maritbet girişmaritbet
Karadeniz Sahil Yolu trafiğe açıldı

Karadeniz Sahil Yolu trafiğe açıldı

Giresun'da şiddetli fırtına nedeniyle yükselen dalgaların sular altında bıraktığı Karadeniz Sahil Yolu, fırtınanın dinmesi ve suyun tahliye edilmesini

Giresun'da şiddetli fırtına nedeniyle yükselen dalgaların sular altında bıraktığı Karadeniz Sahil Yolu, fırtınanın dinmesi ve suyun tahliye edilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

Dalgaların su altında bıraktığı sahil yolunda fırtınanın etkisinin azalmasının ardından Karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler tarafından sahil yolunda ve Osman Ağa Meydanı'nda biriken sular tahliye edildi. Sahil yolundaki park halindeki araçlarda dalgalar nedeniyle hasar oluştuğu görüldü.

Yoldaki suyun tahliye edilmesinin ardından Bulancak ilçesinde Trabzon yönüne, Keşap ilçesinde de Giresun yönüne kapatılan Karadeniz Sahi Yolu yeniden ulaşıma açıldı. Kentte fırtınanın neden olduğu hasarın tespiti için çalışma başlatıldı.

Fındıklı'da etkili yağış

Fındıklı ilçesinde de etkili yağış nedeniyle Arılı Deresi taştı, bazı cadde ve sokaklar suyla doldu.
İlçede gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran yağış dolayısıyla ilçe merkezinden geçen Arılı Deresi taştı, dere kenarındaki cadde ve sokakları bu bastı.

Yağış yüzünden ilçenin Merkez Mahallesi Ada mevkisinde de rögarların suyu almaması nedeniyle sokaklar suyla doldu.

Ev ve iş yerlerinin zarar görmediği şiddetli yağışta herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için belediye görevlileri anons yaparak vatandaşları uyardı. Belediye görevlileri, cadde ve sokaklardaki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

Kastamonu ve Bartın

Öte yandan, Kastamonu ve Bartın'da, etkili olan rüzgar nedeniyle dalgalar mendirekleri aştı, balıkçılar denize açılamadı. İnebolu ilçesinde dün geceden itibaren saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle denizde 3-4 metreye ulaşan dalgalar oluştu.

İsmetpaşa ve Zafer Yolu Caddesine ulaşan dalgalar, sahildeki işletmelerde ve yürüyüş alanlarında hasara yol açtı, ulaşımda aksamalar yaşandı. Karadeniz'de sefer yapan gemiler de İnebolu Limanı'na sığındı.

Abana'da ise saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle dalgalar, sahil şeridinde hasara yol açtı.
Gece saatlerinden itibaren şiddetli rüzgarın etkili olduğu ilçede 3-4 metre yüksekliğindeki dalgalar Beşevler mevkisi, Festival Meydanı ve sahil yürüyüş yollarına kum ve taş doldurdu. Balıkçı barınağının duvarlarından aşan dalgalar, yazlık evlerin bahçelerine kadar ulaştı, ilçedeki bazı alanlarda geniş su birikintileri oluştu.
Amasra ilçesinde etkili olan rüzgar nedeniyle oluşan dalgalardan yük gemileri limana sığındı. Yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki dalgalardan dolayı balıkçılar denize açılamadı.

Vatandaşlar cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle mendireği aşan dev dalgaları görüntülemeye çalıştı.  
Belediye yetkilileri, fırtına nedeniyle vatandaşları çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesine karşı uyardı.

Yağış nedeniyle trafiğe kapanan Çamlıhemşin-Ardeşen yolu trafiğe açıldı

Çamlıhemşin ilçesinde sağanak yağış nedeniyle trafiğe kapanan Çamlıhemşin-Ardeşen karayolu trafiğe açıldı.
İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış sonrası Çamlıhemşin-Ardeşen karayolunun yaşanan toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapanmasının ardından Karayolları ekiplerince yolun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Ekiplerin yaklaşık iki saatlik çalışması sonucu yol yeniden ulaşıma açıldı. Rize Valisi Ersin Yazıcı, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yazıcı, olay yerine gelen Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş ve Karayolları 103. Şube Müdürü Ercan Çiçek'ten konu hakkında bilgi aldı. 
AA

Yorum Yaz