maritbet girişmaritbet
Katar'da göz kamaştıran bir cami

Katar'da göz kamaştıran bir cami

Katar'ın başkenti Doha’da 175 bin metrekarelik alana kurulan İmam Muhammed bin Abdulvahap Camisi, bölgedeki en göz alıcı camilerden biri.

Yalnız Körfez bölgesinin değil, dünyanın en büyük camileri arasında gösterilen Muhammed bin Abdulvahap camisi, gündüz başka, akşam başka bir görüntüye bürünüyor. Cami, havanın kararmasıyla birlikte avludaki ışıkların yanması ile göz alıcı bir hal alıyor.

İrili ufaklı 90'dan fazla kubbesi bulunan caminin, 65 metre yüksekliğindeki minaresi ise fener şeklinde inşa edilmiş. Bu özellikleri ile cami, klasik Körfez mimarisinin izlerini taşıyor.Katar'ın en büyük ve en gösterişli camisinin çok büyük bir avlusu ile kapalı ve açık olmak üzere geniş bir otoparkı bulunuyor.

Caminin içi de en az avlusu kadar büyük. İçeride ibadet edilen bölümlerin yanı sıra, büyük bir kütüphane ve hafızlık kursları için ayrılan odalar yer alıyor.

Cami, genişliğinin yanında temizliği ile de dikkati çekiyor. İçeride ve avluda bulunan abdest alma yerlerinde 24 saat sıcak su akıyor.

Cami, Katarlılar kadar yabancılardan ve ülkeye gelen turistlerden de büyük ilgi görüyor. Katar'da yaşayan tanınmış din adamı Şeyh Yusuf el Karadavi, cuma vaazını bazı haftalar bu camide veriyor. Cami özellikle bu günlerde daha çok dolup taşıyor. Erkekler için ayrılan 12 bin metrekarelik alanda 20 bine yakın kişi ibadet edebiliyor.

Caminin kadınlar bölümü ise 10 bin kişilik kapasiteye sahip bulunuyor. Kadınların bulunduğu alana, cuma vaazlarının görüntülü olarak da takip edilebilmesi amacıyla LCD ekran televizyonlar yerleştirilmiş.
Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani'nin talimatı üzerine 2006 yılında inşasına başlanan cami, 2011 yılında ibadete açıldı. Cami için 420 milyon Katar riyalinin (yaklaşık 200 milyon TL) harcandığı belirtiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katar'da göz kamaştıran bir cami
  • 19.01.2018 09:43

Katar'da göz kamaştıran bir cami

Katar'ın başkenti Doha’da 175 bin metrekarelik alana kurulan İmam Muhammed bin A ...