maritbet girişmaritbet
İzmir’in sır projeleri yakında açıklanacak

İzmir’in sır projeleri yakında açıklanacak

İzmir’in plakasına atfen “35 İzmir 35 proje” sloganıyla bilinen projeler açığa çıkacak

İzmir'in plakasına atfen “35 İzmir 35 proje” sloganıyla bilinen Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Ankara, Antalya ve İstanbul otoyolları, yüksek hızlı tren hatları, Kuzey Ege limanı gibi toplam bedeli 60 milyar TL'yi bulan projelerin birçoğunu bakanlığı döneminde başlatan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hangi projelerle seçim meydanlarına çıkacağı soru işareti?  Bunların yanında merak edilen bir soru daha var, Binali Yıldırım'ın İzmir projelerini kimler hazırlıyor? Bir Türk ekibi mi, yoksa uluslararası bir firma mı hazırlıyor bu projeleri. 11 yıllık bakanlığı boyunca icraatları ile öne çıkan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı sonrası İzmir için hangi projeleri vitrine çıkaracağı merak konusu oldu. Kulislerden sızan bilgiler İzmir Milletvekilliği süreci başlangıcından bu yana yapılan çalışmaların ölçeğinin büyütülerek yeniden yapılandırıldığı yönünde. Özellikle adaylık için ismi kamuoyuna düştüğünden beri sır gibi saklanan özel bir ekip kuruldu. Bu ekip öncelikle sorunları analitik bir biçimde tespit etti. Özel anket çalışmaları ile oluşan bilgiler ışığında bir çözüm ekibi göreve başladı. Yapısal, ekonomik, sosyal ve kültürel projelerin ağırlıkta olduğu çalışma seçimlere az bir süre kalmasına rağmen sır gibi saklanıyor. Kulislerden sızan bilgilere göre projeler konusunda uzman yaklaşık 50 kişilik bir ekip tarafından hazırlanıyor. 

Projeler dünya örnekleri ışığında hazırlandı

Projelerin adresinin bir proje ofisi olduğu söyleniyor. Ofisin sadece İzmir'le ilgili çalışmaları büyük bir gizlilikle yürüttüğü ve yaklaşık 50 kişilik ekiple çalıştığı kulislerde konuşuluyor. Proje ekibi içinde yabancı uzmanların olup olmadığı bilinmiyor. Dünyanın bütün marka kentlerinin dönüşüm süreçleri incelenerek başlayan çalışmanın birinci önceliği Cumhuriyet'in 100. Yılında İzmir'i her açıdan Avrupa'nın en önemli kentlerinden biri haline getirmek. Büyükşehir sınırları içinde yer alan bir köyün sorunlarından önemli ilçelerin sorunlarına kadar her sıkıntıya kısa vadede çözüm sunan projelerin Şubat ayı ortalarında kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 

Kent kültürü korunurken ekonomik hacim katlanarak artacak

Hazırlanan projelerin en önemli satırbaşlarından biri de kent kültürünün korunması. İzmir'e yapılacak bütün projeler ekonomik yapıya katkı sağlarken kent kültürüne zarar vermeyecek ve kent kültürünün gelişimini sağlayacak. İzmir ile anılan ve geçmiş yıllarda etki gücünü kaybeden İzmir fuarı gibi birçok etkinlik özel revizelerle geçmişte ki gücünün üstüne çıkacak. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sabuncubeli Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor
  • 31.05.2018 17:19

Sabuncubeli Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor

İzmir ile Manisa arasındaki Sabuncubeli Tüneli mesafeyi 15 dakikaya indirecek. R ...

Manisa Valisi Güvençer: Otoban çalışmalarında sona yaklaşıyoruz
  • 22.02.2018 16:53

Manisa Valisi Güvençer: Otoban çalışmalarında sona yaklaşıyoruz

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa'daki otoban çalışmaları ile ilgili ...

Manisa Valisi Güvençer: "Sabuncubeli Tünelleri, temmuzda açılacak"
  • 21.02.2018 10:31

Manisa Valisi Güvençer: "Sabuncubeli Tünelleri, temmuzda açılacak"

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İzmir ve Manisa arasındaki ulaşım süresini ...

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"
  • 17.01.2019 09:29

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Habertürk TV'de ...

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"
  • 13.01.2019 11:27

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CNN Türk’te ...

Sabuncubeli Tüneli ulaşıma açıldı
  • 12.06.2018 13:15

Sabuncubeli Tüneli ulaşıma açıldı

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indiren Sabuncubeli Tüneli, Başbakan Binali Yıl ...