maritbet girişmaritbet
Jumeirah Grup, Türkiye'de 10 yılda 30 şube açmayı hedefliyor!

Jumeirah Grup, Türkiye'de 10 yılda 30 şube açmayı hedefliyor!

Dubai Şeyhi Al Maktoum yeme-içme sektörüne yatırıma geliyor. 4 genç girişimciyle BCF adlı şirket kuran Jumeirah Grup, ekimde Urbano ve The Agency'i açacak

 

Son dönemde yerli-yabancı birçok patronun gözü Türkiye'deki yeme-içme sektöründe. Koç Holding, Doğuş Grubu, Katarlı Hospitality Development Company (HDC ) bu sektöre adım atanlardan. Şimdi de pazara Körfez'den yeni bir bir dev daha gelecek. Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Şeyh Mohammed Rashid Al Maktoum'a ait olan Jumeirah Restaurant Group. Ortadoğu'nun en büyük otel zincirlerinden olan ve bu yıl İstanbul'a Pera Palace'ın işletmesini alarak giren Jumeirah Group restoranlarıyla da iddialı olacağa benziyor. Grubun dünya genelinde 9 farklı markada 150'nin üzerinde restoranı bulunuyor. Jumeirah'ın ekimde Urbano ve The Agency restoranlarıyla İstanbul'a ilk adımını atacağını duyduk. Maktoum'un Türkiye'deki yeme-içme pazarına ilgisi aslında tesadüflerle dolu. 
 
YEMEKTE TANIŞTILAR 
Dubai Jumeirah Grubu'nun üst düzey yöneticileri 6 ay önce Yeniköy'deki Yelken Restaurant'ta yemek yerken Bülent Ilgaz, Cem-Cenk Önal ve Fuat Halaç'la tanışıyor. Bu tanışma daha sonra ortaklığa dönüşüyor. Geçen hafta bu genç girişimciler Jumeirah Restaurant Group ile ortaklık imzalayarak, BCF Yiyecek-İçecek Şirketi'ni kurdu. Grubun İtalyan markası Urbano 4 Ekim'de Aqua Florya AVM'de, ikinci marka The Agency ise İş Kuleleri'nin altında açılacak. Ardından İstinye Park, Zorlu ve Kanyon'da The Noodle House'ların açılması planlanıyor. İlk etapta 1.5 milyon dolar yatırım yapılmış. Grubun elinde bulunan diğer 17 marka için de çalışmalar başlamış. Şirket, Doors, Doğuş ve Katarlılar'dan sonra sektöre Körfez'den giren dördüncü büyük oyuncu olacak. 
 
'FIRSAT ARAYIŞINDAYIZ'
JumeIrah Restaurants Group'un Genel Direktörü Phil Broad, Türkiye'ye Pera Palace oteli ile adım attıklarını yeni hedeflerle büyümeye devam edeceğini belirtti. Broad, "Ekim ayında İtalyan tarzı markamız Urbano ile yeme içme alanındaki ilk projemizi başlatıyoruz. Aqua Florya, coğrafik olarak oldukça önemli bir lokasyonda bulunuyor" dedi. Küresel bir marka olmayı planladıklarını, bu nedenle de Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir bölge olduğunu belirten Broad, "Yeni fırsatları da değerlendireceğiz" diye konuştu.
 
10 YILDA 30 ŞUBE
Dubai Emiri, Londra'nın en ünlü restoranları arasında gösterilen Scott's, The Ivy, Annabel's ve Daphne's gibi mekânların Ortadoğu isim hakkını elinde bulunduruyor. Grup, özellikle The Noodle House'larla dünyaya yayılıyor. Burj el Arab gibi birçok oteli bulunan Jumeirah'da restoran grubunun cirosu yüzde 30'u buluyor. Lozan'daki meşhur aşçılık ve turizm okulunun da franchise'ını alan Maktoum, Dubai'de kendi personelini yetiştiriyor. Grup, önümüzdeki yıl Moskova, Lübnan, Bahreyn, Kuveyt, Hindistan ve Kuzey Afrika'da da büyümeyi hedefliyor. Türkiye'deki planları ise önümüzdeki 10 yıl içinde 30 şubeye ulaşmak.
 
LOUİS VUİTTON DA GELİYOR
Geçtiğimiz günlerde de dünyaca ünlü aksesuvar markası Louis Vuitton'un restoran zinciri Jones the Grocer, Türkiye'yi yatırım haritasına ekleyeceğini açıklamıştı. Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde toplam 15 şubesi olan Jones the Grocer'un Direktörü John Manosi Türkiye'yi takibe aldıklarını açıklamıştı.
 
Küresel bir marka olmayı planladıklarını, bu nedenle de Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir bölge olduğunu belirten Broad, "Yeni fırsatları da değerlendireceğiz" diye konuştu.
 
Sinan Özedincik/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Jumeirah Group’un tanıtım filmi yayında!
  • 25.04.2016 11:12

Jumeirah Group’un tanıtım filmi yayında!

Burj Al Arab'ı işleten Dubai Holding'in üyesi Jumeirah Group’un tanıtım filmi Em ...

Louis Vuitton Tokyo mağazası göz kamaştırıyor!
  • 30.03.2021 11:21

Louis Vuitton Tokyo mağazası göz kamaştırıyor!

Louis Vuitton'un Tokyo'daki 7 katlı mağaza binası yenilenerek hizmete açıldı. Bi ...

SeaPearl Ataköy'ün otelini Jumeirah işletecek
  • 19.04.2016 13:59

SeaPearl Ataköy'ün otelini Jumeirah işletecek

Kuzu Grup, SeaPearl Ataköy’deki lüks otel ve rezidans birimlerini işletmesi için ...

Louis Vuitton’un Asnières’de bulunan tarihi aile evi, Türk misafirleri ağırladı!
  • 24.10.2012 08:38

Louis Vuitton’un Asnières’de bulunan tarihi aile evi, Türk misafirleri ağırladı!

Louis Vuitton’un, Paris yakınındaki Asnières’de bulunan tarihi aile evi, geçtiği ...

Louis Vuitton, ev fiyatında anahtar tasarladı!
  • 05.10.2012 14:05

Louis Vuitton, ev fiyatında anahtar tasarladı!

Louis Vuitton, 2013 ilkbahar/yaz kreasyonunu Paris Moda Haftası’nda tanıttı ...

Dubai'de 2'nci otelini açmaya hazırlanan Rixos, Mısır'da da büyüyecek!
  • 30.09.2012 09:40

Dubai'de 2'nci otelini açmaya hazırlanan Rixos, Mısır'da da büyüyecek!

Dubai'de ikinci otelini açmaya hazırlanan Rixos Başkanı Tamince, Mısır'ı radarın ...