maritbet girişmaritbet
İstanbul’a yakın denizi temiz plajlar nerede?

İstanbul’a yakın denizi temiz plajlar nerede?

Tatil için çoğu tatilci Ege ve Akdeniz’i tercih etse de bu sıcak havalarda İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan denize girip kumsalda güneşlenmek mümkün!

Sıcak havaların artış gösterdiği bugünlerde kimileri tatil yaparken kimileri de İstanbul'da kalıp sakin bir İstanbul'un keyfini sürüyor. Ancak İstanbul'da yaşayanlar ve uzun soluklu bir tatile bütçe ayırmak istemeyip tatil yapmak isteyenler için hem denize yakın hem de şehirden uzaklaşmadan alternatifler bulmak mümkün… 
Pek çoğu Karadeniz sahilinde olan İstanbul'a yakın denize girilecek bu plajlar Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor. 

İşte Emlaktasondakika.com olarak derlediğimiz İstanbul'a yakın 10 plaj:

KİLYOS PLAJLARI
İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz'e açıldığı yerde bulunan Kilyos, İstanbul'a olan mesafesi sebebiyle, hafta sonu denize girmek isteyen İstanbullular, özellikle Avrupa yakasındakiler için ilk akla gelen destinasyonlardan.

ŞİLE PLAJLARI
İstanbul Avrupa yakasında oturanların ulaşım rahatlığı açısından Kilyos'u tercih ettiği gibi, Anadolu yakasında oturanlar da aynı sebepten ötürü Şile plajlarını tercih ediyor. 

Şile de kimi zaman berrak ve çarşaf gibi olan, kimi zaman da dalgalarla eğlenme imkanı sunan denizi ile İstanbulluları hafta sonları günübirlik de olsa deniz keyfi için kendine çekiyor. 

BÜYÜKADA PLAJLARI
İstanbul'a yakın denize girilecek yerler ve plajlar listemizin üçüncüsü İstanbul'a bir vapur mesafesindeki Büyükada'ya Avrupa Yakası'nda oturanlar Beşiktaş ve Kabataş'tan, Anadolu Yakası'nda oturanlar ise Bostancı ya da Kadıköy'den kalkan vapurlar ile ulaşabiliyor. 

RİVA
İstanbul'a yarım saat uzaklıktaki Riva, son yıllarda daha fazla bilinir oldu. Özellikle hafta sonu İstanbullularla dolup taşmaya başladı. Denizi, kumsalı ve keyifli manzarasıyla gidilmesi gereken rotalardan.

KEFKEN 

Kefken, Marmara Bölgesi'nde Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı şirin bir sahil kasabasıdır. 

İstanbul'a 160 km uzaklıkta. Kefken aslında bir balıkçı kasabası. Kefken merkeze geldiğinizde, limanı ve balıkçı teknelerini karşınızda buluyorsunuz. Kefken'de doğa, farklı yeryüzü şekilleri, ilginç oluşumlar ve tepeler ortaya çıkarmış. Kefken yakınlarında bulunan koylar ise bakirliği ile cezp edicidirler. Özellikle Cebeci kumsalı ile bir tatil beldesi özelliği taşımaktadır. 

KARABURUN 
Büyükçekmece'ye 50 km uzaklıkta olan Karaburun Çatalca'ya bağlı bir Karadeniz sahilidir.Mükemmel plajı ve koyu ile göz kamaştıran Karaburun İstanbul'un incisi olmaya aday.

Konum olarak köy ve çevresi birçok aktiviteye olanak tanıyor. Yürüyüş, koşu, kros için çam ağaçlı orman içi parkurlara sahip. Yamaç paraşütü, sörf yapmak isteyenlere imkânlar bol. Kara ulaşımı olmayan kumsallı koylarda denize girebilir, çevre gezilerine meraklı olanlar, Terkos gölüne, Durusu'ya, Av Müzesine gidebilirler. Kamp yapmak isteyenler çadır kurabilir, bisiklete binebilir, piknik yapabilir.

CEBECİ SAHİLİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiş uçsuz bucaksız kumsalında şezlong, şemsiye, kabin ve duşların bulunduğu Cebeci sahili yaz aylarında İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan günübirlik ya da hafta sonu yapılacak deniz tatili için ideal. Kerpe ve Kefken'in komşusu Cebeci'nin denizi oldukça temiz, kıyıları kumluk ve sığ, çocuklar için oldukça uygun.

SİLİVRİ
İstanbul'un yazlık ilçesi Silivri ve yakınlarındaki Selimpaşa, Kumburgaz gibi yerlerde denize girilebilecek çok sayıda plaj var. Ancak denizin çok temiz olduğunu söylemek zor. Karadeniz kıyısı yerler Marmara'ya göre daha temiz. Yine de çok sayıda yazlık evlerin yer aldığı bu yerlerde güzel plajlarda bulunuyor.

YALIKÖY
Çatalca yakınlarındaki Yalıköy ve çevresi İstanbul'un Karadeniz kıyısı başka bölgeleri. Yalıköy ve Çilingöz'deki plajlar aynı zamanda doğal güzelliklerin de yer aldığı bir bölge. Karadeniz'in yeşil ve mavisiyle güzel bir uyum içerisinde buluşmuş bu bölgede günübirlik denize girebilirsiniz.

CADDEBOSTAN VE SUADİYE PLAJLARI
Biri ücretli olmak üzere toplam 3 adet halk plajından oluşan Kadıköy Belediyesi'ne bağlı Caddebostan Plajları İstanbul'da Anadolu yakasında Kadıköy civarında oturanlar için en kolay ulaşılabilen plaj olma özelliği taşıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kilyos'ta vatandaşların ücretli plaj tepkisi!
  • 06.07.2020 10:22

Kilyos'ta vatandaşların ücretli plaj tepkisi!

Kilyos'ta hafta içi denize girmek için kişi başı 25-30 lira ödenen plajlarda, ha ...

İstanbul’a yakın denizi temiz plajlar nerede?
  • 06.07.2018 16:35

İstanbul’a yakın denizi temiz plajlar nerede?

Tatil için çoğu tatilci Ege ve Akdeniz’i tercih etse de bu sıcak havalarda İstan ...