maritbet girişmaritbet
Japonların deprem bilinci Beyoğlu'na taşındı!

Japonların deprem bilinci Beyoğlu'na taşındı!

Japonya’dan İstanbul’a gelen heyet Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret ederek depremle ilgili çalışmalara başladı.

Japonya'da Bunkyo Belediyesi ile “Dostluk ve İş Birliği Anlaşması”na geçtiğimiz yıl Kasım ayında imza atan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunus Emre Enstitüsü Japonya temsilciliğinin organizasyonuyla, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİKA) ile yapılan “Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” kapsamında yapılan protokol gereği, Bunkyo Belediyesi'nden Afet Kontrol Daire Başkanı Ken Enokido ve bir gurup heyet İstanbul'a gelerek Beyoğlu'nda incelemelere başladı.

JAPON HEYETİ, BAŞKAN DEMİRCAN'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ 

Japonya'nın deprem konusundaki tecrübelerini Beyoğlu üzerinden İstanbul ve Türkiye'ye aktarmayı hedefleyen “Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” kapsamında Ken Enokido başkanlığında ki Japon heyet, Beyoğlu Belediyesi'nin Şişhane'deki restorasyonu tamamlanan başkanlık binasını gezdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı makamında ziyaret eden heyet, ilçe hakkında bilgiler aldı.

japon heyet

15 SENE ÖNCE YAŞADIĞIMIZ DEPREMİN İZLERİ HALA SİLİNMEDİ

Japonya'nın deprem gerçeğiyle ne kadar iç içe yaşadıklarını ve bu konuda yapılan mücadeleyi takdir ile izlediklerini belirten Başkan Demircan “Bizde sizin kadar olmasa da ciddi bir deprem tehdidi altındayız ve sık sık depremle karşılaşıyoruz. İstanbul'un yanı başında 15 sene evvel yaşadığımız depremin izlerini henüz silinmiş sayılmayız. Ve çok yakın bir gelecekte İstanbul'da bir deprem olma ihtimali karşısında teyakkuz halindeyiz. Kasım ayında yapmış olduğumuz anlaşmayla da iki ilçenin kardeşliği sürecini başlatmıştık. Anlaşmayla birlikte deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız” dedi.

Görüşmenin ardından Japon heyeti; gençlik merkezi, Ayvalık Semt Konağı'nı inceledi. 

JAPON HEYET AFAD BAŞKANI BOSTAN'DAN BİLGİLER ALDI 

Beyoğlu ve İstanbul hakkında bilgiler toplamaya devam eden Japon heyet İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü (AFAD)  de ziyaret etti. AFAD Müdürü Gökay Atilla Bostan, afet koordinasyondaki çalışmalar hakkında Japon heyete sunum yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Heyet, kendi tecrübelerin yanı sıra iki belediye arasında ortak projelerin de yürüteceklerini söyledi. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bostan, projenin ortaya konulmasının ardından her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti.

JAPON'LAR AFAD'A HAYRAN KALDI

İstanbul'da AFAD'ın depreme karşı aldıkları tedbirler ve projeler hakkında bilgi alan heyet daha sonra AFAD binasını gezdi.  Binanın oldukça donanımlı olduğunu söyleyen Japon heyeti, “Notlarımızı aldık, başta haberleşme sistemleri olmak üzere her şey çok etkileyiciydi” dedi. 

Beyoğlu'yla ilgili bir hafta fizibilite çalışması yapacak Japon heyet, ilçede yapacakları analizlerin ardından Beyoğlu ile ile ilgili yapılacak projeler hakkında Başkan Demircan'a çeşitli projeler sunacaklar.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı
  • 19.07.2018 16:25

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ...

Taksim camisinin inşaatında son durum
  • 17.02.2018 12:58

Taksim camisinin inşaatında son durum

Temeli bir yıl önce atılan Taksim'deki caminin taşıyıcıları tamamlanma aşamasına ...

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı
  • 01.12.2017 15:18

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Ya ...