maritbet girişmaritbet
İstinye Üniversitesi’nden “Gayrimenkulde MBA” Programı

İstinye Üniversitesi’nden “Gayrimenkulde MBA” Programı

İstinye Üniversitesi, gayrimenkule odaklanmış MBA Programını başlattı.

İstinye Üniversitesi odaklanarak farklılaşmaya devam ediyor. İstinye Üniversitesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında gerçekleştirilen yüksek lisans programlarını, “Executive MBA” ve “Odaklanmış İşletme Yüksek Lisans Programları” olmak üzere iki alana ayırarak; alternatif alanlara odaklanan bir eğitim sistemi üzerine yükseliyor. Daha önce var olan “Vergi Denetimi Mevzuatı ile Uyumlu İşletme Yüksek Lisans”, “Pazarlama Odaklı İşletme Yüksek Lisans” ve “İnsan Kaynakları Odaklı İşletme Yüksek Lisans” programlarına şimdi de, “Gayrimenkulde MBA” programı eklendi. Yapılan açıklamada son başvuru tarihinin 1 Mart 2019 tarihi olduğu vurgulandı.

Araştırma çalışmaları ve odaklanmış eğitim

Konuyla ilgili bir açıklama yapan rektör Prof. Dr. Melih Bulu, İstinye Üniversitesi olarak, kuruldukları kısa süre içinde eğitim gündemine katkı yaptıkları ve iki alanın, “araştırma çalışmaları” ve “odaklanmış eğitim” olduğunu vurgulayarak; “Yaptığımız yatırımlar sonucu, daha çok geleceğin bilimi kabul edilen alanlarda ayrı ayrı araştırma merkezleri kurduk. Ayrıca odaklanmış eğitim yaklaşımımızla, ülkemizin ilk MBA programlarını açtık. Girişimci akademisyen ve bilim insanları yetiştirmek temel hedefimiz.” dedi.

Yerli ve yabancı uzmanlar, yurtdışı deneyimli akademik kadro

Gayrimenkul MBA Programı hakkında da konuşan Bulu, şunları söyledi: “Dünyadaki en iyi uygulamalarla ülkemizde yaşanan süreçlerin mukayese edilebileceği, birbirinden değerli yerli ve yabancı konuşmacıların misafir olarak katılacağı ve hem akademik hem de profesyonel alanlarda uzman ve yurtdışı deneyimli öğretim görevlilerinin ders vereceği Gayrimenkul MBA programımızın, katılımcıların sektöre yeni bir vizyoner bakış açısıyla bakmalarına ve kendilerini bu alanda geliştirmelerine olanak sağlayacağına inanıyoruz.”

Gayrimenkuldeki yeni trendler ve modüler yapı

İSÜ Gayrimenkul MBA Programı'nın (Tezsiz), arsa seçim aşamasından, değerleme, planlama, geliştirme, fizibilite, hukuki süreçler, inşaat uygulama, satış, pazarlama ve kapanış aşamalarına kadar tüm süreçleri kapsayan ve yatırım fikrinin oluşmasını amaçlayan bir kurguda ele alındığı vurgulandı. Ayrıca programın, gayrimenkul yatırım fonları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, konut finansmanı ve alternatif finansman modellerinin yanı sıra; strateji, teknoloji, dijitalleşme, enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, inovasyon, girişimcilik, kriz ve değişim yönetimi gibi sektörün yeni trend ve gelişimlerini de içerdiğinin altı çizildi. Modüler bir yapıda tasarlanan programın, orta-üst düzey yöneticilere ve sektörde kendini geliştirmek isteyen mühendislere, mimarlara, şehir plancılarına, girişimcilere, finans, hukuk, değerleme, satış ve pazarlama alanlarında çalışan profesyonellere çok kapsamlı bir eğitim fırsatı sunduğuna dikkat çekildi. Tezsiz olan program 5 zorunlu ve 5 seçmeli olmak üzere toplam 10 ders ve bitirme projesinden oluşuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz