maritbet girişmaritbet
'İzmir, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden'

'İzmir, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden'

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Yıldırım, partisinin bir otelde düzenlenen İzmir Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye gelen turist sayısının geçen seneye göre yüzde 50 artarak 8 milyona ulaştığını, yıl sonu itibarıyla 40 milyon turistin Türkiye'de ağırlanacağını söyledi.

Güven ve istikrarın adının Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Efendim Türkiye'de ekonomi iyiye gitmiyormuş. Soruyorum kardeşim Türkiye'de ekonomi iyiye gitmiyorsa neden bilinen bankalardan birine 3 milyar 200 milyon dolar ödeyerek birisi geliyor, yatırım yapıyor. Küresel yatırımcı nereye gideceğini, nereye yatırım yapacağını çok iyi bilir. Türkiye gerek yerli gerek küresel yatırımacılar için cazibe merkezi ve güvenli liman olmaya devam ediyor."

Yıldırım, dünyada son 10 yılda yapılan 10 mega projenin olduğunu, bunlardan 6'sının Türkiye'de yapıldığını, dünyanın en büyük havalimanını yapan ülkeninin Türkiye olduğunu söyledi.

İzmir-İstanbul otoyolunun gelecek sene bitmesiyle iki şehir arasındaki mesafenin 2 saat 50 dakikaya ineceğini dile getiren Yıldırım, yapımı biten Sabuncubeli Tüneli'nin de tamamlanacağını ve Manisa ile İzmir'in birleşeceğini kaydetti.

Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz sene dünyada büyümede 1 numara olduk. Dünya büyümesinde bir numara olan bir ülke üzerinde oynanan küçük oyunlar asla sonuç vermez. Bu büyüme oranıyla hem G20 içerisinde bir numara olduk hem de OECD de aynı şekilde. 16 yıl içinde Türkiye her yıl ortalama 5,8 oranında büyüdü. 2002'de 36 milyar olan ihracatımız geçen sene 157 milyarı aştı. Nisan ayı sonunda, yıl sonu ihracatımız 160 milyar doları geçiyor. Bütün bunları yaparken, bir taraftan ülkemizin altyapısını güçlendiriyoruz, ülke olarak eksiklerimizi gideriyoruz ve çağımıza damga vuracak projeleri hayata geçiriyoruz.. Bu yıl devlet ve özel sektör yatırımı 1 trilyon lirayı aştı. Bu rakam 2002 yılına göre 4 kat artışı ifade ediyor. Dün Cumhurbaşkanımız seçim beyannamemizde ifade ettiği gibi her zaman yatırım yapanın, üretenin yanında yer aldık, almaya devam edeceğiz. Türkiye için çalışanın, üretenin başımız üzerinde yeri var."

İzmir'in Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu, İzmir'in emeğin, alınterinin, akıl terinin şehri olduğunu dile getiren Yıldırım, "İzmir'i her alanda geliştirmek, kalkındırmak için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, İzmir'de eğitim imkanlarının artması için 9 bin 500 civarında derslik yapıldığını, yapımı Bayraklı'da devam eden şehir hastanesinin yanında sağlık alanında bir çok merkez yapıldığını söyledi.

İzmir'e 15 yılda 15 bin 300 konut yapıldığını, 2 bin 724 konutun yapımına devam edildiğini kaydeden Yıldırım, Karabağlar'da kentsel dönüşüm projesinin başlattıklarını belirtti.

Yıldırım, son 15 yılda 400 kilometre bölünmüş yolun üzerine 425 kilometre daha bölünmüş yol yaptıklarını belirterek, "Sabuncubeli Tünelini de inşallah Haziranın 10'unda açmış olacağız." dedi.

İzmir-Ankara arasındaki yüksek hızlı tren inşaatında Uşak'a kadar gelindiğini belirten Başbakan Yıldırım, İzmir'le Ankara arasındaki tren mesafesinin 14 saatten 3,5 saate düşeceğini ifade etti.

İzmir'deki stat inşaatları

Yıldırım, spor alanında İzmir'i ihmal etmediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alsancak Stadı'na başladık, yapılıyor. Göztepe Stadı'na başladık yapılıyor ama Karşıyaka'ya başladık 'istemezükçüler' karşımıza çıktı ve onlar yüzünden Karşıyaka Stadı'nda ilerleme sağlayamadık. Alpay'ı getirdik, İzmir'in çocuğu olarak, dünyada bizi gururla temsil etmiş bir futbolcu olarak bundan sonra bu projeleri Alpay takip edecek, Altaylı Alpay."

Alaçatı'ya Ekrem Pakdemirli Havalimanı

Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanının artık yetmediğini, havalimanının mevcut apronlarını büyüteceklerini ve park sayısının 37'den 60'a çıkaracaklarını belirterek "İkinci pist için fizibilite çalışmalarını başlatıyoruz. Alaçatı'ya yeni bir havalimanı yapacağız dedik, ihalesini yaptık, çalışmalar başlıyor ve 2 yıl içinde Alaçatı Havalimanı'nı açıyoruz, adını da koyduk, Ekrem Pakdemirli Havalimanı."

Özel sektörün İzmir'e 2 büyük yatırım yaptığını, bir tanesinin Aliağa'da olduğunu rüzgar türbini üreteceğini ve 2019'da hizmete açılacağını kaydeden Yıldırım, diğerinin de Aliağa bölgesinde olacağını ve bu yatırımın savunma sanayisini desteklemek amacıyla makine imalat alanında olacağını söyledi.

Yıldırım, bu yatırım tutarının 1,8 milyar lira olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Binlerce kardeşimize iş, aş imkanı vereceğiz. Bu proje geçenlerde onayladığımız özel teşvik verilen 23 projeden bir tanesi. Amacımız İzmir'de gençlerimize daha fazla iş sahası bulmak ve İzmir'in kalkınmasına katkı sağlamak. Türkiye önemli bir kararın arefesindedir, tarihi bir kavşağı dönmeye hazırlanıyor. 24 Haziran seçimleri Cumhuriyet tarihimiz için çok ama çok önemli bir değişim, dönüşüm seçimi olacak. Seçimlerde ilk defa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği seçimi yapacağız. Hem cumhurbaşkanımızı hem güçlü Meclisi oluşturan seçimleri bir arada yapacağız. Daha istikrarlı daha güçlü daha adil bir Türkiye hedefimizi inşallah 2023'e, 2053'e giderken inşa etmenin başlangıcını yapıyoruz."

AK Parti'ye aday adaylığı başvuranların hepsinin üstün vasıflara sahip olduğunu kaydeden Yıldırım, bu nedenle aday belirleme sürecinde çok titiz çalıştıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...