maritbet girişmaritbet
Kanlı Ay Tutulması’na dikkat!

Kanlı Ay Tutulması’na dikkat!

Merak uyandıran gökyüzü olaylarından biri olan ve saat 15.00'te başlayan Kanlı Ay Tutulması, Türkiye'de saat 16:58'de izlenebilecek.

Bugün gerçekleşecek olan Kanlı Ay Tutulması, merak uyandıran gökyüzü olaylarından biri. Türkiye'de saat 16.58 sıralarında yaşanacak olan Kanlı Ay Tutulması'nın, 'bu yüzyılda yaşanan en sıkıcı Ay Tutulması' olacağı söyleniyor.

5 DAKİKADAN AZ SÜRECEK

Ay'ın Dünya'nın gölgesine girmesinden dolayı kırmızı tonlarını yansıtan Kanlı Ay Tutulması, 5 dakikadan daha az sürecek.

TÜRKİYE'DE 16.58'DE İZLENEBİLECEK

Ay tutulması bugün saat 15.00'te gerçekleşecek fakat Türkiye'den tam olarak 16.58'de izlenebilecek. Türkiye'de Ay'ın sadece kırmızılaşmış bir Dolunay olarak görüleceği Kanlı Ay Tutulması'nı Doğu Asya, Yeni Zelanda, Pasifik, Batı ve Kuzey Amerika ülkeleri ile Avustralya izleyebilecek.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER : 

New York özgürlük anıtından Kanlı Ay Tutulması

'Kanlı ay' adı verilen dünyada ender rastlanan bir ay tutulmasıyla ay kırmızı renge büründü. 

Batı ve Kuzey Amerika, Doğu Asya, Pasifik, Avustralya ve Yeni Zelanda'da görülebilen bu olay izleyenleri büyüledi. Nadiren gözlemlenen bir doğa olayı olan kanlı ay tutulması, ay tutulmasının gündoğumu veya günbatımı ile çakışması şeklinde gerçekleşti. Bu olay sırasında önce Dünya'nın gölgesine giren ay, daha sonra bu gölgeden çıkıyor ve tam bu anda kırmızı rengin farklı tonlarını yansıttı. Ay kırmızı bir renk aldığı için “Kanlı Ay” olarak adlandırılıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kanlı Ay Tutulması’na dikkat!
  • 05.04.2015 16:54

Kanlı Ay Tutulması’na dikkat!

Merak uyandıran gökyüzü olaylarından biri olan ve saat 15.00'te başlayan Kanlı A ...