maritbet girişmaritbet
Japon mühendis için anıt dikilecek!

Japon mühendis için anıt dikilecek!

Yalova Belediyesi, Körfez Köprüsü’nün kılavuz halatının kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis için anıt dikecek.

Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında görev yapan Japon mühendis Ryoichi Kıshı, köprünün kılavuz halatının kopmasından kendisini sorumlu tutarak geçen pazartesi günü Yalova'nın Altınova ilçesinde harakiri yapmıştı. İntihar eden Ryoichi Kıshı'nın adını yaşatmak isteyen Yalova Belediyesi, Yalova'nın Japonya'daki kardeş şehri Tonami'nin adını taşıyan parka Japon mühendis için bir anıt dikilmesi kararı aldı.

Hazırlıkları başlattıklarını ve anıtın açılışını önümüzdeki ay törenle yapmayı planladıklarını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Son derece üzücü bir olay. Japonların geleneğinde, bir gurur meselesi olarak harakiri dedikleri bir nevi intihar yöntemi var. Bu olay vuku bulduktan sonra, ulusal basında Ryoichi Kıshı'nin adının Körfez Köprüsü'ne verilmesi gündeme geldi. Ulusal basında köşe yazarı Bekir Coşkun, 'Yalova Belediye Başkanı bir anıt diksin' diye yazdı. Zaten bu konuyla ilgili biz bir karar almıştık. Yalova'nın ikinci kardeş şehri olan Japonya'nın Tonami şehrinin adını taşıyan bir parkımız var. Japonlar bizim son derece önem verdiğimiz kardeşlerimizdir. Biz de, belediye olarak bu mühendisin anıtını Tonami meydanına dikme kararı aldık" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Japon mühendis için anıt dikilecek!
  • 25.03.2015 13:09

Japon mühendis için anıt dikilecek!

Yalova Belediyesi, Körfez Köprüsü’nün kılavuz halatının kopmasından kendisini so ...

Maket bıçağını aldı ve...
  • 24.03.2015 11:12

Maket bıçağını aldı ve...

Körfez Geçiş Köprüsü'nde halatın kopmasından kendini sorumlu tutan Japon mühendi ...