maritbet girişmaritbet
Kadıköy'deki tarihi köşk Karikatür Evi oldu!

Kadıköy'deki tarihi köşk Karikatür Evi oldu!

Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan tarihi ahşap köşk, Karikatür Evi olarak hizmet verecek.

Hasanpaşa'da 1906 yılında yapılan ve aslına uygun restore edilen tarihi ahşap köşk, Karikatür Günleri dolayısıyla "Karikatür Evi" olarak hizmet vermeye başladı. Karikatür Evi'nin açılışına, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Müjdat Gezen, karikatüristler Kamil Yavuz, Erhan Candan, Oğuz Gürel, Akdağ Saydut ve Raşit Yakalı'nın yanı sıra karikatür severler de katıldı.

Belediye başkanı Nuhoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mizah ve karikatürün önemine işaret ederek, eleştirinin toplumun gelişmesini sağladığını söyledi. Mizahı "yumuşatan, gülümseten ve ciddi şekilde düşündüren bir sanat dalı" olarak tanımlayan Nuhoğlu, "Bu anlamda mizahın gelişmesini istiyoruz. Aslında gergin, sert yüzler yerine, gülen, esprileri hoş karşılayan bir yapı istiyoruz." dedi.

Karikatür Evi'nde atölye çalışmaları, paneller ve sergiler yapılacağını kaydeden Nuhoğlu, şu bilgileri verdi: "Aslında, burası yaşayan bir bina olacak. İnsanlar buraya gezmek ve zaman geçirmek amacıyla da gelebilirler. Burası hem farklı yaş gruplarının atölye çalışmaları yapabileceği bir alan hem de gezip, dinlenip, sohbet edebilecekleri bir alan olacak. Karikatürcüler Derneği ile beraber bu çalışma yapıldı. Onların ciddi katkıları oldu bu projeye. Biz her zaman tarafları bir araya getirerek proje oluşturuyoruz. Dernek ile karikatürcüler sürekli bu projenin içinde bulunacak. Burası, yılın 12 ayı açık olacak."

Lise yıllarında karikatür çizmeye ilgisi olduğunu anlatan Nuhoğlu, Karikatür Evi'nin kapılarının tüm karikatüristlere açık olduğunu belirtti.

"Ustaların Çizgileri" sergisi açıldı

Karikatür Evi Birim Sorumlusu Meriç Karçal, etkinliğin "Ustaların Çizgileri" isimli sergiyle başladığını ifade ederek, sergide, Turhan Selçuk'tan Oğuz Aral'a 26 orijinal eserin yer aldığını söyledi.

Serginin, 23 Ekim'e kadar ziyaret edilebileceğini bildiren Karçal, mekandaki tüm etkinliklerin ücretsiz olacağını aktardı. Karçal, çizgiye ilgisi ve merakı olan genç ve çocukları çizerlerle buluşturma noktası olarak tasarlanan binada, kütüphane ve arşiv de olacağını kaydetti.

Karikatür Günleri kapsamındaki etkinliklere de değinen Karçal, "Tan Oral, Tuncay Akgün, Akdağ Sadut ile yarın sohbetimiz olacak. Çocuklar için iki gün atölyeler yapılacak. Pazar ise animasyon ve illüstrasyona dönük sohbet gerçekleştirilecek. Orada da iki gün kısa animasyon filmler gösterilecek. Sohbete, filmlerin yönetmenleri, Bavul ve Ot dergisinin çizerleri katılacak. Etkinlik, 2 Ekim'de sona erecek." ifadelerini kullandı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caddebostan sahilinde uçurtma festivali düzenlendi
  • 26.06.2021 15:51

Caddebostan sahilinde uçurtma festivali düzenlendi

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından "Hayata Dönüy ...

Kuşadası'nda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su kemeri bulundu
  • 25.05.2021 09:57

Kuşadası'nda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su kemeri bulundu

Kuşadası'nda inşaat alanındaki sondajda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su keme ...

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!
  • 04.02.2021 11:37

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!

Beyaz Park Topkapı'da ''Şimdi Al, Hemen Taşın'' fırsatı. Üstelik yüzde 10 peşin, ...

Ünlü yönetmen Murat Şeker’den İBB’ye isyan!
  • 11.11.2020 11:40

Ünlü yönetmen Murat Şeker’den İBB’ye isyan!

Murat Şeker, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla hem Kadıköy Belediyes ...

Kadıköy'deki gökdelenlerle ilgili Yargıtay'dan karar!
  • 06.06.2018 10:44

Kadıköy'deki gökdelenlerle ilgili Yargıtay'dan karar!

Kadıköy'de yeşil alana yapılan 4 gökdelenle ilgili firmanın Kadıköy Belediyesi' ...

Kadıköy Belediyesi, fitness salonunu kiraya veriyor!
  • 10.05.2018 11:10

Kadıköy Belediyesi, fitness salonunu kiraya veriyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi 1. Bodrum katında bulunan Fitness Salonu için ...