maritbet girişmaritbet
Kampüs Bağcılar Gençlik Merkezi’nde açıldı!

Kampüs Bağcılar Gençlik Merkezi’nde açıldı!

Eğitim ve öğretime yönelik önemli projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar’da üniversitelerle öğrenciler, Kampüs Bağcılar’da bir araya geldi.

“Üniversitemi Seçiyorum” projesi kapsamında 4 bin öğrenci ile kampüs ziyaretleri gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi üniversite eğitimine yönelik örnek bir projeye daha imza attı. Bağcılar Gençlik Merkezi'nde hizmete sunulan “Kampüs Bağcılar”da öğrenciler stant açan üniversitelerle ilgili detaylı bilgi aldılar.

Açılış töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Bağcılar ailesi olarak farklı mutluluklar yaşadıklarını söyledi. Tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Çağırıcı, “Gençlerimizi geleceğe hazırlama adına hizmete sunduğumuz Gençlik Merkezi, Bilgi Evleri, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Dil Kafe, Kültür Merkezleri, Kütüphanelerimiz yoğun ilgi görüyor. Öğrencilerimizi düzenlediğimiz programlarla üniversitelerimizle buluşturuyoruz. Kampüs Bağcılar da bu anlamda önemli bir görevi yerine getirecektir.” diye konuştu. 

25 üniversite katıldı

Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Kampüs Bağcılar'da, 7 bine yakın 12. sınıf öğrencisi kurulan 25 stanttaki uzmanlardan tercih yapmak istedikleri üniversitelerle ilgili bilgi aldılar. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda üniversitenin tanıtımının yapıldığı stantlarda öğrencilere ayrıntılı bilgi verildi. Uzmanlar, öğrencilerin üniversiteyi burslu okuma konusuyla ilgili sorularını da cevapladı. 

Bağcılar 1992 yılında ilçe olup belediye statüsü kazandığında 16 devlet okulu hizmet veriyordu. Şimdi ise 98'İ devlet, 68'i özel okul olmak üzere 166 okul hizmet veriyor. İlçede yaklaşık 200 bin öğrenci eğitim görüyor. 6.566 kişilik bir öğretmen kadrosu bulunuyor. Kemerburgaz Üniversitesi'nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi de hizmete açıldı. Üçüncü bir üniversitenin yüksek okul proje çalışmaları devam ediyor.

22 yıl önce hiç kütüphanesi olmayan Bağcılar'da bugün okullardaki kütüphaneler hariç 30'un üzerinde kütüphane bulunuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lokman Çağırıcı’dan Bağcılar'a ikinci Gençlik Merkezi müjdesi
  • 31.03.2017 11:11

Lokman Çağırıcı’dan Bağcılar'a ikinci Gençlik Merkezi müjdesi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İnşallah gençlerimiz yakında ikinci ...

Kampüs Bağcılar Gençlik Merkezi’nde açıldı!
  • 19.02.2015 11:05

Kampüs Bağcılar Gençlik Merkezi’nde açıldı!

Eğitim ve öğretime yönelik önemli projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar’da ünive ...

Bağcılar Gençlik Merkezi’nde kayıtlar başladı
  • 12.10.2014 14:14

Bağcılar Gençlik Merkezi’nde kayıtlar başladı

Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Gençlik Merkezi hizmet verm ...