maritbet girişmaritbet
İstanbul’un 'Köy'leri Kuzey Marmara Otoyolu'yla ihya oldu!

İstanbul’un 'Köy'leri Kuzey Marmara Otoyolu'yla ihya oldu!

Açılışı bugün gerçekleşecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün içinden geçtiği Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul köylerinin değerine değer kattı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de içinde yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu, geçtiği bölgelerde emlak piyasasını hareketlendirdi. Özellikle imara açık olan akslarda fiyatlar uçtu gitti. Köprüye en yakın Zekeriyaköy&Göktürk ve Beykoz bölgelerinde rakamlar dudak uçuklatan seviyeye geldi. İstanbul'un kuzeyinde hayata geçirilen projenin çevresindeki semt isimlerinin ‘köy'le bitiyor olması da ilginç bir tesadüf oldu. İşte Kuzey Marmara Otoyolu projesiyle değerlenen İstanbul'un yeni zengin köyleri...

Odayeri Köyü

Geniş ormanlık alanın ortasında kalmış olan Odayeri Köyü, Kuzey Marmara Otoyolu'nun köprüyle olan ilk iletişim noktası olarak göze çarpıyor. Yerleşimin az olduğu Odayeri bölgesinde dev projeyle birlikte arsa fiyatları adeta uçtu. Arazi sahipleri, ellerindeki gayrimenkulleri uzun bir süre satmayacak gibi gözüküyor.

Işıklar&Ağaçlı Köyü

Kuzey Marmara Otoyolu'nun adeta giriş kapısı olan Işıklar Köyü ve komşusu Ağaçlı Köyü, dev yatırımla değerine değer kattı. Bölgeyi birbirine bağlayan Işıklar&Ağaçlı Köyü yolunun, Kuzey Marmara Otoyolu'na bağlantısı bulunuyor. Ağaçlı Köyü yerleşimin az olduğu bölgeler arasında yer alıyor.

Çiftalan Köyü

Kuzey Marmara Otoyolu'nun zengin etmeye devam edeceği Çiftalan Köyü'nde az da olsa yerleşim alanı bulunmakta. Bölgeye ulaşım, Çiftalan&Kemerburgaz yoluyla sağlanıyor. Önümüzdeki dönemde bölgedeki tarla rakamlarının hızla artması bekleniyor.

Kısırkaya&Gümüşdere Köyü

İstanbul'un kuzeyinde yer alan en kalabalık iki köy Kısırkaya ve Gümüşdere, Kuzey Marmara Otoyolu'yla birlikte değerine değer kattı. Mimar Sinan Üniversitesi Araştırma Merkezi ve Adil Sadullah Mermeci Polis Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu bu bölgede ayrıca Kısırkaya Köyü Plajı yer almakta. Zekeriyaköy'deki lüks villa projelerine en yakın konumda bulunan iki köyde gayrimenkul sahipleri adeta zengin oldu.

Zekeriyaköy&Uskumruköy

Sarıyer'e bağlı iki köy aslında İstanbul'un en değerli ‘Köy'lerinin başında geliyor. Her iki bölge de uzun yıllardır villa konseptli projeler üretiliyor. İçerisinde tüm ihtiyaçlara cevap verecek donatıların bulunduğu iki bölge de, Kuzey Marmara Otoyolu'yla birlikte büyük değer kazandı. Özellikle bu bölgelerdeki gayrimenkul sahipleri, büyük kazançlar elde etti. Bu iki bölgeye Göktürk bölgesi de eşlik ediyor.

Rumeli Feneri Köyü

3. Köprü'nün yanı başında yer alan Rumeli Feneri Köyü, konumuyla en fazla prim yapan bölge olacak gibi gözüküyor. Kendisine ait bir marinası bulunan Rumeli Feneri Köyü'nde deniz kısmına doğru yerleşim bölgelerinin yoğunluğu dikkat çekiyor.

Garipçe Köyü

Denize yakın kısmında yerleşim noktaları bulunan Garipçe Köyü, 3. Köprü'nün Avrupa Yakası'ndaki ayağının inşa edildiği yer olarak göze çarpıyor. Geniş orman alanına sahip olan Garipçe Köyü, dev projeyle birlikte İstanbul'un en göze köylerinden birisi haline geldi.

Poyrazköy

3. Köprü'nün Asya ayağının bulunduğu Poyrazköy, uzun yıllardır yerleşik bir hayata sahip. Kendine ait limanı bulunan Poyrazköy'ün yine deniz tarafı bölümünde restoranlar, kafeler, plaj gibi birçok seçenek yer alıyor. Poyrazköy, köprünün değerine değer kattığı bölgelerin başında geliyor.

Anadolu Feneri Köyü

Avrupa Yakası'nda Rumeli Feneri Köyü neyse Anadolu Yakası'nda da Anadolu Feneri Köyü aynı durumda. Geniş tarlaların yer aldığı bölgede yerleşik bir hayat söz konusu. Kuzey Marmara Otoyolu'na en yakın köylerden olan Anadolu Feneri'nde gayrimenkul piyasası hareketlenmiş durumda.

Paşamandıra Köyü

Anadolu Yakası'nda Beykoz'a bağlı olan Paşamandıra Köyü, yerleşimin az olduğu köylerden. Geniş tarlaların yer aldığı köyün çevresi ormanlık alandan oluşuyor. İçinden Çayağız Deresi geçen Paşamandıra'da Kuzey Marmara Otoyolu'nun primini kaptı.

Riva Köyü

Riva, o bölgede yerleşimin en düzgün olduğu bölgelerin başında geliyor. Villa tarzında yapıların bulunduğu bölgede Galatasaray'ın dev bir arazisi yer almakta. Emlak Konut GYO tarafından arsa üzerinde geliştirilecek proje ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Riva bağlantısı bölgedeki emlak fiyatlarını adeta uçurdu. Önümüzdeki yıllarda Riva'da fiyatlar, İstanbul'un merkezindeki rakamları geride bırakacak gibi gözüküyor.

Alibahadır Köyü

Yerleşimin az olduğu, hatta İstanbul'da isminin neredeyse duyulmadığı Alibahadır Köyü, Kuzey Marmara Otoyolu'na yakınlığıyla dikkat çekiyor. Yeniçiftlik Deresi'nin içinden geçtiği köy, Riva'nın tam karşısında yer alıyor.

Öğümce&Bozhane Köyü

Beykoz'a bağlı olan Öğümce Köyü'nün 600 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtiliyor. Yerleşimin fazla olmadığı köy, Kuzey Marmara Otoyolu'nun çehresini değiştirdiği bölgeler arasında yer alıyor. Bozhane Köyü'yle komşu olan bölge, dev projeyle değerine değer kattı.

Cumhuriyet&Hüseyinli&İshaklı Köyü

Cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu, irbirine komşu olan üç köyün tam ortasından geçiyor. Özellikle Cumhuriyet Köyü, diğer iki bölgeye göre yerleşimin daha fazla olduğu bölge olarak göze çarpıyor.

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!
  • 25.04.2017 15:15

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sisle ...

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!
  • 26.08.2016 19:51

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!

Sanat dünyasının ünlü isimleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını özel bi ...

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!
  • 26.08.2016 19:19

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuş ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!
  • 26.08.2016 17:41

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köpr ...

3. Köprü'de çalışmaların sonuna geliniyor!
  • 12.07.2016 10:31

3. Köprü'de çalışmaların sonuna geliniyor!

Tabliye birleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yavuz Sultan Selim Köp ...