maritbet girişmaritbet
İstanbul'da üniversiteli hareketliliği!

İstanbul'da üniversiteli hareketliliği!

Üniversite hayatına hızlıca adapte olmak isteyen öğrenciler şimdiden yurt aramaya başladı...

Okulların açılması yaklaşırken, İstanbul'a öğrenci akını da başladı. Üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler, ev veya yurt arayışına girdi.

Bu arayış İstanbul'da özellikle üniversitenin yoğun bulunduğu ilçelerde kira artışına neden oldu. Beşiktaş, Avcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler'in en çok kiralık evin arandığı ilçeler olarak göze çarpıyor. 

Evin yanı sıra lüks veya uygun fiyatlı yurtlar bulmak da mümkün. Pek çok bölgede kiralar artarken aynı oranda yurtların doluluk oranının da yükseldiği görüldü.

İşte öğrenciler için İstanbul'daki yurtlar ve fiyatları

İstanbul Üniversitesi, Esenyurt Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi'ne yakın olarak;

Avcılar - Enis Çebi Öğrenci Yurtları

Avcılar'daki Enis Çebi Kız Öğrenci yurdunda 1, 4 ve 5 kişilik odaların tamamı doldu. 2 kişilik odaların 10 aylık fiyatı 10 bin TL, 2 kişilik teras odaların 10 aylık fiyatı ise 11 bin TL olarak belirtildi. 

3 kişilik odaların 10 aylık fiyatı 8 bin 500 TL şeklinde açıklandı. Peşin ödeme yapıldığı takdirde 500 TL indirim uygulanıyor. 

Odalarda; banyo, tuvalet, Tv, buzdolabı bulunuyor. Kahvaltının verildiği yurtta odalar günlük temizleniyor. 

Biruni Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne yakın yurtlar;

Eyüp - Santral Kız Öğrenci Yurdu

Tek kişilik odaların tamamı dolan Santral Kız Öğrenci Yurdu'nda 2, 3 ve 4 kişilik odalarda da sınırlı sayıda yer kaldı. 2 kişilik odaların 10 aylık kirası 13 bin 500 TL, 3 kişilik odaların 10 aylık kirası 12 bin TL. Odalarda TV, klima, tuvalet, banyo ve bazalı yataklar bulunuyor. 

Eyüp - Bilge Konuk Evi

Son 1 adet kalan tek kişilik oda fiyatı 10 aylık 14 bin TL olarak açıklandı. Bilge Konuk Evi'nde 2 kişilik odaların 10 aylık fiyatı 11 bin 500 TL. 3 kişilik odalar 8 bin TL, 4 kişilik odalar 7 bin 500 TL, 5 kişilik odalar ise 6 bin 500 TL. 3, 4 ve 5 kişilik odaların tuvalet ve banyosu ortak. 

Tek kişilik ve 2 kişilik odaların ise tuvalet ve banyoları mevcut. Bilge Konuk Evi'nde bazı odalarda TV, buzdolabı bulunuyor. 

Eyüp - Konforist

Üniversite öğrencileri için hazırlanmış  yüksek standartlara sahip bir yaşam alanı olarak tanımlanan Konforist'te oda kirası aylık olarak veriliyor. Konforist'te şuan sadece 2 kişilik odalarda yer bulunuyor. 

2 kişilik odaların fiyatları bulunduğu kat ve cephesine göre 1.600 liradan 2 bin 200 liraya kadar yükseliyor. Odalarda tuvalet, banyo, tv, klima, buzdolabı mevcut. Aynı zamanda Konforist içinde bulunan kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, fitness, etüd salonundan yararlanabiliyorsunuz.

Lüks bir yurtta kalmak ister misiniz?

Bilgili Holding hayata geçirdiği lüks konut projeleri ardından öğrenciler için yeni nesil yurtlar inşa etmek için kolları sıvadı. Öncelikle Büyükçekmece ve Ortaköy'de yeni nesil yurtları açan Bilgili sonra olarak Florya'da yeni bir yurdu daha faaliyete geçirdi. 

İçerisinde pek çok sosyal olanağı barındıran Republika yurtları, odalardaki konfor, kullanım ve yaşam kalitesini arttırıcı iç tasarım ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Republika Ortaköy'de tek kişilik odada aylık fiyatlar 3 bin 250 TL şeklinde açıklandı. 2 kişilik oda fiyatları aylık 1,699 TL ile 1,852 TL, 3 kişilik oda fiyatları ise 1,645 TL ile 1,699 TL arasında değişiyor. 

Republika Büyükçekmece'de 10 aylık oda fiyatları 7 bin 650 TL'den 30 bin TL'ye kadar çıkıyor. 

Republika Florya'da 2 kişilik ve 4 kişilik odalarda yer mevcut. 2 kişilik odanın fiyatı 1,679 TL, 4 kişilik odanın fiyatı ise 1,475 TL olarak belirtiliyor. 

Bazı üniversitelere özel servisin bulunduğu Republika'ların spor salonu, yüzme havuzu, terası, 24 saat güvenliği, otoparkı, kuaförü, çalışma salonu, hobi odası, çamaşırhanesi, temizlik hizmeti, mutfağı ve depo imkanı mevcut.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da üniversiteli hareketliliği!
  • 10.08.2015 14:25

İstanbul'da üniversiteli hareketliliği!

Üniversite hayatına hızlıca adapte olmak isteyen öğrenciler şimdiden yurt aramay ...