maritbet girişmaritbet
İzmir'de naylonla kaplanan kafelere yeni çözüm!

İzmir'de naylonla kaplanan kafelere yeni çözüm!

İzmir Güzelyalı sahilinde işletmelerin dış cephedeki bölümlerini kışın polyester malzemeyle kaplaması, kafeleri "naylonkondu"ya çevirdi.

Yıllar önce Bornova'da 7, Balçova'da 6 gencin naylonla kaplanan kafeterya yangınlarında ölmesi, Güzelyalı'da çadır şeklindeki cafelerin durumunu gündeme getirdi. Havanın soğumasıyla tüm cafe ve resroranlar ön taraflarındaki açık bölümü polyester malzemeyle kapladı. Yeni kurulan Yalı İşletmecileri Derneği Başkanı Rıfat Erdal şu anki görüntüden işletmecilerin de memnun olmadığını Güzelyalı'ya yakışır bir proje hazırladıklarını ve Konak Belediyesi ve kiracısı oldukları Milli Emlak Müdürlüğü'ne projeleri sunduklarını belirtti. Erdal, "Hazırladığımız projede yerden yarıya kadar cemekanlı tek tip açılır kapanır tente ve cam sülemeler yapıldı. Kesinlikle tamamı cam olmayacak. Zaten imar durumu da buna izin vemiyor. Bu proje şu anda Kordon'daki durumdan daha iyi olacak" dedi. 

Erdal, şu anda sahilde tramvay hattı çalışması olduğuna dikkat çekerek, "Amacımız bu projemizi hayata geçirip Mart ayında İzmirlilere daha modern mekanlarda hizmet vermek ve kente yakışanı yapmak. Bu örnek projeyi hazırlamamız tam 3.3 ayımızı aldı. Kışın burası çok fazla rüzgar alıyor. Şu anda geçici olarak naylonla önlem almak zorunda kaldık" dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'de naylonla kaplanan kafelere yeni çözüm!
  • 17.01.2016 14:00

İzmir'de naylonla kaplanan kafelere yeni çözüm!

İzmir Güzelyalı sahilinde işletmelerin dış cephedeki bölümlerini kışın polyester ...