maritbet girişmaritbet
İstanbul'daki metro uzunluğu hedefi 2019'da 400 km

İstanbul'daki metro uzunluğu hedefi 2019'da 400 km

TÜNELDER ev sahipliğinde 2 - 3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen TUNNEL TURKEY 2017'de ülkemizde tünel yapımının geldiği son nokta konuşuldu.

Türkiye'de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak karayolu, metro, su ve atık su tünellerinin projelendirilmesinden, yapımına ve kullanımına kadar tüm aşamalarını takip eden TÜNELDER (Tünelcilik Derneği) çalışmalarına uluslararası boyutta devam ediyor.

Derneğin ev sahipliğinde 2 - 3 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul'da Wyndham Grand Levent Hotel'de gerçekleşen, uluslararası konukların da sunum yaptığı TUNNEL TURKEY 2017 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu”nda, ülkemizde tünel yapımının geldiği son nokta, kullanılan yeni teknikler, devlet yatırımları, karşılaşılan zorluklar ve Dünya'daki yeni gelişmeler paylaşıldı.

“Türkiye geleceğin tünel cenneti”

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tünelcilik Derneği Başkanı Prof.Dr. Nuh Bilgin, “Türkiye, geleceğin tünel cennetidir. Son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte hızla gelişen sektör faaliyetleri, çok zor jeolojik şartlara rağmen durmadan ilerliyor. Düzenlediğimiz etkinlikte Türkiye'deki tünel yapım teknolojilerinin geldiği noktaya dikkati çekiyoruz. Her yıl katıldığımız veya düzenlediğimiz uluslararası etkinliklerde Türkiye'nin tanıtımına ve de sektöre katkıda bulunuyoruz. Tunnel Turkey 2017 için “Tünelciliğin Zorlukları” olarak belirlediğimiz ana temayla, mekanize ve klasik tünelcilik uygulamaları ve çalışmaları ile uluslararası bilgi platformu oluşturduk” diye konuştu. Nuh Bilgin ayrıca; yakın gelecekte tünelcilikte yeni ihaleler ve planlanan projeler ile birlikte yaklaşık 150 Milyar TL harcanacağını, bunun da ekonomi için oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Dünya tünelcileri "Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu"nda Bir Arada

Yurtdışından; Çin, A.B.D, Hindistan, İsviçre, İran, Güney Kore, İtalya, Belçika, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere, 20 ülkeden sektör temsilcilerinin katıldığı Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, konuklar için organize edilen Türk Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Yerli ve yabancı yaklaşık 400 kişinin dinlediği oturumlarda; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğünden yetkililer de etkinlikte yer aldılar. Sektör olarak tünel projelerinin geldiği noktanın önemini anlatan konuşmalardan sonra diğer oturum konuşmacıları da 2 gün boyunca teknik konular ve gelişmeler hakkında bilgiler verdiler. Uluslararası Tünelciler Birliği (ITA)'nın Genel Sekreteri Sn. Olivier Vion'un da takip ettiği sempozyumda ayrıca sergi alanında, tünel yapım teknolojileri ve ekipmanlarını üreten 34 yerli ve yabancı firma stant açarak hazır bulundu.

İstanbul'daki Metro Uzunluğu Hedefi 2019'da 400 Km

Sempozyumda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İstanbul'da planlanan, inşaatı devam eden ve hizmete giren onlarca tünel projesinin, ekonomik büyüme için oldukça önemli olduğuna vurgu yapıldı. Devam eden metro tünelleri projelerinden bilgiler veren konuşmacılar, çalışmaların ve yatırımların devlet desteği sayesinde çok hızlı ilerlediğini, 1 yıl sonra İstanbul'daki metro hatlarının toplam uzunluğunun 400 kilometreyi bulacağını belirttiler. Ayrıca, Tünelcilik Derneği (TÜNELDER) tarafından Türkiye Tünelciler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık, sempozyumun son gününde katılımcılara verilen akşam yemeğinde kutlandı. Organizasyonun basın ve medya ilişkileri PR Enigma tarafından yapıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki metro uzunluğu hedefi 2019'da 400 km
  • 04.12.2017 10:00

İstanbul'daki metro uzunluğu hedefi 2019'da 400 km

TÜNELDER ev sahipliğinde 2 - 3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen TUNNEL ...

Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu 2 Aralık'ta başlıyor
  • 18.11.2017 13:03

Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu 2 Aralık'ta başlıyor

Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu (TUNNEL TURKEY’17) 2-3 Aralık 2017 tarihlerin ...