maritbet girişmaritbet
İstanbul'daki 3 havalimanı metro ağıyla birbirine bağlanacak!

İstanbul'daki 3 havalimanı metro ağıyla birbirine bağlanacak!

Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yapımı devam eden 3’üncü havalimanının metro ağıyla birbirine bağlanacağı açıklandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yapımı devam eden 3'üncü havalimanının metro ağıyla birbirine bağlanacağını söyledi.

İstanbul 3'üncü Havalimanı Projesi 4. Koordinasyon Toplantısı şantiye alanındaki binada gerçekleşti. Toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım ve yapıcı firma ortaklarından Nihat Özdemir, Cemal Kalyoncu ile diğer yetkililer katıldı. Toplantıda projeye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yapımı devam eden 3'üncü havalimanının metro ağıyla birbirine bağlanacağını söyledi.

“YATIRIMLARIN EN BÜYÜĞÜ”

Büyük yatırımın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Yıldırım, “Türkiye'nin son yıllardaki yatırımlarından en büyüğü yapılıyor. Buna Türkiye'nin en önemli yatırımı demek biraz az, dünyanın en önemli yatırımlarından bir tanesi ile birlikteyiz. Bunun için, böyle yatırımlar olduğu zaman heyecanlanıyoruz. Dünyadaki ekonomik dengelerle bağlantılı olarak, etkileşim gösteren sivil havacılık sektörü bilindiği gibi son dönemde büyük gelişmeler kaydetti. Türkiye dünyada bu açıdan en büyük gelişmeleri sağlayan ülkelerin başında geliyor” dedi.

Yıldırım, Türkiye'de ki uçuş istatistiklerine ilişkin bilgiler de vererek, ”Türkiye'de 2014 yılı uçuş istatistiklerinde bakıldığında, bir önceki seneye göre uçak trafiğinde toplam yüzde 10 artış yaşandığını görüyoruz. Bu dünya ölçeğinde önemli bir artıştır. 2014 yılında 166 milyon 181 bin 339 yolcu taşınarak sivil havacılığımızda yeni bir rekor kırılmış. Hava yoluyla taşınan yolcu sayısında bir önceki yıla göre yüzde 10, 8 artış görünmüştür. Bunlar gerçekten dünya çapında rekor olan rakamlar. Bu Türkiye'nin ne kadar büyüme kaydettiğini açıkça gösteren rakamlardır” diye konuştu.

“7 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR”

Havalimanındaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Yıldırım, “Yatırım büyük biz hızla devam etmektedir. İşin büyüklüğünü göstermek bakımından bir rakam vereyim. Şunda burada çalışan sayısı 7 bin 500 kişidir. Buraya Türkiye'nin en büyük şantiyesi diyebiliriz. Bu bakımdan dan da son derece önemli bir iştir. Çalışmalarda herhangi bir sorun yok çalışmalar sıkıntısız devam ediyor. Tabi ki çalışmaların bir çok yönü var. Sahada olan çalışmalar var, finans ile ilgili, proje ile ilgili çalışmalar var, işletme ile ilgili çalışmalar var. Görevli şirketler üzerine düşen çalışmaları yerine getiriyor. Dünyanın en büyük havalimanlarından birini buraya yapıyoruz. Bu denli büyük bir çalışmanın sadece havalimanı sistemi olmadığı hepimiz kolaylıkla anlayabiliriz” dedi.

Müsteşar Vekili Yıldırım, havalimanını ilgilendiren başka faaliyetlerin ve yatırımların olduğuna değinerek, “Bunların başında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun devamı olan Kuzey Marmara Otoyolu geliyor. Bunlar doğrudan havaalanımızla ilgilidir. Ayrıca havaalanına olan bağlantı yollarımız, karayolları açısından fevkalade önem taşıyan yatırımlarımızdır. Bunlarda önünde herhangi bir sorun olmadan büyük bir hızla tamamlanmaya devam ediyor. Yine İstanbul'la öncelikli olarak ulaşımını sağlayacak olan metro bağlantısı için yine büyük bir hızla çalışmalara devam ediyoruz. Gayrettepe ile 3'üncü havaalanı arasındaki hızlı metro inşaatımız için önümüzdeki yılın başında ihaleye çıkacağız. Projesi devam ediyor. Bu yapıldığı zaman Atatürk ve Sabiha Gökçen ile de bağlantılı olan bir raylı sistem çalışmamız olacak. Raylı sistem projesi hayata geçip tamamlandığında 3 havaalanı da metro ile birbirine bağlanmış olacak. Buda bu çerçevede saymamız gereken önemli yatırımlar arasında” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sabiha Gökçen Havalimanı-Viaport metrosu geliyor
  • 16.11.2015 09:01

Sabiha Gökçen Havalimanı-Viaport metrosu geliyor

7 kilometre uzunluğa sahip olacak olan metro projesinin uygulama ihalesi 25 Kası ...

İstanbul'daki 3 havalimanı metro ağıyla birbirine bağlanacak!
  • 18.08.2015 14:00

İstanbul'daki 3 havalimanı metro ağıyla birbirine bağlanacak!

Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yapımı devam eden 3’üncü havalim ...