maritbet girişmaritbet
İstanbul'daki bisiklet yollarına yenileri ekleniyor

İstanbul'daki bisiklet yollarına yenileri ekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanımını teşvik etmek, amacıyla İstanbul genelinde bisiklet yollarını arttırmayı hedefliyor.

Özellikle Hollanda, Danimarka, İspanya, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde oldukça yaygın olan bisiklet kullanımını arttırmak için Türkiye'de de teşvik çalışmaları yapılacak. Kentlerdeki trafik sorunun çözümünün yanı sıra sağlıklı yaşam açısından da önemli olan bisikletle kullanımını teşvik etmek amacıyla kent genelinde yaptırdığı 79,3 kilometre bisiklet yoluna, 1050 kilometre daha eklemeyi hedefleniyor. 

Avrupa'da yılda yaklaşık 18 milyon 750 bin bisiklet satılırken Türkiye'de bu oranın 1,3 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Ekim'de gerçekleştirilen "Daha Sağlıklı Bir Türkiye İçin 1 Milyon Bisiklet" kampanyasının lansman toplantısında, bisiklet yolları konusunda belediyelerin eksikliği olduğunu söylemesi üzerine, bu projelere hız verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kent genelinde yaptırdığı 79,3 kilometre bisiklet yoluna, 1050 kilometre daha eklemeyi hedefliyor.

Bisikletseverler istasyonlardan bisiklet kiralayabiliyor 

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSPARK da bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması çalışması kapsamında Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi'ni (İSBİKE) hayata geçirdi. Bisikletlerini kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisikletseverler artık istedikleri İSBİKE istasyonlarından bisiklet kiralayabiliyorlar.

Sistem çerçevesinde pilot bölge seçilen Kadıköy-Kartal sahil şeridindeki 10 istasyonda, 100 bisikletle İstanbullulara hizmet veriliyor.

Yorum Yaz