maritbet girişmaritbet
Kalekim, özel teknik çözümleriyle Yapı Fuarı’nda fark sağlayacak

Kalekim, özel teknik çözümleriyle Yapı Fuarı’nda fark sağlayacak

Kalekim, 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yapı Fuarı’nda, sektörde ilklere imza attığı ürünlerini ziyaretçilerle buluşturacak

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Yapı kimyasalları alanında Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da 5'inci sıraya yerleşen Kalekim olarak, sadece ürün değil çözüm üretiyoruz. Yenilikçi ürün projelerimizi sürdürürken, ısı ve su yalıtımında büyümeyi hedefliyoruz” dedi. 

“Daima en iyi” sloganı ile sektöre kazandırdığı ürünlerle, tüketicilere ve sektör profesyonellerine her alanda çözümler sunmaya devam eden Kalekim; 37. Uluslararası Yapı Fuarı'nda, en yeni ürünlerini “Kalekim”, “Kale” ve “Mavi Kale” markalarının yer aldığı 2 ayrı stantta, katılımcılarla buluşturuyor.  Yapı sektöründe 41. yılını kutlayan Kalekim, ürün gamında yer alan yenilikçi ürünlerini “teknik çözüm” konsepti ile kullanıcılara sunuyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar boyunca saat 12.00'den itibaren saat başı canlı uygulamaların yapıldığı Kalekim stantlarında, katılımcılara çözüm ve ürün tanıtımları yapılıyor. 

Kalekim standında ustalardan şov

Sektörün önemli bir ihtiyacını karşılayan ve ilk olarak Kalekim tarafından geliştirilen modern yapıların yeni trendi Betonart'ın yanı sıra, kullanıma hazır seramik uygulamaları Supertech-Fugatec ile su yalıtım ve tasarruf ürünü Elasticool, fuarda Rus ustaların da aralarında bulunduğu ustaların uygulama gösterisiyle sunuluyor. Günde 5 uygulama yapılmasının planlandığı Kalekim standında, birçok ürünü bir arada kullanarak şov yapan yetenekli ustalar, gerçekleştirdikleri dekoratif desenlerle fuara renk katıyor. 

2014'te yüzde 30'a yakın büyümeyi hedefliyoruz

Kalekim olarak, her zaman kullanıcı ve profesyonellere teknik çözümler sunduklarını vurgulayan Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Yapı kimyasalları alanında üretim ve satış kapasitesiyle Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da 5'inci sıraya yerleşen Kalekim'de, büyüme planlarımızın merkezine ısı ve su yalıtımını koyduk. Faaliyet gösterdiğimiz iş kollarında lider ve yenilikçi çizgimizden ayrılmadan ürün gamımızı, sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişletiyoruz. Bugün 65'in üzerinde ülkeye ürünlerini sunan Kalekim olarak, 2014 yılında yüzde 30'a yakın büyümeyi hedefliyoruz” dedi.  

Isı yalıtım sistemi ile yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz

Geliştirdikleri ısı yalıtım sistemi ile doğalgaz ve elektrik faturalarında yüzde 50'ye varan tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Altuğ Akbaş, “Enerjisinin yüzde 75'ini ithal eden bir ülke olarak, Avrupa'nın 10 katı kadar enerji tüketiyoruz. Mevcut binaların yüzde 85'inin yalıtımsız olması, enerjimizi nasıl boşa harcadığımızı ortaya koyuyor. Isı yalıtımı uygulamasının maliyeti bir binanın toplam inşaat maliyetinin yüzde 3 ile 5'i kadar. Yalıtım sistemi, sağlanan tasarrufla birkaç yılda maliyetini karşılayıp, binanın ömrü boyunca tasarruf sağlamaya devam ediyor. Ayrıca binaların soğutma maliyeti, ısıtma maliyetine göre daha yüksek olduğundan mantolamayı sadece ısınma amaçlı düşünmemek gerekir. Kale Mantolama ile garanti altına aldığımız binalarda yaşayan tüketiciler, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamalarda yarı yarıya tasarruf elde ediyor” diye konuştu. 

Yenilikçi ürünleriyle tüketicilere ve sektör profesyonellerine çözümler sunan Kale Mantolama, “EPS” ve “Taşyünü” ile 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunarak Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Kale Mantolama, uygulama süresine ilave olarak 2 yıl kullanım sürecini kapsayan sigorta ile ayrıca uygulama sonrası montaj ve işçilik nedeniyle meydana gelebilecek hasarlara da güvence sunuyor. 

Mantostone, kusursuz mantolama için özel olarak geliştirildi

Taşyünü Levhası Hafif Yapıştırma ve Sıva Harcı olan Mantostone, yüzde 40 daha hafif ve daha düşük su emme özelliği ile Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Mantostone; sahip olduğu metrekarede 6 kg tüketim değeriyle, standart yapıştırıcı ve sıva tüketimi olan 10 kg/metrekareye göre yüzde 40 daha az yapıştırıcı ve sıva harcı kullanma imkânı sunuyor. Taşyünü Isı Yalıtım Levhası ile yapılan standart mantolamanın ağırlığı metrekarede 17,5 kg'lara çıkarken, Mantostone, bu ağırlığı metrekarede 13,1 kg'a çekip, yüzde 25 daha hafif uygulama sunuyor. Mantostone'un standart yapıştırıcı ve sıvalara göre çok daha kolay ve hızlı uygulama kolaylığı sayesinde taşyünü levhalar ile daha sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü mantolama yapılıyor. 

Blue'Safe Mavi Kale'den dünyada ilk kez 10 yıl garanti

Blue'Safe Mavi Kale, dış cephe ısı yalıtımı paket sistemi ürünlerine 10 yıl, uygulama çalışmalarına ise 2 yıl garanti veren dünyadaki ilk marka. Ürünlerine duyduğu güvenin bir göstergesi olarak garanti sistemini geliştiren Blue'Safe Mavi Kale, sektöre bu konuda da liderlik ediyor. 

Binaların koruyucu kalkanı: Elasticool 

Su yalıtım ve enerji tasarruf malzemesi Elasticool ile Türkiye'de bir ilke daha imza atan Kalekim, zorlu iklim koşullarına dayanıklı yenilikçi ürünü ile binaları koruma altına alıyor. Radyan ısı enerjisini yansıtabilen  Elasticool,  düşük yüzey sıcaklığı sağlayarak yapıların soğutma sisteminde kullanılan elektrik maliyetini düşürüyor. Böylece yüzde 22 daha az elektrik tüketimiyle tasarruf sağlıyor. Çok geniş bir uygulama alanı bulunan Elasticool; beton, sıva, çimento levha, galvaniz, çinko, alüminyum, PVC, polyester, ahşap kaplı düz veya eğimli çatılar, binaların dış cepheleri, taş, tuğla, kiremit, dekoratif kaplamalar, eski bitüm, bitümlü membran ya da asfalt kaplı yüzeyler ile sprey poliüretan köpük üzerinde su yalıtım malzemesi olarak kullanılıyor. Su yalıtım ve enerji tasarruf malzemesi olan akrilik esaslı  Elasticool, çatılarda üstün yalıtım sağlayarak binaların daha uzun ömürlü olmasını da sağlıyor. 

Kalekim'den su yalıtımında güçlü çözümler: İZOSEAL 2K ve İZOSEAL 2K +

Su yalıtımı alanında ürettiği güçlü ve kaliteli ürünleri ile teknik çözümler sunan Kalekim, yapı kimyasalları konusundaki uzmanlığıyla geliştirdiği İZOSEAL 2K ve İZOSEAL 2K+ ile yapılara zarar veren su ve nem unsurlarının önüne geçiyor. İçten (negatif) ya da dıştan (pozitif) uygulanabilen su yalıtım ve beton koruma harcı İZOSEAL 2K, sızıntı ve yüzey sularına karşı güçlü bir su yalıtımı sağlıyor. İki bileşenli negatif ve pozitif yönden su yalıtımı sağlayan kristalize su yalıtım harcı İZOSEAL 2K, ıslak hacimli mekanlar, su depoları, temel ve perde duvarlar, tünel ve asansör çukurlarında kullanılabiliyor. Ayrıca betonda karbonatlaşmayı engelleyen İZOSEAL 2K, donma ve çözünmeye dayanıklı bir ürün olarak tercih ediliyor. İçten ya da dıştan uygulanabilen tam elastik su yalıtım ve beton koruma harcı olan İZOSEAL 2K+ ise geniş kullanım yelpazesi ile dikkat çekiyor. Tam esnek İZOSEAL 2K+  kaplıca ve hamamlarda da kullanılabilirken, içme suyu depolarında kullanıma uygun, hafif yaya trafiğine dayanımlı bir ürün olarak sunuluyor. 

Her yerde Tecnica

Kalekim'in köklü Ar-Ge tecrübesi ile üretilen Tecnica, zemin sistemlerine getirdiği yeniliklerle; ekonomik, estetik, güvenli ve uzun ömürlü uygulamalar sunuyor. Kalekim'in Ar-Ge bilgi birikimiyle geliştirerdiği Tecnica Zemin Sistemleri; çevreye duyarlılığından asla ödün vermeyen ürün ailesiyle, üretim ve yaşam alanlarında sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Ürün kalitesi ve uzun yıllar koruduğu performansı ile epoksi, poliüretan ve çimento esaslı olmak üzere sınırsız seçenekler sunan Tecnica, bütünsel zemin sistemi çözümlerinin yeni adı olarak pazarda büyük ilgi görüyor. 

Modern yapılarda yeni trend: Beton görünümlü “Betonart” 

Türkiye'de ilk kez Kale tarafından geliştirilen brüt beton görünümlü Betonart ile yapılar özüne dönüyor. Kale'nin dekoratif sıvası Betonart, modern mekanların gözdesi olarak, farklı ihtiyaçlara kapsamlı çözümler sunuyor. Kullanıma hazır olarak, kova ambalajlarda satışa sunulan Betonart, başka hiç bir katkı malzemesine ihtiyaç duyulmadan, mala ile kolayca uygulanabiliyor ve mekanları estetik bir brüt beton görünümüne kavuşturuyor. İç ve dış cephelerde kullanıma uygun olan Betonart, kara sıva, beton, çimento levha gibi mineral yüzeylerin yanı sıra alçı sıva, alçıpan, sabitlenmiş kontrplak ve eski boyalı yüzeylere uygulanabiliyor. Mala ile desen verilen, dekoratif, hazır renkli bir sıva olan Betonart, nefes alan, alkali ve suya dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü kullanım sunuyor. Dışarıdan içeriye su geçirmemesine rağmen, içerideki nemi dışarıya atabilme özelliği ile binaların nefes almasını sağlayan Betonart, çimento içermediği için uygulama sırasında ve sonrasında da tozuma gibi bir problem oluşturmuyor. 

Türkiye'de bir ilk! Betonart Fresh ile mekanlarda kötü kokulara son

Tüketicilerle yeni buluşan Betonart Fresh ise, iç mekanlarda kötü kokuları emme özelliğine sahip son kat dekoratif kaplama olarak Türkiye'de bir ilk. Tüketicilerden gelen talepleri ve yeni trendleri, çevre duyarlılığını da ön plana çıkaran yenilikçi ürünlerle destekleyen Kalekim; mekânlarda farklılık arayan, nihai tüketici, usta veya mimarın ilk adresi olma yolunda yeni ürün çalışmalarına devam ediyor. 

Dekoratif boyalarla mekanlara modern dokunuş: Is7anbul Efekt 

Kale Boya, sıradanlıktan uzaklaşmak isteyenlere Is7anbul Efekt Serisi'ni sunuyor. Seri, zengin doku ve renk seçenekleri ile yaşam alanlarına farklılık kazandırıyor. İstanbul'un yedi tepesinden ilham alan yedi renk seçeneğinden oluşan Is7anbul Efekt serisi, sedef, metalik ve reflekte (yanar döner efektli) gibi farklı doku çeşitleriyle, tüketicileri alışılmışın dışında dekorasyon alternatifleri ile buluşturuyor. Sedefin en güzel tonları ve inci parlaklığı Is7anbul Sedef ile yaşam alanlarına girerken; Is7anbul Metalik, altın, gümüş, bakır, bronz ve lal renkleri ile uygulandığı yere modern bir çizgi katarak mekanları farklılaştırıyor. Is7anbul Reflekte ise safir, viola, zümrüt ve gold renkleri ile, ve içeriğindeki özel hammaddeler sayesinde ışığa, bakış açısına ve zemine göre renk ve parlaklık değiştirerek sihirli mekanlar sunuyor. Fuarda ilk defa görücüye çıkacak olan  İs7anbul Efekt serisinin yeni ürünleri Orion ve Aura'nın ilgi çeken uygulamaları da ziyaretçiler tarafından izlenebilecek. Su bazlı yapısıyla çevre dostu olan Is7tanbul Efekt Serisi, üstün silinebilirlik özelliği rahatlıkla temizlenebiliyor. 

Yeni ürün geliştirme sürecinde sektörde fark sağlayan ve yenilikçi projeleriyle öne çıkan Kale Boya, inşaat sektörüne yönelik ürün gamında, ağırlık olarak su bazlı iç ve dış cephe boyalarına yer veriyor. Kale Boya ayrıca macun ve astarlardan oluşan dekoratif sıvalar, yüzey hazırlık malzemeleri, binlerce renk imkanı sunan renklendirme sistemi ve sentetik esaslı boya ve ahşap ürünleri ile farklı ihtiyaçlara kapsamlı çözüm sunuyor. Türkiye'de ilk ve tek olarak Kale Boya tarafından geliştirilen Camsıva ve Betonart bu projelere en güzel örnekler arasında yer alıyor. Geri dönüşümden elde edilen cam parçacıkları ihtiva eden, iç ve dış mekânlarda uygulanabilen son derece dekoratif, hazır renkli bir sıva olan Camsıva; yurtiçinde ofis, restoran, otel, eğlence mekânları gibi farklı kullanım alanlarının yanı sıra, ışıltılı görüntüsü ile yurtdışında da çeşitli projelerde tercih ediliyor. 

Seramik uygulamaları ürün grubunda C2FTE S2 sınıfı çimento esaslı, 3 saat içinde ekstra hızlı priz alarak derz dolgu işlemine imkan sağlayan yapıştırma harcı Ultratech, fuarda sergilenen yenilikçi ürünler arasında yer alıyor. Ultratech; yüksek yapışma gücü, ekstra hızlı priz alma, esneklik (S2 Sınıfı) özelliği sayesinde ani ısı değişimleri nedeniyle oluşan yüzey gerilimlerine dayanıklılık, her türlü iklim koşullarına dayanıklılık, düşey yüzey uygulamalarında kayma yapmayan, uzun çalışma süresine sahip olmak gibi temel özelliklerinden dolayı tüketici ve profesyonellerden büyük ilgi görüyor.   

Fugatech ile derz dolgusunda mükemmel sonuç

Esnek, küf ve mantar oluşumuna dirençli, su itici, kullanıma hazır, 1-6 mm derz aralığı için uygun, akrilik esaslı derz dolgu malzemesi olan Fugatech, esnekliği sayesinde titreşim ve deformasyonları tolere edebiliyor. Seramik, cam mozaik gibi kaplama malzemelerinin derz boşluklarının doldurulmasında kullanılan Fugatech, iç mekanda yatay ve düşeyde, dış mekanda düşey uygulamalarda mükemmel sonuç veriyor. Yüksek esnekliği sayesinde dış cephe kaplamalarının ve esnek malzemelerin derzlerinde kullanılabiliyor. Zor kirlenen ve kolay temizlenen Fugatech, düşük su emiciliğe ve damlacık etkisi sayesinde su iticiliğe sahip. Küf ve mantar oluşumuna dirençli ve aşınmaya dayanıklı olan ürün,  kıvamı sayesinde kolay uygulanıyor ve pürüzsüz yüzey sağlıyor. 

Zor yüzeylerin süper yapıştırıcısı: Supertech

Kullanıma hazır, yüksek performanslı, kayma özelliği azaltılmış, uzatılmış çalışma süresine sahip, emülsiyon polimer (akrilik) esaslı, pasta tipi yapıştırıcı olan Supertech, bina hareketlerinden kaynaklanan yüzey gerilimlerine dayanıklı bir ürün olarak tercih ediliyor. Supertech; iç mekanda tüm seramik çeşitlerinin yer ve duvarda esnemeye maruz kalan zor yüzeyler üzerine yapıştırılmasında, alçıpanel, alçı sıva ve boyalı zeminler üzerine seramik uygulamalarında ve iç mekanda ısı yalıtım levhaları ile dekoratif tavan kaplamalarının yapıştırma uygulamalarında pratik ve temiz çalışma imkanı sağlıyor. 

Yapılar için kaliteli çözüm arayanların ilk adresi Kalekim

Kalekim; seramik uygulamalarından su yalıtım malzemelerine, boya-sıva'dan dış cephe ısı yalıtım sistemlerine uzanan geniş yelpazede “en iyi ürün, en iyi çözüm, en iyi uygulama” anlayışıyla hareket ederek, sektördeki liderliğini pekiştiriyor. Binaların güvenli, konforlu ve enerji verimli yapılar haline gelmesi için, uluslararası standartlarda yenilikçi yalıtım ürünleri geliştirmeye devam eden Kalekim'in, sahip olduğu farklı üretim tesislerinde üretilen tüm ürünler kalite standartları gereği belgelendiriliyor. 

Yapı malzemelerinin performanslarını Avrupa standartları ile belgeleyen Kalekim; ürün geliştirme laboratuvarlarında tüm testleri yapıyor, üretim yapılan coğrafya neresi olursa olsun bulunduğu bölgedeki hammaddeler ile aynı kalitede ürünler üretebiliyor. Kalekim, dünyada sınırlı sayıda bulunan yaşlandırma cihazları ile ürünlerin dış cephe dayanımlarını da test edebiliyor. 

Kalekim ayrıca, Fransa hükümeti tarafından yapı malzemeleri ve sistemlerinde araştırma yapmak ve teknik onay vermek için kurulan ve içerisinde Fransa İskân Bakanlığı'nın da yer aldığı CSTB (Centre Scientifique du Techniques Batiments) tarafından verilen CSTB sertifikası olan ürünlere de sahip. Türkiye'de ilk kez Kalekim tarafından alınan CSTB belgesinin yapı malzemesi üreticileri için ayrı bir önemi bulunuyor.

Mekânlarda farklılık arayan nihai tüketici, usta veya mimardan oluşan tüm hedef kitlesinin ilk adresi olma yolunda yeni ürün çalışmalarını sürdüren Kalekim, enerji verimliliği kapsamında binaların iç ve dış cephe uygulamalarında olumlu etki oluşturacak yenilikçi ürün projelerine de devam ediyor.  

Kalekim - TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi - Salon: 3  - Stant: 332 - 431

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Binaların en önemli deprem kalkanı su yalıtımı mı? İşte detaylar!
  • 13.08.2014 12:00

Binaların en önemli deprem kalkanı su yalıtımı mı? İşte detaylar!

Su yalıtımı binaların ömrünü uzatıyor, depremin yıkıcı etkilerine karşı korunmuş ...

Kale Mantolama, tam garanti avantajı ile rakipsiz
  • 10.07.2014 10:41

Kale Mantolama, tam garanti avantajı ile rakipsiz

Kale, ısı yalıtımında 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi veren tek marka olar ...

Kale Mantolama’dan garantili ısı yalıtımı!
  • 15.05.2014 12:22

Kale Mantolama’dan garantili ısı yalıtımı!

Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 5 ...

Kalekim, özel teknik çözümleriyle Yapı Fuarı’nda fark sağlayacak
  • 06.05.2014 14:11

Kalekim, özel teknik çözümleriyle Yapı Fuarı’nda fark sağlayacak

Kalekim, 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yapı Fuarı’nda, sek ...

Kalekim 23 Mayıs’ta yeni projelerini paylaşacak
  • 02.05.2014 14:32

Kalekim 23 Mayıs’ta yeni projelerini paylaşacak

Türkiye ve bölgesinde birinci olan Kalekim sektör öncülüğünü sürdürüyor ...

Kalekim, yenilikçi ürünleriyle Yapı Fuarı’na katılıyor
  • 02.04.2014 15:12

Kalekim, yenilikçi ürünleriyle Yapı Fuarı’na katılıyor

Kalekim, 37. Uluslararası Yapı Fuarı’na, yenilikçi ve hayatı kolaylaştıran ürünl ...