maritbet girişmaritbet
İstanbul'da Silivri ve Çatalca'ya iki yeni doğalgaz çevrim santrali yapılacak!

İstanbul'da Silivri ve Çatalca'ya iki yeni doğalgaz çevrim santrali yapılacak!

Tektsilci geçmişiyle bilinen işadamı Oktay Vızvız, biri Silivri'de, biri de Çatalca'da olmak üzere İstanbul yakınlarında iki adet doğalgaz çevrim santrali kurmaya hazırlanıyor

 

Türkiye, "Bu kış doğalgaz sıkıntısı yaşanır mı?", "Doğalgaz yetersizliğinden ötürü elektrik kesintileri gündeme gelir mi?" sorularına yanıt ararken, kömürün yanı sıra doğalgaza dayalı yeni termik santral projeleri de öne çıkıyor. Özellikle Trakya'da kurulu gücü yüksek doğalgaz çevrim santrali projeleri dikkat çekiyior. Enerji Günlüğü, geçtiğimiz günlerde Ciner Grubu'nun Edirne'de bir doğalgaz çevrim santrali kurmayı planlandığını yazmıştı. Ciner Grubu'na bağlı Park Elektrik'in Edirne Merkez'e bağlı Kemal köyünde tesis edeceği santralin kurulu gücü, 447 MW olarak planlanıyor.
 
enerjigünlüğü.com'un haberine göre, Trakya'da doğalgaz çevrim santrali kurmayı planlayan tek şirketin Park Elektrik olmadığı, hatta Ciner Grubu'ndan daha büyük bir projenin daha hazırlandığı ortaya çıktı.
 
Tekstil'ci Vızvız'dan 2 çevrim santrali
Ali Niyazi Lüle ve Hüseyin Alper Lüle'nin 5 bin lira sermayeyle yılbaşında kurup, beş ay sonra, Mayıs 2012′de çoğunluk hisselerini tekstilci işadamı Oktay Vızvız'a devrettikleri Mavin Enerji de, İstanbul yakınlarında doğalgaza dayalı elektrik üretimi yapmak amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) ruhsat talebinde bulundu. Silivri ilçesi Fevzipaşa Mevkii'nde kurulmak istenen doğalgaza dayalı termik/kombine çevrim santralinin kurulu gücü ise 530 MW olarak planlanıyor.
 
Oktay Vızvız'ın EPDK'ya ikinci bir doğalgaz çevrim santrali lisansı başvurusu daha var. İkinci proje ise birincisine göre daha küçük ölçekli. İstanbul Çatalca Elbasan mevkiinde kurulacak doğalgaz kombine çevrim santralinin kurulu gücü 51 MW olarak planlanıyor. Başvuruyu yapan şirket ise 50 bin TL sermaye ile Nisan ayında kurulan Çatalca Enerji Üretim Anonim Şirketi. Çatalca Enerji'nin hissedarları arasında, Oktay Vızvız, Mahmut Vızvız ve Abdulbahri Vızvız'ın yanı sıra Mavin Enerji'yi kurduktan 5 ay sonra Oktay Vızvız'a devreden Ali Niyazi Lüle de bulunuyor.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da Silivri ve Çatalca'ya iki yeni doğalgaz çevrim santrali yapılacak!
  • 13.11.2012 08:29

İstanbul'da Silivri ve Çatalca'ya iki yeni doğalgaz çevrim santrali yapılacak!

Tektsilci geçmişiyle bilinen işadamı Oktay Vızvız, biri Silivri'de, biri de Çata ...