maritbet girişmaritbet
Kadınlara özel İETT otobüsü önerisi!

Kadınlara özel İETT otobüsü önerisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, kadınlara özel otobüs önerisini gündeme getirdi.

Kadınlara yönelik şiddet ve istismar vakaları, İstanbul'da kent içi ulaşımda "kadınlara özel otobüs" önerisini gündeme getirdi.  

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AA muhabirine, İstanbul Belediye Meclisinde, İETT otobüslerinde kadın yolcuların gece saatlerinde durak haricinde istedikleri yerlerde inmesi önerisinin geldiğini hatırlattı.  

Satır, İstanbul'da özel sektör ya da devlet kurumlarında çalışan kadınların iş gidiş ve dönüş saatlerinde metrobüs ve otobüslerin çok kalabalık olduğunu belirterek, bazı hatlarda sadece kadınlara hizmet vermek üzere otobüs servisi talebine ilişkin Komisyona dilekçeler verdiklerini anlattı. Satır, "İstanbul trafiğinde kadınların istedikleri yerlerde inmesi mümkün değil. O durumda trafik Arap saçına döner. Eğer şiddete uğrayacaksa kadın, takip eder ve durak olmayan yerde inmesi bir tehlike de oluşturabilir. Ama mesai saatleriyle kadınların böyle bir şey istemesi daha makul. İstanbul Belediyesi açısından daha iyi bir kamu hizmeti olur." dedi. 

Belma Satır, özellikle işe gidiş ve dönüşte, trafiğin pik olduğu saatlerde kadınların sıkışık otobüslerde yolculuk yapması yerine, kendilerine özel otobüs tahsisinin, hem kolaylık hem de istismar ve diğer sıkıntılara önlem olabileceğine işaret etti.

Bununla ilgili talebin de olduğunu ifade eden Satır, "Haremlik selamlık tartışması olmaz. Çünkü Türkiye artık bunları aştı. Bunu talep eden bizzat kentli ve çalışan kadınlardır. Bu talepler bizzat bana da geldi. İş hayatında aktif olan ve erkeklerle birlikte çalışan kadınların böyle bir talepte bulunması önemli. O sıkışıklıkta hoş olmayan durumlarla karşılaşmamak, daha konforlu seyahat etmek adına belediyenin de saygı duyması lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yönde bir çalışma yapabilir." diye konuştu.     

  Satır, konuyla ilgili olarak kadınlardan kendilerine gelen dilekçeleri önümüzdeki günlerde değerlendireceklerini de sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadınlara özel İETT otobüsü önerisi!
  • 20.11.2016 11:39

Kadınlara özel İETT otobüsü önerisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, kadınlara özel otobüs öneri ...