maritbet girişmaritbet
Kayseri Şehir Parkı’nda 160 metrelik seyir kulesi olacak

Kayseri Şehir Parkı’nda 160 metrelik seyir kulesi olacak

Kayseri’ye içerisinde 160 metrelik seyir kulesinin de yer alacağı Şehir Parkı Projesi yapılacak. 500 milyon TL bedelli proje için çalışmalar gelecek yıl başlayacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kente prestij kazandıracak ve değer katacak projelerinden Hava İkmal Şehir Parkı projesini iki yılda bitirmeyi planladıklarını kaydetti. 
Hava İkmal Merkezi'nin toplam alanının 3 milyon 400 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Özhaseki, bunun 2 milyon 66 bin metrekaresinin boş görünen alan, yaklaşık 500 bin metrekaresinin lojmanlar, kalan bölümünün ise fabrikalar olduğunu ifade etti. Özhaseki, “Bizim hava İkmal arazisi ile ilgili verdiğimiz dilekçede üç teklifimiz var. Biri boş olan 2 milyon 66 bin metrekaresini şehir parkı yapmak. İkinci teklifimiz istenirse yeni fabrika binaları yaparak, buradaki fabrikaları taşımak ve bu alanı da projeye dahil etmek. Üçüncü teklif ise lojmanları da yeni fabrika alanına taşımak" dedi.

Şehir Parkı'nda neler olacak?

Bu projeyle amaçlarının çevresiyle bütünleşmiş bir kent parkını hayata geçirmek olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, proje içinde yer alacak birimler hakkında bilgi verdi. Başkan Özhaseki şöyle konuştu: "Burada 160 metre yüksekliğinde bir seyir kulesi olacak. Bu kulenin Kayseri'nin simgesi olmasını istiyoruz. Kayseri'nin en yüksek binası olacak. Bir yarışma ile seyir kulesi projesi ortaya çıkacak. Bu kule üniversitenin karşısında olacak ve altında gençlerin güzel vakit geçirebilecekleri gençlik merkezi bulunacak. Ayrıca Şehir Parkında dünya mutfakları restoranları düşünüyoruz. Tabi ki Kayseri mutfağı da olacak. Bir kompleks halinde nikah ve düğün salonu düşünüyoruz. Burada sergiler için gösteri sanatları merkezi bulunacak. Parkın çevresinde 5 bin 600 metre uzunluğunda tartan pistten yürüyüş ve koşu parkuru yer alacak. Ayrıca burada tarihi geçmişine uygun bir şekilde Havacılık Merkezi olacak. Yamaç paraşütü eğitim alanı, paraşüt kursları, yelkenkanat, planör, radyo kontrollü uçak alanları gibi birimler bulunacak. Tarihi hatırası olan hangarların birisinde ise Havacılık Müzesi yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca yeni bir proje de Helikopter Taksi Durağı. Kayseri, helikopter kullanımı için uygun bir coğrafi konuma sahip. Dünyanın en önemli şehirlerinde bu hizmet bulunuyor. Bunu yapmak isteyen firmalar da var."

500 milyon TL'lik proje

Şehir Parkının yeşili bol bir park olacağını dile getiren Başkan Özhaseki, bunun için dikecekleri her fidanın dibinde adeta bir temel açacaklarını ve ağaçlandırmaya uygun olmayan bölgeyi bu şekilde ağaçlandıracaklarını söyledi. Hava İkmal arazisi ile ilgili yazışmaların başladığını, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokolleri 2-3 ayda tamamlamayı düşündüklerini ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, bu yılın sonuna kadar uygulama projelerini de yapmayı planladıklarını belirtti. Projeye 2015'in baharında başlayarak 2 yılda bitirmeyi düşündüklerini de dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, projenin tahmini bedelinin 500 milyon TL olduğunu kaydetti.

TOKİ Haber

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri Şehir Parkı’nda 160 metrelik seyir kulesi olacak
  • 21.03.2014 17:56

Kayseri Şehir Parkı’nda 160 metrelik seyir kulesi olacak

Kayseri’ye içerisinde 160 metrelik seyir kulesinin de yer alacağı Şehir Parkı Pr ...