maritbet girişmaritbet
Karadeniz'de 19 milyar dolarlık mega proje!

Karadeniz'de 19 milyar dolarlık mega proje!

Rusya, 19 milyar dolar yatırım değeriyle Karadeniz'e otoyol inşaatı yapmayı planlıyor.

Rusya'da yeni altyapı yatırımları ile birlikte "mega projeler" birer birer gündeme gelmeye başladı. Vedomosti gazetesi, devlet yol inşaat şirketi Rosavtodor'un Cubga - Soçi arasında yeni bir otoban yapma projesini gündeme taşıdı. Proje hayata geçtiği takdirde Rusya'nın en pahalı yolu olacak. Tahmini maliyet 1,2 trilyon ruble, yani 19 milyar dolar. Ulaştırma Bakanlığı ise ikna olmuş değil.

Projeye göre, Cubga - Soçi arasındaki Rusların "serpantin" tabir ettiği çok sayıda virajdan oluşan mevcut yolun yerine dört şerit bir otoban inşa edilmesi öngörülüyor. Yeni otoyol sayesinde iki şehir arasındaki 119,5 kilometrelik mesafe 1 saatte katedilebilecek. Bir başka deyişle, izin verilen hız sınırı saatte 120 km olacak.

Gazetenin haber kaynakları, projenin amacının Rusya'nın Karadeniz kıyısında turistlere seyir ve sürüş zevki veren bir yol yaratmak olduğunu söyledi. Otoyolun ücretsiz olması planlanıyor.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ise, şu aşamada projenin öncelikli olmadığını ve kendilerinin desteklemediklerini açıklayarak tartışmalara katıldılar.

Yorum Yaz