maritbet girişmaritbet
İTO Sütlüce Kampüsü için istenen 15 milyon TL, meclis toplantısını birbirine kattı!

İTO Sütlüce Kampüsü için istenen 15 milyon TL, meclis toplantısını birbirine kattı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Sütlüce Kampüsü inşaatı için istenen ek 15 milyon lira meclis toplantısında tartışmaya neden oldu

 

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Sütlüce Kampüsü inşaatı için istenen ek 15 milyon lira meclis toplantısında tartışmaya neden oldu.

Tartışma İTO Başkanı Murat Yalçıntaş imzalı Sütlüce gayrimenkulün inşaatının tamamlanması için 15 milyon liralık kaynağın ayrılmasıyla ilgili maddenin okunması ile başladı. Maddenin okunmasının ardından salondan uğultular yükseldi. İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken ise kürsüye çıkarak üniversiteye ayrılan kaynağın katkı değil, yükümlülük olduğunu ifade etti. İTO, İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı ve İTİCÜ'nün ayrı ayrı tüzel kişiler olmasına karşın tek bir şemsiyenin altındaki organlar olduğunu vurgulayan Erken, "Kurumlar arası herhangi bir talep olunda bazı konularda çok sıkıldığımı, bunaldığımı hissediyorum" diyerek kurumlar arasındaki ilişkiden şikayet etti.

Erken'in konuşmasından sonra söz alan bir meclis üyesi ise Sütlüce'ye yapılan yatırımla ilgili şu görüşlerini dile getirdi: "Sütlüce binası alınırken meclis gündeminde bile değildi. Bir ek madde olarak geldi. Bazı itirazlara rağmen karar alındı.

Hayırlı olsun ama orası alınırken 'Biz sizden başka para istemeyeceğiz' denmişti.

Şimdi bu para nereye harcanacak ve bu konuda daha ne kadar paraya ihtiyaç duyulacağını bilmek istiyorum. Ayrıca orada neler yapılıyor? Bildiğim kadarıyla içinde otel yapılıyor. O otele ihtiyaç var mıydı?

Bunların tartışılması lazım." Erhan Erken ise bu iddiaya cevap olarak, "Ben bu bina alındıktan sonra bizim üniversite olarak vakıftan, İTO'dan herhangi bir şekilde bir şey talep edilmeyeceğine dair herhangi bir sözüm olduğunu hatırlamıyorum. Kim söylemiş çok merak ediyorum.

Bu bina üniversite ve İTO olarak ortaklaşa alındı. Ayrıca o binanın içinde bir otel yapılması gibi bir şey yok. Binanın 3. ve 4. katında belirli bir kesimde misafir öğretim üyelerinin kalabileceği küçük bir alan kurduk. Bu otel tarzında değil birkaç odanın olduğu bölümdür" dedi. Bunun üzerine ilgili maddenin görüşüldüğü meclis tutanaklarının incelenmesine karar verildi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İTO Sütlüce Kampüsü için istenen 15 milyon TL, meclis toplantısını birbirine kattı!
  • 17.09.2012 12:35

İTO Sütlüce Kampüsü için istenen 15 milyon TL, meclis toplantısını birbirine kattı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Sütlüce Kampüsü inşaatı için istenen ek 15 mily ...