maritbet girişmaritbet
"İzmir ekonomisi sadece inşaatla büyümez"

"İzmir ekonomisi sadece inşaatla büyümez"

Aziz Kocaoğlu, sadece inşaat ve turizmle ekonomik büyüme yakalanamayacağını, İzmir'de fuarları özellikle desteklediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sürecinin başlaması ile tüm partilerin seçim beyannamelerinde üretimi konuşmalarının sevindirici olduğunu söyleyerek, "Başbakan Yardımcısı Ali Babacan geç de olsa üretim dedi. Bu sevindirici gelişme" dedi.

İzmir Ticaret Odası 26. Ev Aletleri ve Züccaciye Meslek Grubu Toplantısı ile İzmir Beyaz Eşya Satıcıları Derneği'nin toplantısı (İZBEYDER), İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla, İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, sektörün tüm sorunlarının ülkenin içinde bulunduğu durumdan bağımsız değerlendirilemeyeceğine dikkat çekti. Kocaoğlu, "Büyüme politikamız üretimi desteklemiyor. Dış ticaret açığı kapanmadığı sürece, sadece turizme ve inşaata dayalı büyüme ile ithalatta bağlı ihracat yaparak gelir düzeyini artıramayız, harcama olmaz işler de açılmaz'" dedi.

'YETERİNCE PAY ALAMIYORUZ'

11 senedir yerel kalkınma modeli ile kentte yatırımlarını yaptıklarına değinen Kocaoğlu,"Belediye olarak hangi yatırımı ne zaman yapmalıyızın peşine düştük. Kentimizin potansiyeli yüksek. İnsan kaynağı, birikmiş sermayesi ile kalkmıyoruz. İzmir'in sanayisi Organize Sanayi Bölgeleri'yle (OSB) devam edecek. İzmir hizmet ve turizm sektöründe öncü konumda ama yeterince pay alamıyor" diye konuştu.

Pay almamamızı pozitife dönüştürerek fuarcılığa yatırım kararı aldıklarının altını çizen Kocaoğlu, "Sürekli Kültürpark'taki fuarları destekledik. Orada yapılan fuarlar İzmir ekonomisine 800 milyon TL'ye yakın gelir bırakıyor. Bizde bu potansiyeli katlamak adına Türkiye'nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir'i hayata geçirdik. 3 sene içinde 3 milyar TL gelir bekliyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İzmir ekonomisi sadece inşaatla büyümez"
  • 23.04.2015 12:40

"İzmir ekonomisi sadece inşaatla büyümez"

Aziz Kocaoğlu, sadece inşaat ve turizmle ekonomik büyüme yakalanamayacağını, İzm ...