maritbet girişmaritbet
İstMarina’ya, Ortadoğulu yatırımcılardan tam not

İstMarina’ya, Ortadoğulu yatırımcılardan tam not

DAP Yapı, İstanbul’un Kartal sahilinde gerçekleştirdiği “dünyanın en iyi karma projesi” İSTMarina'ya, Dubaililerden tam not

Türkiye'nin  en önde gelen gayrimenkul firmalarından olan  ve  gerçekleştirdiği projelerle  isminden söz ettiren DAP Yapı, İstanbul'un Kartal sahilinde gerçekleştirdiği “dünyanın en iyi karma projesi” İSTMarina ile katıldığı Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı'nda, Körfez Bölgesi” yatırımcıları ile buluştu.

Dubai'de 21-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 2014 Fuarı'nda, DAP Yapı'nın, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. iş birliği ile İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan İstMarina projesi tanıtıldı. İstanbul'da, Boğaz hattından sonra gözde bir yerleşim bölgesi haline gelen Kartal sahilinde “dünyanın en iyi karma projesi” olarak adlandırılan İstMarina, özellikle “Körfez Bölgesi” yatırımcılarından ve basın mensuplarından büyük ilgi gördü.

İstanbul'da farklı mimari ve kazançlı projelere imza atan DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ilk kez katıldıkları Cityscape Fuarı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“DAP Yapı olarak ilk defa ülke sınırlarımızın dışında, Orta Doğu'nun kalbinin attığı Dubai'de sizlerle birlikteyiz. ‘Dünyanın en iyi karma projesi' diye adlandırdığımız İstMarina'yı bu önemli platformda uluslararası boyuta taşırken sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Yıllar önce Dubai'ye ilk ziyaretimde, çölde inşa edilmiş küresel ölçekte üne sahip yapıları son derece etkileyici bulmuştum. Orijinal mimari tasarımlarıyla fark yaratan binaları ülkemde de hayata geçirmeyi milli bir vazife kabul ettim. 

Şu anda sadece Türkiye'nin değil dünyanın da gözbebeği olan bir şehirde, İstanbul'da projeler üretiyoruz. Bu şehirde gerçekleşen üretimler ülkenin vizyonunu yansıtıyor ve dolayısıyla kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz. Geleceğin binalarını inşa ediyoruz. Orijinal tasarımlarıyla dikkat çeken, farklı mimarileriyle öne çıkan, şehre katma değer sağlayan DAP Yapı projeleri üstün nitelikleriyle yabancı yatırımcıların da büyük ilgisini çekiyor.”

İstanbul'un gelişen bölgesi Anadolu Yakası'nın çekim merkezi Kartal'da, Emlak GYO çatısı altında güçlü, saygın ve benzersiz bir projeyi başlattık. İstanbul'un en güzel arazisi Kartal'da, ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek bir eser inşa ediyoruz. Dünyanın gözbebeği olan bir şehirde, sahile 500 metre cephesi olan, inci tanesi gibi dizilmiş Prens Adaları manzaralı İstMarina, yerli ve yabancı tüm yatırımcıları Boğaz'da yaşama özlemine kavuşturuyor.” 

istmarina genel görünümü

Boğaz Hattı Avrupa Yakası İçin Ne İfade Ediyorsa, Anadolu Yakasında da Kartal-Maltepe Hattı Aynı Önemi Taşıyor. 

“Sahil şeridinde yapılan düzenlemeler, bölgenin değerini artırıyor. Anadolu yakasında birinci derece merkez oluşturma vizyonuyla geliştirilen Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'yle İstanbul için, uluslararası ilgi odağı bir iş ve yaşam merkezi oluşturuluyor. Bu merkez Metro, Marmaray ve deniz ulaşımı ile İstanbul'un tüm alanlarına, Sabiha Gökçen Havalimanı ile yurtiçi ve yurtdışına bağlanıyor. Kartal, parkları, otelleri, restoranları, kültürel alanları, yat limanı ve marinasıyla adeta bir metropole dönüşüyor. İstMarina, eşsiz bir lokasyonuyla tüm bu oluşumların odağında yer alıyor. 

Şu ana kadar hedeflediğimiz 1000 konutun 950 tanesinin satışını ilk 45 gün içerisinde gerçekleştirdik; ikinci etapta 500 konutumuzu satışa sunuyoruz. Bu yeni dönemde de İstMarina'ya olan ilginin katlanarak devam edeceğine eminim.”

Orta Doğulu Yatırımcılara Kapımız Her Zaman Açık…

Yatırımları bu kadar değerli olan bir ülkede, uluslararası birçok ödüle sahip projemiz İstMarina ile körfez bölgesi yatırımcılarını tanımak, kendimizi körfez ülkelerine tanıtmak ve Türkiye'yi yatırım merkezi olarak görebilecek potansiyel iş ortaklarıyla bir araya gelmek DAP Yapı olarak önceliklerimiz arasında bulunuyor. İstMarina'da yatırımcılara ve fonlara aynı zamanda karlı fırsatlar sunuyoruz.

2014'te, yabancıların Türkiye'deki konut alımında geçtiğimiz yıla kıyasla büyük bir artış yaşandı. 2013 yılının ilk beş ayında yabancılara Türkiye'de 4451 konut satılırken bu rakam bu yılın aynı döneminde yaklaşık 7000 oldu. Bu da yüzde 53'e varan bir artış anlamına geliyor. Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında Orta Doğu ve Rus vatandaşları geldi. Bu satış oranları Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Dubai Citysape Fuar'ına katılmamıza bizi teşvik etti. Araştırmalara göre, Türkiye'deki konut fiyatları bir süre sonra dünyadaki metropollerde bulunan konut fiyatlarıyla eşitlenecek.”

murat kurum ziya yılmaz

Türkiye'deki yabancılara yönelik konut alışverişini düzenleyen mütkabiliyet yasasına da değinen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancı yatırımcılar için ülkemizdeki gayrimenkuller sadece birer yatırım aracı olmaktan öte bir hal aldı. Türkiye'de yaşamak için de istekli olan hatırı sayılır bir kitle var. Bu yasa ile artık Türkiye'den gayrimenkul almak çok daha kolay hale geldi. Bu yasa bizim açımızdan da gayrimenkul sektörünü tetikleyecek çok önemli bir adımdır. 

Şu anda sadece Türkiye'nin değil Dünyanın da gözbebeği olan İstanbul'da projeler üretiyoruz. Bu şehirde gerçekleşen üretimler ülkenin vizyonunu yansıtıyor ve dolayısıyla kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz. Kaliteli gayrimenkul stoğundaki artış ve yüksek getiri oranlarından dolayı yabancılara satışların artarak devam edeceğine inanıyorum. DAP Yapı olarak biz de yabancıların beklentilerini karşılayan projeleri hayata geçiriyoruz ve bundan sonra da çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.” 

Dünyanın en  iyi karma projesi olarak adından söz ettiren İstMarina projesinin 2016 yılında teslim edilmesi planlanıyor. 

İstanbul Marina, dünyanın en iyi karma yaşam projesidir; çünkü:
•Dünyanın gözbebeği olan bir şehirde, sahile 500 metre cephesi olan, Prens Adaları manzaralı İstMarina, yerli ve yabancı tüm yatırımcıları Boğaz'da yaşama özlemine kavuşturuyor. 
•İstMarina'yı, rezidans, konut ve ofis bloklarının yanında özel okulu, hastanesi, ibadet alanı, restoranları ve oteliyle adeta küçük bir şehir olarak projelendirdik. 
•Deniz manzaralı AVM'sinde Dünyanın en iyi markaları yer alacak.
•Önünde marina alanı bulunuyor, içinden hızlı tren geçiyor; helikopter pisti mevcut.
•Havaalanı, metrobüs, deniz otobüsü, deniz taksi ve hatta deniz uçağıyla kara-deniz ve hava ulaşımının tüm olanaklarına imkan sağlıyor.
•İstMarina, dünyanın en son teknolojisiyle donatıldı. Enerji Ekonomisi konularına ekstra hassasiyet gösterildi.
İstMarina'da, ihtiyaca yönelik birbirinden farklı tiplerde, 1+0'dan 5+1'e 1463 konut bulunacak. 34 metrekarelik en küçük rezidans'tan 720 metrekarelik 5+1'e uzanan farklı seçeneklerin yer aldığı projede metrekare satış fiyatı 4 bin 900 TL'den başlıyor. Tüm rezidansların adalar manzarasına sahip büyük terasları bulunuyor. 1+1 dairelere bile 20 metrekare teras alanı ayrılırken, ev sahipleri teraslarından denizin ve eşsiz İstanbul manzarasının tadını çıkaracak. 

İstMarina İletişim Bilgileri;

Web: http://www.istmarina.com.tr/
Telefon: 444 43 46

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstmarina AVM'de nostaljik araçlarla özel etkinlik!
  • 31.08.2022 09:58

İstmarina AVM'de nostaljik araçlarla özel etkinlik!

Ekstrem sporlar ve 4x4 dünyasın temsilcilerinden Off-Road araçları ve klasik oto ...

Ziya Yılmaz'dan ekibimize sektör değerlendirmesi!
  • 25.09.2014 17:59

Ziya Yılmaz'dan ekibimize sektör değerlendirmesi!

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Cityscape Global 2014 Fuarı'nda eml ...

Murat Kurum, Dubai'da flaş açıklamalarda bulundu
  • 21.09.2014 16:30

Murat Kurum, Dubai'da flaş açıklamalarda bulundu

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı'nda ...

İstMarina AVM’de Off-Road tutkunları buluşacak!
  • 14.10.2020 14:48

İstMarina AVM’de Off-Road tutkunları buluşacak!

Türkiye’de Motorsporları fotoğraf sergisi, 16 – 17 ve 18 Ekim’de İstMarina AVM’d ...

Merve Boluğur'un AVM turu
  • 25.09.2020 10:34

Merve Boluğur'un AVM turu

Merve Boluğur, önceki gün Zorlu AVM' de arkadaşlarıyla buluştu. ...

İstmarina'da Günsan Elektrik ürünleri tercih edildi
  • 05.04.2017 12:37

İstmarina'da Günsan Elektrik ürünleri tercih edildi

Günsan Elektrik ile aydınlanacak olan İstmarina'da 1502 daire ve 258 ticari alan ...