maritbet girişmaritbet
Karaman'a Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu açılıyor

Karaman'a Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu açılıyor

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, Karaman’a 600 öğrenci kapasiteli Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu yaptırıldığını bildirdi.

Havacılık sektörünün hızla büyümesiyle artan pilot ve ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurum tarafından Karaman'a 600 öğrenci kapasiteli Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu yaptırıldığını bildirdi.

Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin 2023 vizyonu doğrultusunda ortaya koyduğu "Türkiye'yi dünyanın havacılık üssü yapma" hedefine katkı vermek istediklerini dile getirdi.

Havacılık alanında nitelikli eleman yetiştirmek istediklerini, bu doğrultuda görüştükleri Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a THK'nın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdiklerini aktaran Atılgan, "Söz konusu yüksekokul için Başbakan Yardımcısı Elvan'dan da manevi destek aldık" dedi.

17 bin metrekare arasa üzerine yapıldı

Kurumun hedefleri kapsamında Türk sivil havacılık sektörüne eleman yetiştirmek için Karaman Valiliği ve Belediyesi'nin verdiği 17 bin metrekare arsa üzerine Karaman halkının kurban derisi ve nakdi bağışlarıyla 11 bin metrekare bina yaptırıldığını ifade eden Atılgan, "Söz konusu bina, 600 öğrenci kapasiteli Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu açılması için hazırlandı" diye konuştu.

Atılgan, havacılık sektörünün hızla büyümesiyle pilot ve ara eleman ihtiyacının arttığına dikkati çekerek, “Bu ihtiyacın karşılanması için Kurumumuzun üzerine düşen görevi yerine getirmek için yaptırdığımız yüksekokulun gelecek yıl eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlama için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu amaçla THK Üniversitesi Rektörümüz Yıldırım Saldıraner ve diğer yetkililer yüksekokulda incelemelerde bulunacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaman'a Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu açılıyor
  • 05.02.2016 13:29

Karaman'a Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu açılıyor

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, Karaman’a 600 öğrenci kapasiteli ...