maritbet girişmaritbet
Kadınlar Pazarı, Avrupa'nın gözdesi oldu!

Kadınlar Pazarı, Avrupa'nın gözdesi oldu!

New York Times, 'Avrupa'nın En Gözde 12 Caddesi'ni yazdı. Listede İtfaiye Caddesi üzerindeki Kadınlar Pazarı, İstanbul'un en gözde caddesi seçildi.

ABD merkezli New York Times'ın seyahat ekinde 'Avrupa'nın En Gözde 12 Caddesi'ne yer verildi. Listede İtfaiye Caddesi üzerinde bulunan Kadınlar Pazarı da yer aldı. İstanbul'un en gözde caddesi olarak gösterilen Kadınlar Pazarı, şehrin trafik ve gökdelenlerinden uzak olmasının yanı sıra, Fatih'teki Bozdoğan Kemeri'nin gölgesinde tarihsel bir pazaryeri olarak tanımlandı. Kadınlar Pazarı'nın adının anlamının da sorgulandığı makalede, iki iddia göze çarpıyor. İlki, Osmanlı'da İstanbul'da kadın kölelerin satıldığı pazar meydanı olması nedeniyle bu ismin verildiği. İkincisi ise, İstanbullu kadınların eskiden beri ev alışverişlerini daha çok bu pazarda yapmalarından dolayı Kadınlar Pazarı denildiği iddiası. Makalede Kadınlar Pazarı'nda mumbar dolması ve büryan kebabı gibi farklı lezzetlere de vurgu yapıldı. 

KÜNEFE YEMEDEN AYRILMAYIN 

Tarihi Hüsambey Tezgâhçılar Camisi ve caminin etrafındaki kahvehanelerde çaylarını içen yaşlılar ve gençlerin unutulmadığı, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden getirilen çam, kestane ve çiçek ballarının da tasvir edildiği makalede, "Kadınlar Pazarı'ndan künefe yemeden ayrılmayın" tavsiyesinde de bulunuluyor. 

ÜNLÜ CADDELER LİSTESİNDE 12 FARKLI ŞEHİR YER ALDI

Listede İstanbul dışındaki şehirler, Paris, Berlin, Madrid, Londra ve Viyana'nın yanı sıra İsviçre, Portekiz, Norveç ve Çek Cumhuriyeti'nin başkentleri; Bern, Lizbon, Oslo ve Prag ile İspanya'nın San Sebastian ve İtalya'nın Milano şehirleri olarak sıralanıyor.

Sabah

Yorum Yaz