maritbet girişmaritbet
İzmirli kadınlar Kordon'a duvar ördü!

İzmirli kadınlar Kordon'a duvar ördü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Geleceği Gör projesi ile çok sayıda İzmirli kadın katılarak taşlarla duvar ördü.

Kordon'da bir araya gelen kadınlar, gökyüzünden kadın silueti şeklinde görülecek ve öldürülen bin 169 kadının isminin üstünde yer alacağı bir duvar örmeye başladı.

Alsancak Vapur İskelesi önünde Konak Belediyesi öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında başlatılan "Geleceği Gör" adlı projeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, kadın örgütü temsilcileri ve çok sayıda İzmirli kadın katılarak taşlarla duvar ördü, sıvasını yaptı.

Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, annelerin erkek çocuklarını iyi yetiştirmeden kadına karşı şiddetin son bulmayacağını ifade etti.

Türkegül Kocaoğlu da hem kadın hem de erkeğin iyi bir eğitim alması ve şiddeti önlemek için özeleştiri yapması gerektiğini kaydetti.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şiddete, tecavüze, cinayete, sömürüye, istismara, ayrımcılığa karşı duvar oluşturduklarını anlattı.

Kadına şiddetin son bulması için duvar ören kadınlardan avukat Şefika Yıldırım ise "Toplumda kadına yönelik şiddete tanık olmayan kimse yoktur. Ben de tanık oldum ve artık son bulmasını istiyorum. Belki bu duvarı örmek şiddeti çözmeyecektir ama önemli bir anlamı var, farkındalık oluşmasını sağlayacaktır" diye konuştu.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Kadın Kolları Komisyonu Üyesi Didem Olgun Kargın ise 40 yaşından sonra bir kadın olarak otomobil sporlarına ilgi duymaya başladığını ve şampiyonluklar da kazandığını söyledi.

Eşinin de otomobil sporları şampiyonu olduğunu ifade eden Kargın, "Eskiden şampiyonun eşi olarak anılıyordum ama şimdi eşim de bir şampiyonla evli. Kadınlar hiçbir şeyi yapmaktan korkmasınlar" dedi.

Gökyüzünden kadın silueti şeklinde görülecek duvarın üzerinde 2008 yılından bu yana şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınlar isimleri, kim tarafından, ne zaman ve ne şekilde öldürüldüğü bilgisi yer alacak.

Yorum Yaz