maritbet girişmaritbet
Kahraman şehidin ev hayali gerçekleşecek

Kahraman şehidin ev hayali gerçekleşecek

Astsubay Ömer Halisdemir'in çok sevdiği memleketi Niğde'de yaptırmayı istediği ev hayali gerçekleştirilecek.

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığındaki görevi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilerek darbenin önlenmesinde kahramanlık hikayesi yazan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketine ev yaptırma hayali gerçeğe dönüşecek.

Şehit Astsubay Halisdemir'in, ailesinin yaşadığı Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesini çok sevdiği ve sık sık tatil için memleketine gittiği belirtildi. Emekli olduktan sonra belde manzarasını en iyi gören bölgede kendisine tek katlı bir ev yaptırmak isteyen Halisdemir, 2 yıl önce satın aldığı arsasının kenar duvarını çektirmiş ve ağabeyi Doğan Halisdemir ile birlikte arsaya 200 meyve ağacı fidesi dikmişti.

"Emekli olunca oturmayı planlıyordu"

Çukurkuyu Belediyesi, Halisdemir'in bu hayalini gerçekleştirmek için çalışma başlattı.

Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halisdemir'in şehit olmadan bir hafta önce evini yaptırmak için inşaat projesi ve dilekçesiyle belediyeye müracaat ettiğini söyledi.

Halisdemir'in şehit düştüğü hafta evin temelini atmaya gelmeyi planladığını anlatan Koçak, "Şehit Ömer kardeşimiz bir hafta önce geldiğinde bu arsasına ev yaptıracağını talep etti. Burada 100 metrekare üzerine ev yaptıracaktı ve 2 yıl sonra emekli olunca burada oturmayı planlıyordu, kasabamızı çok seviyordu. Evin dış yapımını belli bir ücrete vermişti, iç dekorasyonun kendisi yapmayı planlıyordu. Ben de 'Dekorasyonunu beraber yapalım' dedim ama nasip olmadı, bir hafta sonra şehit olup bir kahraman olarak geldi." dedi.

"En büyük hayaliydi"

Koçak, Halisdemir ile 18 Temmuz Pazartesi günü buluşma kararı aldıklarını ve inşaat başlatılması için imzalarını atacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Büyük hayali burada bir ev sahibi olmaktı. Artık o kadar çalışmanın üzerine biraz dinlenmesi gerekiyordu herhalde. Allah rahmet eylesin. Hayali gerçekleşecek, ailesi ve biz bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bütün işlemler eşinin üzerine yapılacak, onun hayali mutlaka gerçekleştirilecek. Çok beğendiği bir projenin olduğunu ve uygulamak istediğini söyledi. O projeyi de getirdi, beraber kararlaştırdık. Bizim de hoşumuza gitti yaptığı proje. Çok ince ayrıntılı düşünülmüş. Kişilik olarak da titiz bir insandı. Tek katlı bahçe evi tarzında ama güvenilir, sağlam bir ev, her şey kuralına göre olsun istiyordu."

Şehit Halisdemir'in memleketine çok düşkün olduğunu dile getiren Koçak, "Beldenin manzarası buradan daha iyi görülüyor ve arkada ağaçlandırma sahamız var. Evinin burada yapılmasını özellikle istedi. Eşi ve ailesi bu son isteğini yerine getirecek biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şehit astsubay Halisdemir'in ismi parka verildi
  • 11.09.2016 15:45

Şehit astsubay Halisdemir'in ismi parka verildi

Samsun'da Atakum Belediyesi Orkide Parkı'na, 15 Temmuz gecesi şehit olan Piyade ...

'Çınaraltı Meydanı'na Şehit Ömer Halisdemir’in ismi verilecek
  • 13.08.2016 08:25

'Çınaraltı Meydanı'na Şehit Ömer Halisdemir’in ismi verilecek

Serik ilçesinde yeni binası TOKİ tarafından yapılan ilçe jandarma komutanlığının ...

Antalya'daki köprüye Ömer Halisdemir'in ismi verildi
  • 10.08.2016 15:01

Antalya'daki köprüye Ömer Halisdemir'in ismi verildi

Antalya'da hizmete alınan ve iki mahalleyi birbirine bağlayan köprüye, kahraman ...

Kahraman şehidin ev hayali gerçekleşecek
  • 22.07.2016 14:31

Kahraman şehidin ev hayali gerçekleşecek

Astsubay Ömer Halisdemir'in çok sevdiği memleketi Niğde'de yaptırmayı istediği e ...

Şehidin ismi Niğde'nin en büyük meydanında yaşatılacak
  • 19.07.2016 17:32

Şehidin ismi Niğde'nin en büyük meydanında yaşatılacak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Ömer Halisdemir'in ...