maritbet girişmaritbet
İstanbul'un en pahalı caddeleri belli oldu!

İstanbul'un en pahalı caddeleri belli oldu!

Bağdat ve İstiklal Caddesi'ndeki dükkanların metrekare kira bedeli 240 euro seviyelerinde.

Megakent İstanbul, caddelerindeki dükkanların hızlı kira artışları sayesinde dünya listesinde üst sıralara girdi. Lüks caddelere ev sahipliği yapan şehir, ünlü markaları içerisinde barındırarak aslında ne kadar değerli olduğunu kanıtlıyor.

Sadece Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlaması bile İstanbul'u cazibe kenti haline getirirken, şehirde yaşanan yeni gelişmeler herkesin dikkatini çekmekte. Her geçen yıl artan yabancı turist sayısı da şehre olan ilgi ve merakın göstergesi olarak göze çarpıyor.

istanbulun pahalı caddeleri

Özellikle Avrupa Yakası'nda İstiklal ve Anadolu Yakası'nda Bağdat Caddesi, 240 euroluk metrekare dükkan kirasıyla listenin ilk sırasını paylaşıyor. Nişantaşı'nda Teşvikiye ve Abdip İpekçi caddeleri ise 200 euroyla fiyat olarak iki semtin peşinden gidiyor.

Yeni markaların cadde dükkanlarına ilgi göstermesi, rakamların önümüzdeki dönemde de artacağının bir diğer göstergesi. Beşiktaş'ın Köyiçi ve Ortabahçe caddeleri ile Nispetiye Caddesi, yıllık yüzde 12.5'lik yükselen değişimle göze çarpıyor. 2015 yılında, dönüşüm kapsamında yapılan yeni yatırımlar nitelikli perakende arzını da arttıracak gibi gözüküyor.

Avrupa Yakası

İstiklal Caddesi

İstanbul'un en pahalı caddeleri arasında yer alan İstiklal, Taksim'e de hayat veriyor. Tarihi binaların ortasında bulunan cadde de dükkanların metrekare kira fiyatı bugün 240 euro seviyelerinde. Üstelik bu rakam, 2015 yılı içinde artış gösterecek. Geçmişe bakıldığında ise 2012'nin başında aynı cadde üzerinde rakamlar 180 euro bandında seyrediyordu.

Nişantaşı

Bölgede kentsel dönüşüm kapsamında yeni arzlar ortaya çıkmaya devam ediyor. 2014 yılında önemli kiralamaların yaşandığı Teşvikiye ve Abdi İpekçi Caddesi'nde rakamlar artış eğiliminde. Metrekare kira rakamlarının 200 euro düzeyinde olduğu Nişantaşı'ndaki caddelerde yeni ve yüksek kalitede stoklar yer alacak.

Nispetiye

Son yıllarda lüks restoranların açıldığı cadde, yeme içme sektörü açısından üst segmente ev sahipliği yapmaya başladı ve bu doğrultuda Akmerkez AVM yenilenme sürecine girdi. Nispetiye Caddesi'nde 2013 yılında 80 euro olan dükkan kiraları 2014 sonunda 90 euroya yükseldi. Bölgede artışın devam etmesi bekleniyor.

Beşiktaş

Köyiçi ve Ortabahçe caddeleri, bölgenin en hareketli akslarının başında geliyor. Özellikle tekstil, kozmetik ve aksesuar yatırımcılarının bulunduğu semtte 2013 yılı sonunda metrekare kira fiyatı 80 eurodan 2014'te yüzde 12,5 artışta 90 euroya çıktı. Bu rakamın 2015'te yükselmesi öngörülüyor.

İstasyon Caddesi

Bakırköy'ü Bakırköy yapan yerlerden birisi İstasyon Caddesi. Perakendeciler tarafından yoğun ilgi gören cadde her gün binlerce insanı ağırlıyor. 2013 sonunda 90 euro olan metrekare dükkan kira bedelleri, 2014 sonunda 100 euroya çıktı. Ancak 2015'te bu rakamın sabit kalması bekleniyor.

Asya Yakası

Bağdat Caddesi

İstanbul'da cadde denince akla gelen ilk bölge. Asya Yakası'nın en çok tercih edilen cadde olan Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında büyük değişiklik söz konusu. Dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan cadde de 2013 sonunda 225 euro olan dükkanların metrekare dükkan kirası 2014 sonunda 240 euroya fırladı. Dünyanın en pahalı caddeleri arasında yer alan bölgedeki kira rakamlarının artacağı öngörülüyor.

Bahariye Caddesi

Sınırlı uygun arz ve yüksek talep kapsamında kira bedellerinin artması beklenen Bahariye Caddesi, Asya Yakası'nın en çok tercih edilen ikinci caddesi olma özelliğine de sahip. 2013 yılında 90 euro olan dükkanların metrekare kirası 2014 sonunda 100 euroya yükseldi. Cadde üzerinde fiyatlar artış eğiliminde seyrediyor.

Alemdağ Caddesi

Yaya ve araç trafiğinin bir arada olduğu Alemdağ Caddesi'nde dükkan kiraları 2013'te 65 euro, 2014'te ise 70 euro seviyesinde seyretti. Ümraniye'nin can damarı olan cadde de rakamların aynı bant üzerinde kalması bekleniyor.

Mühürdar Caddesi

Yoğun yaya trafiği sayesinde Bahariye Caddesi ile yarışta olan Mühürdar bölgesinde cadde dükkanlarının metrekare kirası 90 euro seviyelerinde seyrediyor. Ancak 2015 kapsamında bu rakamın artacağı belirtiliyor. Metrekare kira rakamının 2013'te 85 euro olduğu düşünülürse beklenen artışın gerçekleşmesi mümkün.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taksim'de İstanbul'u anlatan şehir müzesi olmalı!
  • 25.10.2016 13:34

Taksim'de İstanbul'u anlatan şehir müzesi olmalı!

İstiklal Caddesi için son günlerde yazılıp çizilenleri yerinde inceledik. JLL Tü ...

Taksim İstanbul'un kalbi, İstiklal hiçbir zaman bitmez!
  • 20.10.2016 11:50

Taksim İstanbul'un kalbi, İstiklal hiçbir zaman bitmez!

Son dönemde dükkanların kapandığı, büyük markaların gittiği haberleri çıkan İsti ...

İstiklal Caddesi için söylenenler doğru mu?
  • 17.10.2016 17:03

İstiklal Caddesi için söylenenler doğru mu?

Emlaktasondakika.com olarak JLL Türkiye Perakende Danışmanlığı ve Cadde Mağazacı ...

İstiklal Caddesi'nde dükkan kiraları nereye gidiyor?
  • 03.10.2016 10:39

İstiklal Caddesi'nde dükkan kiraları nereye gidiyor?

İstanbul'da alışverişin merkezlerinden Taksim İstiklal Caddesi'nde dükkanlar, yü ...

İstanbul'un dünyaca ünlü iki caddesi kan ağlıyor!
  • 11.08.2016 17:58

İstanbul'un dünyaca ünlü iki caddesi kan ağlıyor!

İstiklal ve Bağdat Caddesi'nde yüksek fiyatlar nedeniyle boş dükkanların sayısı ...

Kapalıçarşı kirada Bağdat Caddesi'ni solladı!
  • 15.08.2015 12:22

Kapalıçarşı kirada Bağdat Caddesi'ni solladı!

Metrekare kira bedellerinin 2 bin dolar ile 3 bin 500 dolar arasında olduğu Kapa ...