maritbet girişmaritbet
Katar, 55 yeni altyapı ve yol projesine imza atıyor!

Katar, 55 yeni altyapı ve yol projesine imza atıyor!

Katar Bayındırlık Bakanlığı (Ashghal) Başkanı, 2019 yılı için 18,8 milyar riyal değerinde 55 yeni yol ve altyapı projesi planladığını açıkladı.

Ashghal Yol projeleri Bölüm Başkanı 2019 yılında 15,8 milyar değerinde 32 projenin mevcut ve yeni kurulacak alt bölgelere hizmet vermek üzere; buna ilaveten, 3 milyar değerinde 23 yeni yol projesinin ise karayollarının geliştirilmesi için planlandığını belirtti. Ayrıca, Ashghal'ın halihazırda içlerinde Al Wukair, Al Kharaitiyat, Izghawa, Al Ebb, Leabaib, Al Foroush, kuzey Al Nisiriyah, batı Al Mashaf ve Muaither bölgelerinin yer aldığı 10 bölgede 16 bin alt bölgeye hizmet verecek 6,5 milyar değerinde 14 proje yürüttüğünü ifade etti.

 Ticaret Bakanlığı blogunda yer alan bilgilere göre, Ashghal Başkanı, gerçekleştirecekleri projeler konusunda şeffaflığa önem verdiklerini, firmaların planlama yapabilmesi ve hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla gelecek proje planları hakkında önceden bilgilendirme yapacaklarını açıkladı.
 
Ashghal Teknik Ofis Yöneticisi, özellikle yerel küçük ve orta ölçekli firmalara destek olmanın öncelikleri arasında bulunduğunu belirtti. Bu kapsamda, 2017 yılında faaliyete geçen Ta'heel sistemi yerel üretimi bulunan malzemelere öncelik verilmesini teşvik ettiğini ve şu ana kadar 141 adet lisans almış yerel ürün temin eden 104 firmanın bu sistem kapsamında akredite edildiğini ifade etti.
 
Ashghal, yerli ürün kullanımı teşvik için malzeme onay komitesi tarafından yönetilen önceden onaylanmış bir satıcı listesi hazırlamıştır. Bu şekilde, kullanılacak malların onayı hızlandırılmış ve önceden planlama yapılarak, devam eden projelerde gecikme yaşanmasının önüne geçilmiş olacaktır.

  • Etiketler:

Yorum Yaz