOGEM Ali Ağaoğlu ile Sabahat Mevlüt Akbunar okullarının açılışını gerçekleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Keçiören TOGEM Ali Ağaoğlu ile Sabahat Mevlüt Akbunar okullarının açılışını gerçekleştirdi.

TOGEM'in 2006'da kurulduğunu ve o günlerde ekilen tohumların, fidanların bugün meyvelerini topladıklarını ifade eden Erdoğan, TOGEM öncülüğünde 475 anasınıfının çocuklarla buluştuğunu, hizmet vermeye başladığını anlattı.

Tüm projelerini adeta çocuk gibi büyütüp hassas davrandıklarını, göz nurlarını döktüklerini, emeklerini, güçlerini bu kurumlara aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, destek, dayanışma ve birlik mesajları verdi.

Çocukların, evde olduğu kadar okullarda da erken yaşlarda doğru şekilde eğitilmesi gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, dayanışma, bir arada yaşama ve hoşgörünün evde anlatılmasını, pratiğinin de anaokullarında yapılmasını istedi.

"O minicik eller, o küçük yürekler, sevgiye, bilgiye aç dimağlar, anaokullarında milli ve manevi değerlerimizle yoğrulmalı" diyen Emine Erdoğan, "değerler eğitimi"'nin, eğitimin en önemli aşaması olduğunu vurguladı.

"Milli ve manevi değerlerin eğitiminde sessiz devrimler yaşanıyor"

Emine Erdoğan, Türkiye'de eğitimin altyapısı değişirken, milli ve manevi değerlerin eğitimi noktasında da sessiz devrimlerin yaşandığını belirtti.

Bugün yapılan yatırımların, gerçekleştirilen reformların, çocukların ve toplumun geleceği için son derece önemli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Ailede, anaokulunda, ilkokul ve sonrasında iyi eğitim alan çocukların aydınlık geleceğimizin mimarları olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Açılışı yapılan anaokullarının bulunduğu bölgenin yaklaşık 10 yıl önce tamamen gecekondulardan oluştuğunu, bu bölgelerde oturan vatandaşların yoksulluk içinde hayata tutunma mücadelesi verdiklerini anlatan Erdoğan, mahallelerin, semtlerin değiştiğini, 10 yıl önce hayal gibi görünen birçok imkanın bugün sıradanlaştığını kaydetti.

Erdoğan, TOGEM ve Keçiören Belediyesi ile okulların yapımında katkısı olanlara teşekkür etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keçiören TOGEM Ali Ağaoğlu ve Sabahat Mevlüt Akbunar okullarını Emine Erdoğan açtı!
  • 30.05.2013 16:26

Keçiören TOGEM Ali Ağaoğlu ve Sabahat Mevlüt Akbunar okullarını Emine Erdoğan açtı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Keçiören TOGEM Ali Ağaoğlu i ...