maritbet girişmaritbet
İstanbul'daki pasajlardan alışverişin püf noktaları

İstanbul'daki pasajlardan alışverişin püf noktaları

Hem uygun fiyatlı hem de şık giyinmek ister misiniz? İşte İstanbul'un en ünlü 4 alışveriş pasajı...

İstanbul'un eski alışveriş merkezleri kuşkusuz birbirinden ünlü pasajlardı. Şimdilerde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan ve ziyaretçilerine nostaljik bir alışveriş deneyimi sağlayan pasajlardan bazıları hala pek çok kişinin alışveriş turunda uğradığı mekanların başında geliyor.

1. TERKOS PASAJI

terkos pasajı

İstiklal caddesi üzerinde bulunan Terkos Pasajı, Paşabahçe'nin hemen yanındaki sokaktan girince karşınıza çıkıyor. Gençlerin ve turistlerin akınına uğrayan pasajda son moda elbiseler, jean ve t-shirt çeşitlerini çok uygun fiyatlara bulmanız mümkün. Tekstil üzerine oldukça fazla çeşide rastlayacağınız pasaja erken saatlerde gitmeniz daha rahat alışveriş yapmanıza olanak sağlayabilir. Girişte yer alan takı kısmına bakmadan pasajı terk etmeyin.

2. ATLAS PASAJI

atlas pasajı

İstiklal caddesinin en nostaljik pasajlarından olan Atlas pasajı, girişinde yer alan sineması ile de oldukça meşhur. İstanbul devlet tiyatrosu küçük sahneye de ev sahipliği yapan pasaj diğer bir yandan şehrin adeta kültür sanat buluşma noktası. Pasajın içine girdiğinizde trend kıyafetlerin yanısıra çeşitli köstüm ve maske satan dükkanlara da rastlamanız mümkün. Otantik ve gotik esintili ürünler de bulabileceğiniz pasaj, alternatif aksesuar ve gözlük alışverişi için de uğranabilir.

3. AZNAVUR PASAJI

aznavur pasajı

İstiklal caddesinin önemli yapılarından biri de Aznavur Pasajı. 1994'te aslına sadık kalınarak renove edilen pasajın girişinde kışın atkı bere ve şapkalar, yazın ise fular ve eşarplar bulmak mümkün. İkinci el kıyafet ve akseuarların satıldığı pasajda el yapımı çanta ve aksesuarlar da bulunabilir. Alt katta birbirinden şık iç çamaşırları ve renkli çoraplar da alışveriş meraklılarını cezbediyor. Turistler için hediyelik eşya ve biblolar da pasajda mevcut.

4. BAHARİYE KAFKAS PASAJI

kafkas pasajı

Moda'nın en sevilen pasajlarından olan Kafkas, Bahariye caddesi üzerinde yer alıyor. Pasaj aynı zamanda Moda Sinemasına da ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un sahaf cenneti olarak bilinen pasajda çeşitli edebi eserlerin yanında sanat, kültür ve seyahat kitapları, çizgi roman, karikatür ve moda dergilerinin yanında eski albümler ve plaklar da meraklılarını bekliyor. Eski ve az bulunan edebi ve müzik eserlerine ulaşmak isteyenlerin yegane adreslerinden biri olan bu pasaj her daim sanatseverlerle dolup taşıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki pasajlardan alışverişin püf noktaları
  • 25.07.2016 16:59

İstanbul'daki pasajlardan alışverişin püf noktaları

Hem uygun fiyatlı hem de şık giyinmek ister misiniz? İşte İstanbul'un en ünlü 4 ...

Beyoğlu'nun tarihi pasajları zamana meydan okuyor!
  • 08.07.2016 11:49

Beyoğlu'nun tarihi pasajları zamana meydan okuyor!

Yerli, yabancı her gün yüz binlerce kişiyi misafir eden İstiklal Caddesi üzerind ...

İstanbul'un tarihi hanları zamana direniyor
  • 27.09.2015 10:50

İstanbul'un tarihi hanları zamana direniyor

Bir zamanlar dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlayan İstanbul'un ...