maritbet girişmaritbet
Kapadokya çikolataya dönüşecek!

Kapadokya çikolataya dönüşecek!

CNR EXPO Yeşilköy’de 25-28 Mart tarihleri arasında düzenlenecek EDT EXPO 2015 Fuarı, birbirinden renkli yarışmalara ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin en seçkin otel, restoran ve pastanelerinin mutfak ekiplerinin yarışacağı etkinliklerde; aralarında Kapadokya,  Aspendos Antik Tiyatrosu gibi Türkiye'nin 8 harikası olarak bilinen yapıların pastadan çikolatadan heykelleri yapılacak.   

Fuar kapsamında geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmalarda hazırlanan yemeklerden bazıları ünlü otellerin mutfaklarında pişiriliyor. EDT EXPO 2014 Fuarı'nda gerçekleştirilen yarışmalarda birinci olan ‘Kaburga yemeği' The Marmara otelinin menüsüne girdi.  

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) iş birliğinde, CNR EDT Expo 2015-Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı, 25-28 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlencek. EDT EXPO, İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB)  ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğiyle organize edilecek. Denizbank'ın da ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek fuar, ev dışında vakit geçirilen mekanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet veren öncü markaları bir araya getirecek. 

Gastronomi ve mutfak kültürü alanlarını, Türkiye'de daha ileriye taşıyacak EDT EXPO Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de 45 bin metrekare alanda düzenlenecek.  Almanya, Avusturalya, Belçika, Fransa, Hindistan, İngiltere, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Taiwan, Yeni Zelanda gibi çok sayıda ülkeden sektörün öncü markalarının katılım göstereceği fuarı, 55 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Menüleri zenginleştiren yarışmalar

EDT EXPO 2015 Fuarı, birbirinden renkli yarışmalara sahne olacak. Fuar kapsamında CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek yarışmalarda Türkiye'nin seçkin otel, restoran ve pastanelerinin mutfak ekipleri ve üniversiteli şef adayları yarışacak. Gökmen Sözen Görsel İletişim Hizmetleri organizatörlüğünde yapılacak yarışmalarda bilinen tatların yanında, yeni tatların da ortaya çıkarılması sağlanacak.

Crown Plaza, Divan, Four Seasons Bosphorus, Hilton, The Marmara,  Radison Blue, Rixos, Midpoint, Topaz Restoran, Lacivert gibi ünlü otel ve restoran şeflerinin jüri olacağı Patisseri ve Osmanlı mutfağı yarışmalarında toplamda; 100 bin Türk Lirası değerinde ödüller dağıtılacak.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen EDT EXPO Fuarı kapsamında yarışmalarda hazırlanan yemeklerden bazıları ünlü otellerin mutfaklarında pişirilmeye başladı.  

EDT EXPO 2014 Fuarı'nda gerçekleştirilen yarışmalarda birinci olan ‘Kaburga yemeği' The Marmara'nın; Patisserie yarışmasında derece alan ‘Ekmek'te CVK Park Bosprhorus'un menüsüne girdi. 

Black Box'ta profesyonel şefler yarışıyor

Ünlü otel ve restoranların profesyonel şefleri Black Box Yarışması'nda bu yıl ikinci kez bir araya gelecek. “Zamanın Ustaları Yarışıyor” konseptli yarışma Unilever Food Solutions ana sponsorluğunda, 25 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmada gruplar üç farklı yemek hazırlayacak. Yasemin Ataman'ın başkanlığını yaptığı jüri, yarışmanın başarılı yemeklerini belirleyecek ve ödüller sahiplerini bulacak. 

Türkiye'nin en iyi 8'i çikolataya, pastaya dönüşecek

Pastacılık, çikolata, heykel ve unlu mamuller sektörlerinin gelişimine katkıda bulunmayı, Türkiye'deki ve dünyadaki trendleri yakalamak için şeflerin ufkunu açmayı, farklılıklarını ortaya koymayı amaçlayan Gastrobosphorus Pastacılık Çikolata ve Unlu Mamuller Yarışması, 26 Mart 2015 günü organize edilecek. Ülker Eksper ana sponsorluğunda düzenlenecek yarışmanın teması Türkiye'nin 8 harikası olacak. 

8 grubun katılacağı yarışmada, aralarında Kapadokya,  Aspendos Antik Tiyatrosu gibi Türkiye'nin 8 harikası olarak bilinen yapıların pastadan çikolatadan heykelleri yapılacak.   

Gruplar, pasta, pralin çikolata, heykel ve unlu mamuller alanlarında değerlendirilecek. Yarışmanın kazananlarını Niyazi Çapraz'ın başkanlığını yaptığı jüri belirleyecek ve ödüller sahiplerini bulacak.

Osmanlı mutfağı füzyona uğrayacak 

Tarihi Osmanlı tatlarını füzyona uğratarak yemeklerine modern yorumlar getirecek Osmanlı Mutfağı Yarışması da 27 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. CNR Holding, ETÜDER ve Öztiryakiler ana sponsorluğunda düzenlenecek yarışmada,  8 takım başlangıç, ana yemek ve tatlı olarak üç yemek hazırlayacak. Gruplar ayrıca sofra düzeni, menü ve şerbetlerden de puan alacak. Yarışmanın kazananları, Vedat Başaran'ın başkanlık yapacağı jüri tarafından belirlenecek ve ödüller sahiplerini bulacak.

Üniversiteli genç yetenekler sektöre kazandırılacak

Henüz eğitim gören genç yetenekleri sektöre kazandırmak, aynı zamanda şef adaylarının farklılıklarını ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla Şeflerin Düellosu Yarışması düzenlenecek.  Tamamen lokal ürünlerin kullanılacağı yarışma, 28 Mart 2015 tarihinde, Pınar'ın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. 8 grubun katılacağı Şeflerin Düellosu Yarışması'nda, her grup ana yemek ve tatlı olmak üzere iki yemek hazırlayacak. Mehmet Gök'ün liderliğindeki jüri, yarışmanın başarılı yemeklerini belirleyecek ve ödüller sahiplerini bulacak.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı
  • 06.12.2022 16:11

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı

Kapadokya'daki en gözde aktivitelerden sıcak hava balon turuna, bu yılın ocak-ka ...

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!
  • 13.10.2022 09:39

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!

Obilet.com, Kapadokya'da gezilmesi ve zaman geçirilmesi gereken yerleri kapsayan ...

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi
  • 05.10.2022 15:47

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi

Tarihi, doğal, kültürel zenginlikleri ve çeşitli tur aktiviteleri ile Türkiye'ni ...

Kapadokya'da kaderine terk edilen tarihi konaklar turizme kazandırıldı
  • 18.07.2022 09:51

Kapadokya'da kaderine terk edilen tarihi konaklar turizme kazandırıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde afet bölgesi ilan edilerek boşaltılan Kayakapı Mahal ...

Kapadokya'yı yılın ilk 5 ayında 1 milyondan fazla turist gezdi
  • 06.06.2022 12:02

Kapadokya'yı yılın ilk 5 ayında 1 milyondan fazla turist gezdi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki turizm bölgesi Kapadokya'daki müze ve ö ...