maritbet girişmaritbet
İzocam yalıtımın çevresel önemine dikkat çekiyor

İzocam yalıtımın çevresel önemine dikkat çekiyor

İzocam, Dünya Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran nedeniyle yalıtımın önemine, doğa ve çevreye olumlu katkılarına dikkat çekiyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İzocam Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, doğru yalıtım uygulamalarıyla iç mekânlarda korunmak istenen sıcaklığın kalıcı olması sağlanırken ısıtma-soğutma cihazlarının çalışma süresinin kısaldığını ve doğal enerji kaynaklarının korunduğunu böylece daha az salım sağlandığını belirtiyor.

Fatih Öktem, “Türkiye, sera gazı salımı hususunda İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne taraf ülkelerden biri olarak yükümlülüklerini yerine getirme gayretindedir. Biz de İzocam olarak bu konudaki sorumluluğumuzu biliyor, enerjinin verimli kullanılması üzerine halkı yalıtımla ilgili bilinçlendirmeye ve teşvik etmeye çalışıyoruz.” diyerek İzocam'ın çevreye verdiği öneme dikkat çekiyor.

2014 yılında AR-GE alanında yüksek performanslı yarı mamul geliştirme konusunu ele alan İzocam çevreye çok daha duyarlı olarak geliştirdiği “Yeni Nesil Camyünü” ile çevreye ve sağlığa odaklanıyor.

İzocam'ın “Yeni Nesil Camyünü” uygulayıcılara büyük konfor sağlarken daha yüksek orandaki çevre dostu özellikleri ile farkını ortaya koyuyor. 

Fatih Öktem, Yeni Nesil Camyünü'nün imalat aşamasında kullanılan enerjinin 100 kat fazlasını tasarruf ettiğini ve düşük karbon ayak iziyle çevreye duyarlı ve enerji dostu bir ürün olduğunu belirtiyor. Üretiminde doğal mineraller ve geri dönüşüm ürünleri kullanılan güvenli ve çevre dostu Yeni Nesil Camyünü ayrışmayan esnek elyaf yapısı ile daha iyi kalınlık kazanırken tüm detaylara uyum sağlıyor. Geliştirilmiş teknoloji ile üstün teknik özellikler kazandırılan Yeni Nesil Camyünü'nün ısı iletim katsayısı düşürüldüğünden yalıtım özelliği de iyileşiyor. Isı yalıtımının yanı sıra, akustik konfor ve yangın güvenliğinde de yüksek performans sağlayan Yeni Nesil Camyünü, bina ve teknik yalıtımdaki tüm detaylara güvenilir çözüm getiriyor. 

Enerji alanında ise enerji verimliliği ve temiz enerji kaynaklarının kullanımının gerektiğine değinen Fatih Öktem, binaların, enerji verimliliği esasına göre tasarlanmasının ve enerji kayıplarının önlenmesinin düşük karbon ekonomilerini de beraberinde getireceğini dile getirerek; “Küresel ısınma ile mücadele için bütün bunların yanı sıra karbonu tutan tabii alanlarımızdaki kaybı engellememiz lazım. Bunun yolu da orman alanlarının korunması ve artırılmasından geçmektedir. Yıllık enerji tüketimiyle ilgili verilerde ülkemizdeki yapılarda ortalama 150-200 kWh/m² enerji kullanılırken, TS825 standartına göre yapılan binalarda %60 tasarrufla enerji kullanımı  60-80kWh/m² bulunmaktadır. “Pasif Evler”de ise enerji kullanımı 15 kWh/m² ile sınırlandırılmaktadır. Böylelikle eski veya eksik yalıtımlı yapılara nazaran “Pasif Evler”de ısıtma ve soğutma ihtiyacı % 90 azalarak, oldukça yüksek miktarda enerji tasarrufu sağlanmaktadır” diyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı
  • 15.02.2023 10:02

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı

Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketine yönelik bir baş sağlığı mesajı yayınl ...

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!
  • 04.02.2023 10:13

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!

Kara kış kapıya dayandı, İzocam su sayaçları ve borular için uyardı.  Hem s ...

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!
  • 31.12.2022 09:50

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!

Mineral yünlerin üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan ...

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?
  • 20.12.2022 09:59

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?

Türkiye’nin dünyaca ünlü yalıtım markası İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzem ...

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!
  • 22.10.2022 13:03

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!

İhracattaki ve iş güvenliğindeki başarılarını ödüllerle taçlandıran İzocam'a bir ...

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!
  • 18.05.2022 11:08

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!

Lider marka İzocam, tüketicilerin doğru bilgiye ulaşmaları amacıyla, bina yalıtı ...