maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş nöbetteki İstanbullulara seslendi!

Kadir Topbaş nöbetteki İstanbullulara seslendi!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ'nün başarısız darbe girişiminden sonra demokrasi nöbeti tutan İstanbul halkına seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Binası önünde #VatanNöbeti tutan binlerce İstanbulluya hitap etti.
Vatandaşların “Şehitler ölmez, Vatan Bölünmez” tezahüratları eşliğinde konuşan Başkan Kadir Topbaş, Bu toprakları bize yurt kılan Alparslan'dan, Fatih Sultan Mehmet'e ve Aziz Atatürk'e kadar, alperenlerden dergah mensuplarına kadar bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andığını söyledi.  
 
İstanbulluların ve tüm vatandaşların 15 Temmuz'dan itibaren milli iradeye kast edenlere karşı çok önemli bir duruş sergilediğini belirten Kadir Topbaş, “Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öyle bir duruş ki destan yazdınız. Tüm dünya insanlarına bir haykırış gösterdiniz. İhtilal diyorlar, ihanet diyorlar. Daha ötesi… O namlular tersine döndü, şimdi onları vuruyor. İştahlarını kursaklarında bıraktınız. Bunu tahmin edemediler. Bunu hesap edemediler. Çünkü her şeyin üstünde Allah'ın hesabı var” diye konuştu.

Darbe girişimi nedeniyle şehitlerin ve yaralıların olduğunu ve acıların yaşandığını hatırlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bedelsiz olmuyor maalesef. Hele belediyemizi işgale karşı burada 7'den 70'e duruş sergileyen, hayatını burada veren şehitlerimiz inanıyorum ki haberdardırlar ve bizi izliyorlardır. Destan yazdığınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tarih sizleri yazacak. Büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha ortaya koydunuz. Silahın namlusuna rağmen milli iradeye, vatana ve devlete sahip çıktınız. Ortaya artık kimsenin cesaret edemeyeceği bir olgu çıktı.”

İnsanların hayatlarında olduğu gibi devletlerin hayatlarında da dönüm noktaları olduğuna dikkat çeken Topbaş, “15 Temmuz, Rabbimin ve sizlerin gayretinizle karanlığın aydınlığa dönüştüğü, terör ve kaosa son verilen bir gündür. Asker elbisesi giyen teröristlerce bir işgal yapılmak istendi. Bizim askerimiz Peygamber ocağının evlatlarıdır. Onların bu güzelliğini karalamaya çalışanlara hepimiz lanet okuyoruz. Hepimiz demokrasi nöbetindeyiz. Yarın bize nasıl yaşadığımız ve nasıl geleceğe yürüdüğümüz sorulacak” şeklinde konuştu.

Bu topraklarda her haneden bir şehit olduğunu, kendisinin de bir şehit torunu olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “Şehitlerin hürmetine bir kaos yaşatamadılar. Şehit aileleri, torunları her daim nöbette olmalıdır. Şehitlerimiz önce vatan dedi. Gözünü kırpmadı. Bir gül bahçesine girercesine bu kara toprağa girdiler. Sevdamızla, hoşgörümüzle, dualarımızla her daim onları rahmetle anacağız” ifadelerini kullandı.

Zor günlerden geçen Türkiye'nin yeniden şahlandığını, Cumhurun başı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Bizim yüreğimiz var, sizin tankınız topunuz olsa ne yazar” diyerek büyük bir duruş sergilediğini vurgulayan Topbaş, tarihimizde bu güne kadar askerimizin vatandaşlara silah doğrultmadığını, ancak 15 Temmuz'daki hain girişimde masum halkın üzerine ateş yağdırdıklarını hatırlattı.

Halkın iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağının altını çizen Topbaş, şunları kaydetti; “Sizlerin gücü her şeyin önünde. Düşünebiliyor musunuz, milli iradenin tecelli ettiği yer oyan TBMM'ye bomba yağdırdılar. Nasıl bir ahlak ve nasıl bir anlayış? İzahı mümkün değil… Bu masum milletin üzerinde hiçbir entrika sonuç vermez. Sizin varlığınız bizim ve evlatlarımızın geleceğidir. İnşallah dileğimiz odur ki ahirette haşrolurken şehitlerimizle birlikte haşroluruz. Şehitlerimizin bize emaneti olan eşler ve evlatlar var. Onlar bize emanettir, yüzlerini yere baktırmayacağız. Zaten Hükümetimiz de bu konuda talimat verdi. Bütün yaraları sileceğiz. Bu acıları geleceğin meşaleleri olarak görmekteyiz. Siyasi parti gözetmeksizin gösterdiğiniz Çanakkale ruhunun devamını arzu etmekteyiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de darbe terörüne karşı bir deklarasyon yayınladığını belirten Topbaş, sözlerini şöyle noktaladı; “Vatanımız, bayrağımız bizim namusumuzdur. Bize öyle öğrettiler. Gerekirse canımızı veririz. Biz bu görevlere gelirken Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi kefenimizle geldik. Emanetini şerefiyle teslim etmek var. Korkaklar gibi yok olup gitmek var. Tarih sizleri şanlı sayfalarına kaydetti. Bu meydanların sahibi sizsiniz. Siz sahip çıktığınız müddetçe bu topraklara bu bayrağa kimsenin eli değemez. Sizin gücünüz onlar için hiçbir silahın yapamayacağı bir korku. Millet olarak bütün dünyanın barış ve huzuruna katkı sunma görevimiz var. Ecdadımızın yaptığı gibi bütün coğrafyalara şefkat ve merhamet elimizin uzanması gerekiyor. Sen ben edemeden geleceğe birlikte yürüyecek, güzel geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz inşallah…”

Başkan Kadir Topbaş'ın konuşmasının ardından Saraçhane Belediye Binası'nın önün dolduran binlerce İstanbullu Kur'an-ı Kerim ve dualarla 15 Temmuz şehitlerini andı. Sabaha kadar Vatan Nöbeti'ni sürdüren İstanbullular, demokrasiye sahip çıkarak meydanları boş bırakmadı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...