maritbet girişmaritbet
'Kanal İstanbul'u kim ne derse desin yapacağız'

'Kanal İstanbul'u kim ne derse desin yapacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'u akıbetini açıkladı. Erdoğan, projenin hayata geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz toplu konutta artık özgün mimariyi, yerel mimariyi hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. 2011 yılına geldik 500 bin konutluk hedef aşıldı. Şimdi 2023'e kadar ikinci bir 500 bin hedefi var. Şimdi bu hedefi de aştık ve toplamda inşallah diyoruz ki 1 milyon değil, 1 milyon 200 binlik bir rakama doğru gidelim. Kanal İstanbul yapıldığı anda Kanal İstanbul'un her iki tarafında gerçekten İstanbul'un şanına yakışır projeler olacak. Kanal İstanbul'un farklılık arz etmesi gerekiyor. Buna da hep 'Olur mu canım' diyenler çıktı. Arkadaşlar, Kanal İstanbul olacak. Kanal İstanbul'u yapacağız. Kim ne derse desin yapacağız."

Programda konuşan Erdoğan, "İstanbul, Ankara, İzmir gibi nüfusu hızla artan şehirlerimizin çevrelerini saran imarsız yapılar, adeta bulduğu her boşlukta yayılan imarsız yapılar, dönemin plansızlığının, projesizliğinin, vizyonsuzluğunun bir ürünü olmuştur. Kimsenin bu imarsız yapıları yapan zor şartlarda hayata tutunma mücadelesi veren insanları takdir edersiniz ki suçlamaya hakkı yoktur. Sorgulanması gereken, bu insanları sağlıklı konut hakkından mahrum bırakan, bunun için üzerlerine düşenleri yapmayan dönemin yöneticileridir. Bakınız ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde, şehrin neredeyse 4'te 3'ü imar tekniği anlamında kaçaktı. Çıktığım televizyon programlarında İstanbul'un gerçeklerini tek tek anlattım. Tabi kendi sırça köşklerinde milletin ne durumda yaşadığından, hangi sıkıntılarla mücadele ettiğinden bi haber olanlar için bunlar alışıldık ifadeler değildi" dedi.

"BU İŞİN ÖNÜ AÇILMALIDIR"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da teröristlerden temizlenen ilçelerde imar çalışmalarının başladığını söyleyen Erdoğan, "Dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getiriyoruz. ve şimdi dokunulmazlıkların kaldırılması deyince yani milletvekillerine dokunulmazlık kalksın gibi bir şey anlıyorlar. İşin aslı bu değil. Kimin fezlekesi varsa o fezlekeyle ilgili sürecin hemen yargıya taşınması anlamındadır. Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Ben senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim ya. Bu kadar olaylar olacak, sen terör örgütüne silah taşıyacaksın arabanla, tabutlarla silah taşıyacaksın... Hani 'Kalksın diyordun' da şimdi ne oldu. Niye geri vitese taktın. Ana muhalefet bakıyorsun şuan da ipe un seriyor. Diğerleri ipe un seriyor. Niye seriyorsunuz. Bakın 550 fezleke var. Herhalde burası parlamento fezlekeleri takip bürosu değil. Biran önce bu işin halledilmesi gerekiyor. Bu iş halledildikten sonra da suçlu olan bedelini öder. ve burada siyaset bana göre bu fezlekelerin önünde bariyer oluşturmamalıdır. Bu işin önü açılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...