maritbet girişmaritbet
İstanbul yeni bir meydana daha kavuştu

İstanbul yeni bir meydana daha kavuştu

Eminönü’nde Yeni Camii ile Mısır Çarşısı arasında kalan kısım yeniden düzenlenerek, yeni bir meydan haline getirildi

Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Çiçek Pazarı ve Hatice Turan Sultan Türbesi arasında kalan ve uzun yıllardır çay bahçesi olarak kullanılan alan, kötü ve bakımsız görüntü yüzünden alanda başlatılan çalışmalar tamamlanarak bölge yepyeni bir meydan ve dinlenme alanına kavuştu.

Toplam 5400 m² kullanım alanına sahip alanda birbirinden farklı ışık ve su oyunları içeren orta süs havuzu, merdiven yanları su duvarları, gölgelikli oturma ve  dinlenme alanları, bitki gösteri alanları barındıran yeşil alanlar, kafeterya inşa edildi. 

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Yeni Cami meydan ve parkı, yapılan çalışmaların ardından, ticaret ve turizmin hareketli olduğu bölgenin prestijli meydan parklarından biri oldu. 

Parkın en fonksiyonel kullanım alanlarından biri olacak yer altı wc ve lavabosu 300 metrekarelik alana sahip. Yürüyen rampa ile ulaşım sağlanan lavabo da engelliler, bebek bakım odası da unutulmadı. Son derece modern ve hijyenik abdest alma alanları bulunan lavabolarda makyaj masası da var. Lavabolar içerisinde ayrıca; havalandırma, ısıtma ve soğutma ve yangın kontrol üniteleri, kapalı devre kamera sistemi ve müzik yayın üniteleri yer alıyor. 

Program
Tarih     : 9 Mayıs CUMA 
Saat       : 14.00
Yer        :  Yeni Camii Arkası  / Eminönü

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da 3 meydanın ismi değişti!
  • 19.11.2017 13:46

İstanbul'da 3 meydanın ismi değişti!

İBB, Küçükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye'deki meydanların ismini 15 temmuz olar ...

İstanbul yeni bir meydana daha kavuştu
  • 09.05.2014 09:50

İstanbul yeni bir meydana daha kavuştu

Eminönü’nde Yeni Camii ile Mısır Çarşısı arasında kalan kısım yeniden düzenlener ...