maritbet girişmaritbet
İstanbul'a 12 yeni teleferik geliyor! Açılış tarihi belli oldu!

İstanbul'a 12 yeni teleferik geliyor! Açılış tarihi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 sonrasında hizmete girecek 12 yeni teleferik projesini hayata geçirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Metro çalışmalarının son sürat devam ettiği İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 2019 yılı sonrasında 1100 kilometreye çıkacak. İBB, yer altında hayata geçirdiği ulaşım projelerine ek olarak stratejik bağlantı noktalarına teleferik yatırımları yapıyor.

Yeni teleferikler 2019'da açılacak

Şehir genelinde ulaşımı rahatlatması açısından teleferik projeleri kilit rol oynayacak. Hali hazırda Eyülsultan'da hizmet veren bir teleferik projesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni yatırımlarıyla birlikte teleferik sayısını hayli artıracak. İstanbul'da yapımı planlanan teleferik projelerinin 2019 yılı sonrasında hizmete alınması bekleniyor.

İşte İBB tarafından hayata geçirilecek yeni teleferik hatları…

Büyükçekmece Sahil-Tüyap Teleferik Hattı

2,5 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Büyükçekmece Sahil-Tüyap teleferik hattı, bulunduğu bölgede ulaşımın kolaylaşması adına büyük bir yatırım olacak. Sahil bölgesinden Tüyap'a 7,5 dakikada gelecek olan teleferik, bu sayede metrobüs bağlantısı anlamında ilk tercih haline gelecek. 2019 yılı sonrasında hizmete girecek olan proje sadece 2 duraktan oluşacak.

Sultanbeyli Gölet-Aydos Teleferik Hattı

1800 metre uzunlukta olacak olan teleferik projesinde yolculuk süresinin 6 dakika olması hesaplanıyor. İki duraktan meydana gelecek projeyle iki semt arasında ulaşım kolaylaşmış olacak.

Beykoz Sultaniye Park-Karlıtepe Teleferik Hattı

Toplam uzunlupu 1500 metre olacak olan projede yolculuk süresinin 5 dakika olması bekleniyor. Sadece iki duraktan oluşacak teleferik hattının 2019 yılı sonrasında açılması bekleniyor.

Miniatürk-Alibeyköy Teleferik Hattı

2,9 kilometre uzunluğa sahip olacak olan teleferik hattı Miniatürk-Alibeköy-Yıldıztabya duraklarından meydana geliyor. Yolculuk süresinin 8 dakika olması hedeflenen projenin 2019 sonrasında açılması öngörülüyor.

Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi Teleferik Hattı

İstanbul'da en fazla ziyaret alan noktalardan birisi hiç şüphesi Yuşa Hazretleri'nin türbesi. Ulaşımda kısmi noktalarda sıkıntı yaşanması, İBB'yi yeni çözüm noktasına itti. 2,5 kilometre uzunluğa sahip olacak olan teleferik hattıyla Hz. Yuşa Tepesi-Çayırbaşı duraklarından meydana gelecek projede yolculuk 8 dakika sürecek.

Akşemsettin-Gaziosmanpaşa-Rami Teleferik Hattı

İstanbul'da yeni yapılacak en uzun metrolar arasında Akşemsettin'den Rami'ye uzanacak proje yer alıyor. Toplam uzunlupu 4,1 kilometre olacak olan projede yolculuk süresinin 12 dakika olması hedefleniyor. Projede Yeşilpınar durağından yolcuğuna başlayan teleferik sırasıyla Yıldıztabya-İstanbul Caddesi-Gaziosmanpaşa Meydan duraklarından geçerek Rami'ye ulaşacak. Dev projenin 2019 yılı sonrasında hizmete girmesi bekleniyor.

D100-Yakacık-Aydos Teleferik Hattı

Anadolu Yakası'nın en yeni teleferik projelerinden birisi olan D100-Yakacık-Aydos hattının 2019 sonrasında hizmete alınması bekleniyor. 3 kilometre mesafeyi 9 dakikada kat edecek olan teleferik hattı toplamda 3 duraktan meydana gelecek.

Kayışdağı Teleferik Hattı

2019 yılı sonrasında hizmete girecek olan Kayışdağı Teleferik Hattı, 2 kilometre civarında mesafede hizmet verecek. Yedpa-Kayışdağı arasında çalışacak olan teleferik hattında yolculuk süresi 6,5 dakika sürecek.

Büyükada Sahil-Ayayorgi Teleferik Hattı / Kınalıada Teleferik Hattı

2,8 kilometre uzunluğa sahip olacak olan projede yolculuk süresinin 8 dakika olması bekleniyor. 2019 yılı sonrasında hizmete girecek olan hat, Büyükada Sahil ile Ayayorgi durakları arasında hizmet verecek. Yine 2019 yılı sonrasında hizmete girecek olan Kınalıada Teleferik Hattı'nın 800 metre mesafede 2 dakikalık sürede hizmet vermesi bekleniyor.

Eyüp Sultan-Piyer Loti-Miniatürk Teleferik Hattı

2 kilometre mesafede 10 dakikalık yolculuk süresine sahip olacak olan proje, ismi gibi sadece Eyüpsultan-Piyer Loti ve Miniatürk arasında hizmet verecek. Projenin 2019 sonrasında hizmete girmesi planlanıyor.

Yavuz Selim-Kasımpaşa Teleferik Hattı

1,6 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Yavuz Selim-Kasımpaşa teleferik projesi, sadece iki durak arasında hizmet verecek. Projenin 2019 yılı sonrasında hizmete girmesi planlanıyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'a 12 yeni teleferik geliyor! Açılış tarihi belli oldu!
  • 30.05.2018 15:26

İstanbul'a 12 yeni teleferik geliyor! Açılış tarihi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 sonrasında hizmete girecek 12 yeni teleferi ...