maritbet girişmaritbet
İstanbul'da yaşayanlar mutsuz çünkü evler çok pahalı!

İstanbul'da yaşayanlar mutsuz çünkü evler çok pahalı!

Avrupa'nın 83 kentinde yapılan yaşam memnuniyeti araştırmasında İstanbul sonuncu oldu. Bunun en büyük sebebi ev fiyatlarının yüksek olması.

Avrupa Komisyonu'nun, 4'ü Türkiye'den olmak üzere Avrupa'da 83 kentte yaptığı yaşam memnuniyeti anketinde Antalya 48'inci olurken, İstanbul son sırada yer aldı.

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'na bağlı Kentsel Politika ve İletişim Genel Müdürlüğü'nün, 2015 yılında Avrupa'da 83 kentte gerçekleştirdiği ve yeni açıklanan yaşam memnuniyeti anketine Türkiye'den 4 il alındı. Londra, Paris, Roma, Madrid, Amsterdam, Zürih, Berlin, Barcelona gibi kentlerin de bulunduğu 'Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi (2015)' başlıklı araştırmaya, Türkiye'den İstanbul, Ankara, Antalya ve Diyarbakır dahil edildi. Kentte yaşam, kentin çeşitli imkân ve hizmetlerinin memnuniyet derecesinin ölçüldüğü araştırmada, yaşanılan kentten duyulan memnuniyet oranı Antalya'da yüzde 92, Diyarbakır'da yüzde 86, Ankara'da yüzde 83, İstanbul'da ise yüzde 65 çıktı. 83 Avrupa kenti arasında Antalya 48'inci olurken, İstanbul ise yaşam memnuniyeti açısından 83'üncü ve son sırada yer aldı. 

BAŞKENT İŞSİZLİKTEN ŞİKÂYETÇİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ankete ilişkin bilgi verererek, "Antalya'da kendini güvenli hissetme oranı yüzde 82, oldukça yüksek bir oran” dedi. Antalya'da en çok şikâyet edilen konu ise uygun fiyata ev bulamama oldu.

Başkent Ankara'da ise yaşamaktan duyulan memnuniyet ve alışveriş imkânları yüksek oranda memnun edici çıktı. Başkentlilerin en çok şikâyeti iş bulma kolaylığı konusunda oldu. Diyarbakır'da yaşadığı yerden memnuniyet, alışveriş imkânları, güvende hissetme oranları yüksek çıktı. Memnuniyet düzeyinin en az çıktığı konular iş, eğitim ve sportif alanlara yönelik oldu.

EN BÜYÜK SORUN UYGUN FİYATA EV

İstanbulluları en çok memnun eden şey alışveriş imkânları olurken, birçok alanda memnuniyet düzeyi yüzde 50'nin altında kaldı. İstanbul'da uygun fiyata ev bulma, gürültü, kentteki insanları güvenilir bulma oranları çok düşük çıktı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyada ev fiyatları en fazla Türkiye'de arttı!
  • 06.06.2017 17:16

Dünyada ev fiyatları en fazla Türkiye'de arttı!

IMF tarafından hazırlanan rapora göre kira rakamlarına göre, ev fiyatlarının en ...

İstanbul'da yaşayanlar mutsuz çünkü evler çok pahalı!
  • 10.11.2016 09:49

İstanbul'da yaşayanlar mutsuz çünkü evler çok pahalı!

Avrupa'nın 83 kentinde yapılan yaşam memnuniyeti araştırmasında İstanbul sonuncu ...

İstanbul, Moskova'nın sadece 10'da 1'i!
  • 20.02.2016 09:36

İstanbul, Moskova'nın sadece 10'da 1'i!

Avi Alkaş, gayrimenkul pazarına bakıldığında İstanbul'un, Moskova'nın 10'da 1''l ...

Fiyatlar artınca şehir dışı rağbet görmeye başladı!
  • 10.11.2012 08:00

Fiyatlar artınca şehir dışı rağbet görmeye başladı!

Hareketli günler yaşayan gayrimenkul sektöründe alım-satım ve kiralama fiyatları ...