maritbet girişmaritbet
İstiklal Yolu "Milli Park" ilan edilecek

İstiklal Yolu "Milli Park" ilan edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, İstiklal Yolu'nun "Milli Park" ilan edilmesi planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kurtuluş Savaşı'nda, Kastamonu İnebolu Limanı'ndan alınan silah ve mühimmatın Çankırı ve Ankara güzergahından cepheye ulaştırıldığı İstiklal Yolu'nun "Milli Park" ilan edilmesi için çalışma yapıyor.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında, İstiklal Yolu'nun Kastamonu bölümünün mevcut durumu ile ilgili hazırlanan raporun bakanlık yetkililerine sunulması amacıyla Valilik Toplantı Salonu'nda bir toplantı düzenlendi.
Vali Karadeniz, toplantıda yaptığı konuşmada, fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, projenin yapılırken bütün aşamalarına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Karadeniz, "Bizim şu anda yapacağımız, İnebolu-Ankara arasında yapılacak İstiklal Yolu ihya projesinin Kastamonu kısmıyla ilgili ilimiz adına öneriler geliştirmek ve bu önerileri Milli Parklar Genel Müdürlüğüne sunmaktır. İhya projesinin en doğru ve en düzgün proje şekline dönüşmesini sağlamaktır. Çünkü belki bir kez ele geçen bir fırsat. Bu proje ne kadar doğru, amacına ne kadar uygun yapılırsa o kadar başarı şansı yüksek olur. Hem ilimiz hem de ülke turizmine katkısı büyük olur. Proje yaparken bin defa düşünürsek, işi yaparken bir defa düşünmek yeterli olacaktır." diye konuştu.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu ile İstiklal Yolu güzergahında yer alan ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları katıldı.

Öte yandan, Milli Park Projesi ile İstiklal Yolu'nun ilk etapta İnebolu ile Ankara, ikinci etapta İzmir'e kadar uzanan güzergahı işaretlenerek tarihi yapıların restorasyon edileceği bildirildi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstiklal Yolu "Milli Park" ilan edilecek
  • 19.01.2018 09:36

İstiklal Yolu "Milli Park" ilan edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafı ...

Kastamonu'nun iki yakası teleferikle birleşiyor
  • 30.07.2017 13:47

Kastamonu'nun iki yakası teleferikle birleşiyor

Kastamonu'nun doğu ve batı yönleri arasında yapılacak teleferiğin temeli atıldı. ...