maritbet girişmaritbet
İşyeri Temizlik Vergisi Ödemeyin!

İşyeri Temizlik Vergisi Ödemeyin!

Boş kalan ve hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için çevre temizlik vergisi ödemeniz gerekmiyor.

ESD - Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak su faturalarına eklenen Çevre Temizlik Vergisi, işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Ancak boş kalan ve hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için çevre temizlik vergisi ödemek zorunda değilsiniz.Bu muafiyetten yararlanabilmek için belediyeye bildirimde bulunmak gerekiyor.

Belediye Gelirleri Kanunu'nu madde 44'te düzenlenen Çevre ve Temizlik Vergisi (ÇTV), belediye ve mücavir alanları içinde bulunan ve belediyelerden çevre, temizlik ve kanalizasyon hizmeti alan konut, işyeri ve diğer şekillerde olan binalara ödeniyor.

İşyeri Temizlik Vergisi Büyükşehirlerde Yüzde 25 Daha Pahalı

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak metreküp başına belirlenen ve su faturalarına dahil edilerek tahsil edildiğine dikkat çekerek işyerleri için uygulanan vergilendirmeyi şöyle anlatıyor: “İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait Çevre ve Temizlik Vergisi (ÇTV), miktarı, binaların grup ve derecelerine göre değişiyor. Her yıl 2 taksitte, emlak vergisi ödeme aylarında (1: Mart, Nisan, Mayıs / 2: Kasım) alınır. Büyükşehir belediyelerinde ÇTV, diğer belediyelerde uygulanan ÇTV tutarları yüzde 25 artırılarak uygulanır.

Verginin mükellefinin bu işyerlerini ve binaları kullanan gerçek ve tüzel kişilerden oluştuğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, binanın kullanımı ile vergi mükellefiyetliğin başladığını söyledi. Belediye Gelirleri Kanunu'nun mükerrer 44 üncü maddesinde 5035 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle boş bulunan bina ve işyerleri ÇTV kapsamından çıkarılmış olduğundan vergiye tabi tutulmadığını vurgulayan Hakan Erilkun şöyle devam etti: “Boş bulunan, dolayısıyla hiçbir şekilde kullanılmayan bina ve işyerleri ÇTV'ye tabi tutulmayacaktır. Boş dükkanın mükellef durumundan çıkarılması için, belediyeye giderek bildirimde bulunulması gerekmektedir."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Açık hava düğünlerine ilgi artıyor
  • 18.06.2020 08:45

Açık hava düğünlerine ilgi artıyor

Salgın nedeniyle evlenecek çiftler son dönemlerde kapalı salon yerine açık hava ...

Çevre Temizlik vergisi 2015 ödemeleri
  • 28.10.2015 19:08

Çevre Temizlik vergisi 2015 ödemeleri

Vergi oranları su tüketimi esas alınarak büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, di ...

İşyeri Temizlik Vergisi Ödemeyin!
  • 13.04.2015 23:46

İşyeri Temizlik Vergisi Ödemeyin!

Boş kalan ve hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için çevre temizlik vergisi ...