maritbet girişmaritbet
Kamuya ait taşınmazlar karakola dönüştürülecek

Kamuya ait taşınmazlar karakola dönüştürülecek

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor.

Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri'ne devredilebilecek. Türkiye genelinde 278 karakolun inşaat çalışmalarını hızlandırmak için yasal düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı, valiliklerin tespit ettikleri kamu kurumlarına ait taşınmazları Bakanlar Kurulu kararıyla devralacak. Taşınmazların bedeli valilikler tarafından belirlenecek. Taşınmazların bedeli için itirazlar Danıştay'a yapılacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yasa çalışmasına göre karakolların yapımı daha da kolaylaşacak. Buna göre bakanlık, valiliklerin tespit ettikleri taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla güvenlik gerekçesiyle devralabilecek. Taşınmazların bedeline yönelik itirazlar, daha önce olduğu gibi Bölge İdare Mahkemelerine yapılamayacak. İtirazlar, doğrudan Danıştay'a yapılacak. Böylece operasyon bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan karakolların yapımı hızlanacak. İmar değişiklikleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak.

278 KARAKOL

Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'nde hendek ve barikatların kaldırılması amacıyla yapılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu”nun ardından benzer olayları engellemek ve güvenliği sağlamak amacıyla geçici güvenlik noktası ve karakol kurulmaya başlanmıştı. Bu çerçevede Hakkâri'de, Eski Kışla ve Esentepe mahallelerindeki karakolların yapımı tamamlandı. Meskûn mahal operasyonlarının bittiği yerlerden başlayarak Güneydoğu'dan Batı illerine doğru kent merkezleri ve ilçelerde özel eğitimli personelin görev yapacağı 278 karakolun yapım çalışmaları devam ediyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Devlet, kamu taşınmazlarından 4,5 milyar lira kazandı
  • 24.02.2018 13:43

Devlet, kamu taşınmazlarından 4,5 milyar lira kazandı

Devletin geçen yıl kamuya ait taşınmazlarının satış, kira, irtifak haklarından g ...

Kamuya ait taşınmazlar karakola dönüştürülecek
  • 09.08.2016 08:39

Kamuya ait taşınmazlar karakola dönüştürülecek

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için ...