maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul, Küçükçekmece’de konut fiyatlarını yükseltti

Kanal İstanbul, Küçükçekmece’de konut fiyatlarını yükseltti

Türkiye’deki konut fiyatları son 1 yılda yüzde 11.5 oranında artarken, Kanal İstanbul ile Küçükçekmece’deki konut fiyatları yüzde 18 yükseldi.

Konut piyasasındaki son bir yılda yaşanan fiyat değişimi, yatırımcıların eğiliminin nasıl değiştiğini ortaya koydu. Kanal İstanbul projesinin açıklanmasıyla beraber inşa edilen yeni bina stokunun yanı sıra projelerin de bir bir hayata geçtiği Küçükçekmece'de ev fiyatları yüzde 18 arttı. Remax Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, İstanbul genelindeki konut satışı fiyat artışının ise yıllık yüzde 8'de kaldığını Türkiye ortalamasının ise yüzde 11.5 olduğunu belirtti. Karahan “Bursa'daki yüzde 25'lik, İzmir'deki yüzde 18'lik artışa karşın, İstanbul'daki fiyat artışının Türkiye ortalamasın altında kalması, konut yatırımı için doğru bir dönemde bulunduğumuza işaret ediyor” dedi. İstanbul'daki yaşam şartları ve konut fiyatlarının yüksekliği nedeniyle beyaz yakalıların İzmir'i tercih ettiğini bunun da konut fiyatlarını İzmir'de uçurduğunu ifade eden Karahan “Bursa'da kentsel dönüşümdeki süregelen yoğunluğun konut fiyatları ve kiraların artması üzerinde çok etkili olduğu bir süredir dile getiriliyor. Ayrıca son dönemde İstanbul'dan beyaz yakalı göçü almasıyla ile gündeme gelen İzmir'de konut fiyatlarındaki artışın Türkiye ortalamasının çok üzerinde gerçekleştiği görülüyor” dedi.

Fiyatın düştüğü il yok 

“En büyük altı il arasında, son bir yılda fiyatların düştüğü herhangi bir il bulunmuyor” diyen Karahan, “Öyle ki bu dönemin artış birincisi olan Bursa'da fiyatlarda yüzde 25'lik bir yükseliş söz konusu. Aynı dönemde İzmir'deki satılık konut fiyatları yüzde 18 artarken, bu oran Adana'da yüzde 11.7 olarak gerçekleşti. Artış oranının Türkiye ortalaması olan yüzde 11.5'in altında kaldığı üç büyük il ise yüzde 11.1 ile  Antalya, yüzde 9 ile Ankara ve yüzde 8 ile oldu. Son iki aylık verilere baktığımızda da fiyatların düştüğü herhangi bir il bulunmadığını görüyoruz” dedi.  

Ev almak için fırsat zamanı

İlçe ilçe İstanbul'daki fiyat değişimini ele alan Karahan, Kadıköy'ün kentsel dönüşümle ciddi bir yapı stokuna sahip olduğunu ve satışların yavaşladığını belirterek, “Yatırım için Kadıköy'ü değil fiyatı yüzde 15.3 artan Bakırköy'ü, fiyatı yüzde 14.3 artan Çatalca'yı ve fiyatı yüzde 13.2 artan Beyoğlu'nu tercih edebilirsiniz.. Yine Büyükçekmece, Silivri, Eyüp, Beykoz ve Bağcılarda da yüzde 10'dan fazla fiyat artışı var. Bu artışların sürmesi bekleniyor. Fiyatlar sadece yüzde 0.7 ile Beylikdüzü'nde düştü Yine de ev almak için uygun şartlar var. Konut satışına daha hız vermek gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...