maritbet girişmaritbet
İstanbul’un geleceği bu rapora bağlı!

İstanbul’un geleceği bu rapora bağlı!

İBB, yeni lojistik alanlar belirlemek için kolları sıvadı. Şehre giren kamyonlar sayılacak ve sonucu büyük yol gösterecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakentin geleceğini şekillendirecek büyük bir adım atıyor. 2 bin 766 kilometrekarelik alanı kapsayacak olan lojistik plandan çıkacak sonuca göre İstanbul'da yeni yatırım planları belirlenecek.

Yeni cazibe merkezleri, iş alanları oluşturacak olan rapor, birçok kapsamda ele alınacak. Yeni yapılan ulaşım projelerine ek olarak yeni geliştirilebilecek olan akslar, bu plan sonucuna göre şekillenecek.

İstanbul'un hızla büyümesi ve birkaç sene sonra nüfusun 20 milyon seviyesine gelmesi öngörülüyor. Bu kapsamda, büyüme şehir içinde yeni merkezleri ortaya çıkartıyor. 1980'li yıllarda nüfusu 5 milyon civarında olan şehirde trafik büyük bir problem haline geldi. Bu nedenle altyapı yatırımları, çok önem kazandı.

Hizmet alanlarının yüzde 60'ı Avrupa, yüzde 40'ı ise Anadolu Yakası'nda yer alırken, İstanbul'un köprülerinden günlük ortalama 400 bin araç geçiyor. İBB, bu projeyle birlikte İstanbul'un yeni lojistik alanlarını belirleyecek ve şehre giriş çıkış yapan kamyonlar sayılıp, şoförlerle anket yapılacak. Yapım süresi 730 gün olarak belirlenen lojistik ana plan çalışmasının ihalesi 27 Mayıs 2015 günü İBB Merter binasında gerçekleştirilecek.

Araç sayımları nerede yapılacak?

Halkalı Tren Garı Yük Terminali, Halkalı Gümrüğü, Atatürk Havaalanı Yük Terminali, Beylikdüzü OSB, Sabiha Gökçen Yük Terminali, Dudullu OSB, Ambarlı Limanı, İkitelli OSB, Haydarpaşa Limanı, Tuzla OSB, Pendik Limanı, Tuzla Mermerciler OSB, Zeyport Limanı, Deri OSB, Bayrampaşa Sebze Hali, Tuzla Boya ve Vernik OSB, Erenköy Sebze Hali, Kimya Sanayicileri OSB, Mega Center Toptancılar Hali, Gebze OSB, Rami Kuru Gıda Hali, TAYSAD OSB, Kumkapı Su Ürünleri Hali, Güzeller OSB, Gebze Hali, Dilovası OSB, İSTOÇ, Plastikçiler OSB, Erenköy Gümrüğü.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’un geleceği bu rapora bağlı!
  • 28.04.2015 15:42

İstanbul’un geleceği bu rapora bağlı!

İBB, yeni lojistik alanlar belirlemek için kolları sıvadı. Şehre giren kamyonlar ...