maritbet girişmaritbet
İstanbul'un meydanları merkezden yönetilecek!

İstanbul'un meydanları merkezden yönetilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan Meydan Yönetim Sistemi ile meydanlar daha etkin kullanılarak tek merkezden yönetilecek.

Kentteki meydanlarda görsel kirliliğe neden olan reklam uygulamalarına son verilmesi ve meydanların daha etkin kullanılmasının planlandığı proje, İstanbul'un 12 büyük meydanını kapsıyor.

Proje kapsamında yaya-taşıt ulaşımı, kent mobilyası, temizlik, güvenlik, bakım-onarım, aydınlatma, otopark, peyzaj, aydınlatma, tabela, büfe, yol, duraklar, trafik-yönlendirme levhaları, otopark, tuvalet, çöp kutuları, ATM kabinleri, güvenlik, yeraltı hizmetleri, servis elemanları, kaldırım gibi mevcut meydan bileşenleri analiz edilerek sorunların tespiti yapılacak.

"Reklam Yönetim Sistemi" kuruluyor

Proje kapsamında İstanbul'un meydanlarındaki tüm açık hava, duvar ve binalardaki uygulamalar ile elektronik reklamlar da tek merkezden yönetilecek.

"Reklam Yönetim Sistemi" isimli bir yazılımla uygulama yapılacak tüm reklam araçları ve alanlarının belirlenmesi, bu alanların dışında görüntü kirliliğine neden olacak reklam uygulamalarına son verilmesi hedefleniyor.

Eminönü ve Kadıköy pilot bölge

Pilot bölge olarak Eminönü ve Kadıköy'de başlatılacak çalışma, daha sonra Üsküdar, Beşiktaş, Beyazıt, Taksim, Eminönü, Küçükayasofya, Sultanahmet, Eyüp, Esenyurt, Bağcılar ve Sultanbeyli meydanlarında uygulanacak.

 

Yorum Yaz