maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş'ın Taksim'e yeni düzenleme sürprizi

Kadir Topbaş'ın Taksim'e yeni düzenleme sürprizi

Kadir Topbaş, Taksim Meydanının Yayalaştırılması halesinin tamamlandığını sadece uygun hava koşullarının beklendiğini açıklayarak sürpriz yaptı.

ESD - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanını Yayalaştırma çalışmalarına yönelik soruları "Taksim ile ilgili ihalemizi yaptık. Proje de hazır. Mevsim itibariyle biz orayı şantiye haline çevirirsek 'yağmur çamur bugünden çok daha kötü olur diye' biraz daha beklettik. Mevsim şartlarının biraz daha düzelmesini arzu ediyoruz. Müteahhit hemen girebilecek inşallah" diye yanıtlayarak, çalışmaların her an başlayabileceğini açıkladı.

Topbaş, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde (Living Lab) gerçekleştirilen, büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı ve Barselona modelinin anlatıldığı "akıllı şehircilik" konulu yuvarlak masa toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Halkalı-Sirkeci banliyo hattı açılacak mı?

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın ne zaman açılacağının sorulması üzerine, "banliyö hattı hızlı treni de kapsadığı için şu anda çalışmalar Ulaştırma Bakanlığınca yürütülüyor. Orada zemin iyileştirme ve zemin oturma gibi birtakım bekleme süresi var. Biz şimdilik otobüslerle idare ediyoruz" yanıtını verdi. 

5 kat sınırlaması yaygınlaşır mı?

Topbaş, "Kanal İstanbul ile gündeme gelen 5 katlık sınırlamayı İstanbul'un tümünde uygulamak mümkün mü?" sorusuna "İstanbul'un yeni gelişim alanlarında belirli alanlarda yüksek yapılar olabilir ama kısıtlamalı ve dengeli, her noktada yüksek yapı yerine artık bundan sonra kurulacak yeni şehirlerde insana daha insani ölçeklerde yaşam imkanı verecek, insanın doğayla ve toprakla yakın ilişki kurabileceği bir çalışma yapılıyor." yanıtını verdi.

Yorum Yaz